Lähikuvassa Wolverines-pelinrakentaja Minna Tiainen

30.8.2017


Minna Tiaisen pelinumero on sama kuin hänen idolillaan Matt Ryanilla eli 2.
Minna Tiaisen pelinumero on sama kuin hänen idolillaan Matt Ryanilla eli 2.

"Minulla olisi muutamakin nimi, jotka voisin mainita todella taitavista hyökkäyksen pelaajistamme, mutta uskoisin että hyökkäyksen MVP olisi Sanni Seppälä."

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruus ratkeaa lauantaina Myyrmäen Urheilupuiston jalkapallostadionilla, kun helsinkiläisjoukkueet Roosters ja Wolverines kohtaavat Naisten Vaahteraliigan finaalissa.

Kummankin joukkueen hyökkäystä johtaa nuori, lahjakas pelinrakentaja. Heistä toisena haastattelussa on Wolverinesin Minna Tiainen. Roosters-pelinrakentaja Carola Lindholmin haastattelun löydät TÄSTÄ.

 

Miten kuvailet pelipaikkaasi henkilölle, joka ei tiedä mikä on pelinrakentaja? 

Pelinrakentajan tehtävä on johtaa hyökkäystä. Pelinrakentaja pallon saadessaan joko antaa sen keskushyökkääjälle tai heittää laitahyökkääjille, jotka juoksevat tiettyjä tarkasti suunniteltuja kuvioita. 

Kuka on esikuvasi pelinrakentajana? 

Esikuvani pelinrakentajana on Atlanta Falconsin pelinrakentaja Matt Ryan. Matt Ryan on tyyliltään samanlainen pelaaja kuin itse olen. Hän on kentällä rauhallinen ja heitto on hänen vahvuutensa. Pidän myös hänen kokonaisimagostaan, jonka hän on mediassa itsestään antanut, sillä hän on fiksu tyyppi sekä hyvä ja kannustava pelikaveri. 

Mikä on paras ominaisuutesi pelinrakentajana? 

Paras ominaisuuteni pelinrakentajana on heittäminen. Pitkän käsipallotaustan takia pallon heittäminen on minulle luonnollista ja pystyn helposti hahmottamaan, milloin ja mihin pallo tulisi heittää. Tosin soikean pallon heittäminen oli minulle alkuun oma haasteensa, mutta kovan harjoittelun kautta opin sen nopeasti. 

Kuinka monta pelikuviota teidän tämän kauden pelikirjassa on? 

Eri kuvavariaatioita on eri muodostelmien takia 60-80. Jokaiseen peliin ei tietenkään lähdetä täydellä pelikirjalla, vaan tärkeää on hyvä pelisuunnitelma siitä, mikä kuhunkin vastustajaan uppoaa. 

Jos saisit valita finaalivastustajan riveistä yhden hyökkääjän omaan hyökkäykseesi, niin kenet valitsisit ja miksi? 

Valitsisin ehdottomasti Nana Olavuon. Nana pelasi Wolverines Ladiesin kanssa viime kesänä, joten hän on minulle tuttu pelaaja. Tiedän, kuinka tunnollinen ja ahkera harjoittelija hän on ja Nana on todella taitava nuori pelaaja. Hän olisi täydellinen lisä laitahyökkääjiimme. 

Hyökkäyksenlinja on paras kaverisi. Miten palkitset linjan, jos sinua ei säkitetä finaalissa kertaakaan? 

Kysymykseen minun oli pakko kysyä apua parhailta ystäviltäni eli hyökkäyksen linjalta, jotta palkinto olisi varmasti heille mieleinen. Minusta he ansaitsevat vaan parasta! Vastauksena tuli, että minun tulisi heittää ottelussa vähintään kolme maalia. Tällä siis todella koitan palkita heidät! 

Toiseksi paras kaveri pelinrakentajalle on hyvät laitahyökkääjät. Mitkä ovat hyvän laitahyökkääjän ominaisuuksia? 

Hyvän laitahyökkääjän ominaisuuksia on mielestäni tietenkin hyvät kädet, jotta pallot saadaan kiinni - välillä myös ne pelinrakentajan vaikeammatkin heitot. Tärkeää on myös juosta annetut kuvat oikein ja nopeus tuo suurta etua siihen. Itselle myös iso juttu on hyvä kommunikointi pelinrakentajalle ja valmentajalle, mitä puolustus pelin aikana tekee. 

Mikä on paras neuvo minkä olet pelinrakentajan tehtävään saanut? 

Minulle on painotettu ja opetettu rauhallisuutta kentällä, varsinkin heittopeleissä. Tätä kautta olen oppinut olemaan rauhallinen heittotilanteissa ja lukemaan paremmin peliä. Tästä on ollut minulle suuri etu otteluissa. 

Minkälainen puolustus sinulla on finaalissa vastassa? 

Minulla on vastassa todella kova puolustus. Roostersin puolustuksessa on paljon taitavia pelaajia ja heillä on todella kurinalainen puolustus. Heikkoja kohtia ei ole helppo löytää, joten finaalista ei todellakaan tule helppo hyökkäyksellemme. 

Kuka teidän hyökkäyksestä saattaa olla tämän ottelun MVP? 

Minulla olisi muutamakin nimi, jotka voisin mainita todella taitavista hyökkäyksen pelaajistamme, mutta uskoisin että hyökkäyksen MVP olisi Sanni Seppälä. Minulla on vahva luotto Sanniin laitahyökkääjänä, sillä hän on todella taitava ja kokenut pelaaja sekä olemme löytäneet kauden aikana hyvin yhteisen sävelen. Sanni pystyy myös potkaisemaan pisteitä joukkueellemme, mikä saattaa olla tiukassa finaalissa todella ratkaisevaa.

 

Naisten Vaahteraliigan finaali:

LA 02.09.2017 | 18:00 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

Helsinki Roosters – Helsinki Wolverines

 

Ennakkolipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa

Ottelu suorana lähetyksenä Yle Areenasta.

 

Lue myös:

Jarmo Lahti: "”Roosters on täynnä kovia urheilijoita.”

Pekka Lamminsalo: "”Wolverines kasvaa jatkuvasti vahvemmaksi."

Lähikuvassa Roosters-pelinrakentaja Carola Lindholm

 

Kuvat:

Anna Tanskanen