Äijäliigan kausi 2017 saavuttaa kliimaksin lauantaina Lahdessa

1.9.2017


Malmi Blaze
Malmi Blaze
Helsinki East City Giants
Helsinki East City Giants
Helsinki Wolverines Pink
Helsinki Wolverines Pink
Vaasa Vikings
Vaasa Vikings
Lahti Panthers toimii turnauksen isäntänä.
Lahti Panthers toimii turnauksen isäntänä.

Kuka voittaa IV-divisioonan: Blaze, ECG, Vikings vai Wolverines Pink?

IV-divisioonan eli kuvaannollisemmin "Äijäliigan" kauden huipennus pelataan lauantaina Lah(d)essa. Luvassa lähes koko päivän mittainen turnee, sillä välierät pelataan kello 13.30 alkaen ja mitaliottelut käynnistyvät kello 17. Sarjan mestari on selvillä iltaan mennessä.

Lopputurnauksessa IV-divisioonan voitosta taistelevat Vaasa Vikings ja helsinkiläisjoukkueet East City Giants, Wolverines Pink sekä Malmi Blaze, jonka rivejä vahvistaa myös muutamia Lahti Panthersin pelaajia. Tapahtuma löytyy myös Facebookissa.

 

Turnausaikataulu:

Välierät:
13.30 – 15.00 ECG – Malmi Blaze
15.15 – 16.45 Vaasa Vikings – Wolverines Pink

Pronssiottelu: 17.00-18.30

Loppuottelu: 18.45-20.15

 

Seuraavassa luotaus final four -joukkueisiin.

 

Malmi Blaze - vastaajana Vellu Vuorela:

Mikä on joukkueenne vahvuus ja ketkä ovat avainpelaajia?
Tämä on joukkuelaji jossa jokaista tarvitaan. Meillä jokainen pelaaja on meidän avainpelaaja. Isona vahvuutena näen nuoren joukkueen, jossa kokemusta ei ole paljoakaan, mutta se miten joukkueen jokainen pelaaja on kauden aikana kehittynyt ja kuinka vahvaksi yhteishenki on kehittynyt on iso vahvuus. Pelillisesti hyökkäyksen puolelta vahvuutena on nopeat ja ketterät laitahyökkääjät. Puolustuksesta haluaisin mainita kehittyneen DB-osaston. Myös juuri ennen finaaleita sairaslistalta palaa kentälle tärkeitä kokeneita pelaajia puolustuksen puolelle linjaan ja LB osastolle, jotka antavat varmasti nuorelle joukkueelle lisää intoa ja uskoa mentaalipuolella. Jokainen pelaajamme on omalta osaltaan kuitenkin tärkeä palanen tätä palapeliä.

Mikä on hyökkäyksenne filosofia entä mikä puolustuksenne strategia?
Hyökkäyksen ehdoton vahvuus on pelinrakentajien sekä laitahyökkääjien yhteistyö mitä on hiottu läpi vuoden. Pohjautuen siis heidän yhteistyöhön ja laitahyökkääjien jopa maagisiin taitoihin on heittopeli on kaiken a ja o.
Malmi on tunnettu vuosien varrelta siitä, että se iskee kovaa ja puolustus pelaa raastavan ilkeää jenkkifutista. Kokemusta löytyykin juuri LB osastolta johon saatiin vielä yksi kokenut pelaaja takaisin sairastuvalta vahvistamaan rosteria finaaleihin. Playoffeihin lähdemme sillä strategialla jotta reiät täyteen ja painetta sisään.

Minkälainen vastustaja on ensimmäisessä ottelussanne vastaan asettuva ECG?

ECG ottelusta tulee kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue on vahva, isokokoinen sekä täynnä lajin konkareita. Runkosarjassa pelasimme todella tiukan ottelun jonka lopulta hävisimme vain kahdella pisteellä. Avain ECG'n voittamiseen on heidän vahvan juoksupelin pysäyttäminen. Ottelusta tulee siis olemaan puolustuksen linjalle ja LB'lle todella hikinen. Varmasti loistava ottelu seurata katsomosta.

Kumpi joukkue voittaa toisen välierän, Vaasa Vikings - Wolverines Pink ja miksi?

