Naisten lippupallomaajoukkue hakee Tanskasta EM-kultaa ja MM-kisapaikkaa

31.8.2017


Sanni Hellsten
Sanni Hellsten
Nelli Pätsi
Nelli Pätsi
Essi Söderholm
Essi Söderholm
Jasmin Ruotsalainen
Jasmin Ruotsalainen

Kööpenhaminan kisoissa on viikonloppuna vastassa Tanska, Iso-Britannia ja Israel

Lippupallon EM-kisat pelataan viikonlopun aikana Kööpenhaminassa, ja muutaman vuoden tauon jälkeen myös Suomi osallistuu ”flagin” arvokisoihin. Suomen naisten maajoukkue tavoittelee EM-menestyksen lisäksi samalla myös paikkaa Panamassa vuonna 2018 pelattaviin MM-kisoihin. Suomen lisäksi EM-kisoissa pelaavat Tanska, Englanti ja Israel.

– Osa pelaajista pelaa Naisten Vaahteraliigan finaalissa samana viikonloppuna, mutta saimme jalkeille hyvän joukkueen, kertoo päävalmentaja Mika Lindholm. – Meillä on nälkäinen, nopea joukkue, jolla on hyviä käsiä ottaa palloa kiinni ja runsaasti kokemusta nimenomaan lippupallosta. Mielestäni saimme todella laadukkaan jengin kasaan.

Kevään ja alkukesän aikana lippupallon GP-sarjaan osallistui kolme joukkuetta: Kouvola Indians, Oulu Northern Lights ja Kotka Eagles, joten näiden joukkueiden pelaajista koostuu myös kisoihin lähtevä maajoukkue. Indiansin Suomen mestaruuteen SM-kisaviikolla johdattanut pelinrakentaja Carola Lindholm pelaa kisaviikonlopun aikana amerikkalaisen jalkapallon SM-kullasta Helsinki Roostersin riveissä, mutta Eaglesin Sanni Hellsten ja Northern Lightsin Nelli Pätsi pystyvät kumpikin kipparoimaan Suomen hyökkäyspeliä mallikkaasti.

– Pidimme ennen kisoja kaksi valmistautumisleiriä eli toisen Kotkassa ja toisen Oulussa. Nopealla aikataululla saimme kohtuullisesti paketin kasaan. Hyökkäyksessä meidän ulommat laitahyökkääjät ovat uhkia ja pystymme pommittamaan pitkiä kuvia. Toinen vahvuutemme on puolustus kokonaisuudessaan.

Kisojen pelikaavio on selvä: ensin joukkueet kohtaavat toisensa kerran. Tämän jälkeen kaksi parhaiten sijoittunutta jatkaa finaaliin ja pronssiottelussa kohtaavat kaksi muuta joukkuetta. Suomen tavoite on Lindholmin mukaan voittaa, mutta pelkästään näiden kisojen kultamitalista ei ole kyse.

– Panamassa pelataan vuonna 2018 MM-kisat, ja sinne olisi mukava lähteä. Vielä ei tiedetä, kuinka monta maata sinne otetaan mukaan. Yhdysvallat, Meksiko, Kanada ja Panama nyt ainakin ovat mukana, mutta Euroopan osalta joukkuemäärä on vielä auki.

– Voisi ajatella niin, että voittamalla nämä kisat, olisi varmuudella mukana myös MM-kisoissa.

Suomi oli edellisen kerran mukana lippupallon arvokisoissa vuonna 2014, jolloin MM-kisat pelattiin Italiassa. Tuosta joukkueesta on päävalmentaja Lindholmin lisäksi nyt mukana ainoastaan Essi Söderholm.

Italian kisojen jatkosarjassa Suomi kohtasi Israelin, joka on vastaantulevista maista ainoa, josta on olemassa tarkempaa tietoa.

– Siitä on tosin aikaa jo kolme vuotta. Hävisimme silloin kuudella–seitsemällä pisteellä, eli se oli tiukka matsi, Lindholm muistelee. – Toivottavasti olemme pysyneet vauhdissa mukana ja pystytään nyt kääntämään peli voitoksi. Itse uskon, että Israel on kovin kanto kaskessa näissä kisoissa.

Suomi kohtaa kisojen avauspäivänä perjantaina Israelin ja lauantaina Englannin ja Tanskan. Sijoitusottelut pelataan sunnuntaina.

 

Suomen ottelut:


1.9. klo 14.10 Israel - Suomi
2.9. klo 12.20 Tanska - Suomi
2.9. klo 17.40 Suomi - Englanti
3.9. klo 11.00 Pronssiottelu
3.9. klo 13,40 Finaali

Seuraa Facebookissa sivua Pelaa Flagia. Sieltä näet tuoreimmat uutiset kisojen aikana ja löydät myös linkit mahdolliseen livestreamiin.

 

Joukkue:

1 Nelli Pätsi, Northern Lights
2 Saana Matilainen, Kotka Eagles
8 Essi Söderholm, Kotka Eagles
9 Laura Karhu, Kotka Eagles
11 Pauliina Nyyssönen, Kouvola Indians
12 Kaisa Kiuru, Kotka Eagles
13 Sanni Hellsten, Kotka Eagles
20 Heli Konttori, Kouvola Indians
22 Jaana Kekki, Kouvola Indians
33 Jasmin Ruotsalainen, Northern Lights
44 Meija Lohiniva, Northern Lights
90 Olivia Antinniemi, Kotka Eagles

Valmennus
Mika Lindholm, päävalmentaja, hyökkäyksen koordinaattori
Achraf Msakni, puolustuksen koordinaattori