Seth Peters jatkaa Steelersissä

13.9.2017


Seth Petersin heitot onnistuivat kauden 2017 aikana yli 70 prosentin varmuudella.
Kuva: Salla Lahti
Seth Petersin heitot onnistuivat kauden 2017 aikana yli 70 prosentin varmuudella. Kuva: Salla Lahti

Jani Lindqvist palaa Huskiesista - Jauhiainen ja Jääskeläinen jatkavat

Syyskuun alussa I-divisioonan loppuottelun eli Spagettimaljan voittanut ja Vaahteraliigaan tähtäävä Kuopio Steelers on solminut useampia keskeisiä pelaajasopimuksia kautta 2018 koskien. Hyökkäyksen kapellimestari, pelinrakentaja Seth Peters allekirjoitti sopimuksen välittömästi voitetun divisioonafinaalin jälkeen.

Lisäksi maajoukkueen puolustuksen linjaan kuuluva Jani Lindqvist palaa Hämeenlinna Huskiesista takaisin kotikaupunkinsa joukkueeseen, ja Steelersin avainpelaajiin voitokkaalla I-divisioonakaudella kuuluneet laitahyökkääjä Johannes Jauhiainen sekä hyökkäyksen linjan Tapio Jääskeläinen jatkavat Steelersissä.

Petersin, 22, tilastot ensimmäiseltä Suomen vuodeltaan ovat huippuluokkaa: kauden 10 ottelussa Peters heitti 56 touchdownia ja lähes 3 600 jaardia. Hendrixin yliopistossa pelatessaan Petersin heittojen onnistumisprosentti oli kirkkaasti yli 70 ja noihin lukemiin yhdysvaltalainen ylsi myös Suomessa.

– On aina mahtavaa voittaa mestaruuksia – ihan millä tahansa tasolla, Peters kommentoi Steelersin tiedotteessa. – Mutta tämä (I-divisioonan voitto) oli itselleni ainutlaatuinen voitto, että sain pystyin auttamaan voittoon seura, joka todellakin ansaitsi sen.

– Nyt pääsemme kokeilemaan kykyjämme korkeimmalle mahdolliselle tasolle Suomessa, kommentoi Peters nousumahdollisuuttaa Vaahteraliigaan. – Tulemme tekemään jatkossakin kovasti töitä pelaajien kanssa. Nyt erona on se, että vietän itse koko talven Suomessa ja teemme itsestämme yhdessä parempia.

 

Vahvistusta linjaan Lindqvistin muodossa

Hämeenlinna Huskiesin Vaahteraliiga-joukkueessa kaudella 2017 pelannut puolustuksen linjamies Jani Lindqvist vetää jälleen ensi kaudella ylleen Steelers-haarniskan. Muun muassa kaudella 2015 II-divisioonan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu ja tuolloin Rautamaljan voittanut Lindqvist kuuluu maajoukkueen kokoonpanoon ja tuo merkittävän lisän Steelersin puolustukseen.

– Steelers on kotikaupunkini joukkue, Lindqvist kertoo Steelersin tiedotteessa. – Haluna pelata korkeimmalla mahdollisella tasolla ja juuri siksi tein sopimuksen Huskiesin kanssa vuosi sitten. Nyt, kun Steelers nousee Vaahteraliigaan, tämä oli minulle helppo päätös. Seuraavan kauden tavoitteeni on voittaa Vaahteramalja ja olla sarjan paras puolustuksen linjamies.

 

Jääskeläinen linjaan, Jauhiainen laitaan

Tapio Jääskeläinen on kuulunut Steelersin linjavahvuuteen ja muutaman vuoden ajan ja pelaa kuopiolaisten hyökkäyksessä myös kaudella 2018.  Vantaan TAFT:ssa pelaajauransa aloittanut Jääskeläinen on operoinut osittain Steelersissä Etelä-Suomesta käsin, mutta nyt hyökkäyksen linjamies muuttaa Kuopioon.

Laitahyökkääjä Johannes Jauhiainen teki kaudella 2017 rakettimaisen nousun I-divisioonan laitahyökkääjäeliittiin ja lähtee Steelesin mukana tekemään lopullista kansallista läpimurtoa ensi kaudella. Päättyneellä divisioonakaudella Jauhiainen oli koko sarjan paras pistemies, sillä lappeenrannasta Mikkeli Bouncersin kautta Kuopioon päätynyt pikakiitäjä teki 16 touchdowninsa lisäksi myös 73 pistettä potkuista. Runkosarjassa Jauhiainen keräsi enemmän kiinniottojaardeja kuin yksikään toinen pelaaja.

 

Steelers-uutisointi siirtyy vaahteraliiga.fi –sivulle, kun liigalisenssit kaudelle 2018 on vahvistettu.