1X2, who knows. Meidän puolelta ei väliä, koska kaksi peliä pitää joka tapauksessa voittaa mikäli halutaan nauttia kannusta shamppanjaa ja 'poikaa' kylvettää Malmin torilla lauantai-iltana. Mutta kumpi vain voi voittaa. Kysymysmerkkejä onkin, kuinka laajan rosterin Vaasa saa kotonta lähtemään mukaan - puuttuuko avainpelaajia? Vaasan vahvuutena on vahva juoksupeli ja todella iso kokemus. Wolverinesillä taas vahvuutena on hyvä heittopeli josta pystyvät myös juoksemaan, laaja rosteri sekä hyvä hyökkäyksen linja. Ottelu ratkeaakin seuraaviin: saako Vikingsin puolustuksen linja annettua painetta Wolverinesin linjalle ja tätä kautta pelinrakentajalle tarpeeksi. Jos Wolverinesin hyökkäyksen linja saa pelinrakentajalleen aikaa, saako Vikings matkaan sellaisen takakentän jotka pysyvät Wolverinesin laitahyökkääjien tahdissa mukana. Vikingsin juoksupeli on vahvaa ja tähän uskon ottelun ratkeavan, saako Wolverinesin puolustus pysäytettyä tämän juoksun. Jos Wolverinesin heittopeli toimii ja Vikings saa juostua pallon kanssa, ratkeaa ottelu toisen hyökkäyksen isoon virheeseen ottelun lopussa tai siitä tulee puhdas pistemässäily jonka voittaa se jolla pallo on viimeisenä hallussa.

 

Helsinki East City Giants - vastaajana Henri Kurki:

Mikä on joukkueenne vahvuus ja ketkä ovat avainpelaajianne?

Joukkueen vahvuus on kokemus ja rauhallisuus. Avainpelaajat: Koko joukkue on niin tasainen, ettei pysty nostamaan yksittäistä pelaajaa. Linjat ovat olleet avainroolissa voitettujen pelien suhteen. QB Jarkko Nieminen luonnollisesti tärkeässä roolissa. 

Mikä on hyökkäyksenne filosofia ja mikä puolustuksenne strategia?

Hyökkäyksen filosofia on ollut että ei hötkyillä, tasaisella tekemisellä aina pohjiin saakka. Puolustuksessa pidetään oma pääty puhtaana. 

Minkälainen vastustaja on ensimmäisessä ottelussanne vastaan asettuva Malmi Blaze?
Onnistuessaan Malmin heittopeli on vaarallinen, joten tähän meidän pitää varautua. Meidän pitää olla alusta saakka hereillä ja pelata omaa normaali peliä.

Kumpi joukkue voittaa toisen välierän Wasa Vikings vai Wolverines Pink?

Pelistä tulee erittäin tiukka. Pinkieillä on hyviä pelaajia ja muutama avainpelaaja. Pelit voitetaan usein linjassa, joten luulen että Vikings vie tiukan pelin.

 

Wolverines Pink - vastaajana Jarno Elo:

Mikä on joukkueenne vahvuus ja ketkä ovat avainpelaajia?

Joukkueen vahvuutena näkisin 4-divisioona tasolle melko leveä rosteri sekä hyvä sekoitus kokemusta ja tuoretta verta. Avainpelaajina pitäisin ennemminkin molempia linjoja kuin yksittäistä pelaajaa. Toki pelinrakentajamme Wahlstein on suuressa roolissa hyökkäyksen johtajana.

Mikä on hyökkäyksenne filosofia ja mikä puolustuksenne strategia?

Olemme pyrkineet pitämään hyökkäystä mahdollisimman tasapainoisena juoksun ja heiton suhteen. Finaaliturnauksen osalta pelaajistolla haasteita työ- ja muiden kiireiden takia joten lopullinen pelistrategia selvinneekin varmaan vasta alku-lämmöissä. 

Puolustuksemme löysi runkosarjan viimeisessä pelissä ne viimeiset puuttuvat palaset. Olkoot tämä uudistunut puolustus yllätys tuleville vastustajille.

Minkälainen vastustaja on ensimmäisessä ottelussanne vastaan asettuva Vaasa Vikings?

Vaasalla oli ensimmäisessä kohtaamisessa hyvin selkeä pelifilosofia ja he toteuttivat sitä todella hyvin. Myös joukkueen valtava kokemus näkyi tuossa pelissä. Uskon että tulemme olemaan tässä kohtaamisessa huomattavasti valmiimpia.

Kumpi joukkue voittaa toisen välierän, ECG vai Blaze ja miksi?

ECG:n ja Malmin edellinen kohtaaminen oli äärimmäisen tiukka pistetehtailu. Uskon kuitenkin tässä vaiheessa jättien kokemuksen ja muutamien todella loistavien yksilöiden nousevan esiin ja johdattavan heidät finaaliin.

 

Vaasa Vikings – vastaajana Hermanni Kauranen:

Mikä on joukkueenne vahvuus ja ketkä ovat avainpelaajia?

Vikingsin vahvuus on kokemus, tälle kaudelle pelikentille asti ei löytänyt yhtään uutta pelaajaa, joten konkari osastolla mennään. Nippu on tälläkin kertaa niin tiivis, että jokaista voidaan kutsua avainpelajaaksi. Jos joku nimi nostetaan ylitse muiden, niin nostetaan Olli Makkonen, tuoreinta kokemusta aivan kotimaiselta huipulta, niin pelaajana kuin valmentajanakin. On ollut ilo saada Olli meille. Meillä oli vuoden alussa koko sarjaan ilmoittautuminen katkolla, kun pelaajia ei ollut riittävästi. Seinäjoella oli sama tilanne, intoa neloseen, mutta ei joukkueellista. Näin sitten lopulta laitettiin hynttyyt yhteen ja koska Vaasan päähän tuli vetovastuu, niin mentiin Vikingsin nimen alle. Käytännössä pelaajamäärällisesti ollaan 50/50 Vaasasta ja Seinäjoelta.

Mikä on hyökkäyksenne filosofia ja mikä puolustuksenne strategia?

Hyökkäys pohjautuu juoksuun, vahva perusjuoksupeli riitti kaikkia muita paitsi Wolverines Pinkkiä ja ECG:tä vastaan. Wolverines Pink saatiin yllätettyä pariin kertaan huippuheittopelillä, isä-poika akseli Rami Aalto-Jesse Aalto toimesta, mutta ECG:n pysäytettyä juoksumme ei heitoillakaan saatu onnistumisia ja näin hävisimme viimeisen ottelumme. Puolustuksemme on Olli Makkosen johdolla vastaavasti valmis iskemään kovaa ja kaikkialla.

Minkälainen vastustaja on ensimmäisessä ottelussanne vastaan asettuva Wolverines Pink?

Wolverines Pink pystyi tosiaan runkosarjassa vastaamaan juoksuumme, mutta silloin teimme pitkillä heitolla ratkaisevat TD:t ja juosten lähinnä kulutettiin aikaa eli koitettiin saada uusia yrityksiä ja pitää palloa (nelosessahan kellon käyttö eroaa muista sarjoista). Heidän hyökkäys oli varsin tasapainoista, mutta puolustuksemme pärjäsi sen kanssa, enkä usko että tilanne siitä poikkeaa ellei suuria muutoksia ole tapahtunut. Pink oli hyvä ja liikkuva fyysiseen peliin pystyvä nippu, heidän päivän kuntonsa riippuu siitä minkälaisen joukkueen ovat saaneet liikkeelle. Wolverines organisaation kausi on ollut pitkä, heinäkuu on tullut ja mennyt, ylemmissä sarjoissa moni on varmasti pelannut enemmän kuin sen alas siirtymisen sallivat 2 ottelua, joten mielenkiinnolla odotamme minkälainen joukkue meitä vastaan kentälle marssii. 

Kumpi joukkue voittaa toisen välierän, ECG vai Blaze ja miksi?

ECG:n ja Blazen ottelu oli viime kerralla Lahdessa niin tiukka ja tasainen että sen perusteella voittajaa on mahdoton ennakoida. Päivän rosteri ratkaisee jälleen. ECG on täynnä konkareita ja Blazessa vastaavasti on enemmän nuorta voimaa. Tasaisuuden ansiosta vaaka kallistuu ECG:lle, sillä se ei ole vielä hävinnyt yhtään ottelua. Blaze on vastaavasti hävinnyt useamman pelin niukasti ja juurikin kärkijoukkueelle, joten tilastollisesti ei ole mahdotonta, että he nyt kääntäisivät niukan tappion voitoksi.