Rakettimainen laitahyökkääjä Tino Ndongo jatkaa Steelersissä

18.9.2017


Kuopiolaisten tähtäimessä menestys Vaahteraliiga-kentillä 2018.

I-divisioonan parhaimpiin laitahyökkääjiin jo kahden kauden ajan lukeutunut Tino Ndongo jatkaa Kuopio Steelersissä myös kaudella 2018. Steelers voitti syyskuun alussa I-divisioonan ja nousee mitä suurimmalla todennäköisyydellä Vaahteraliigaan.

– Kolme vuotta sitten, kun pelasin ensimmäistä kauttani Steelersissä, painoin 50 kiloa, en käynyt harjoituksissa enkä motivoitunut lainkaan. Pekka (päävalmentaja Utriainen) näki silti minussa jotakin ja antoi mahdollisuuden pelata isossa roolissa tässä joukkueessa. Pekka on ihminen, joka on valmis tekemään mitä tahansa tehdäkseen pelaajista parempia, joten on mahtavaa pelata hänen valmennuksessaan, Ndongo perustelee Steelersin tiedotteessa jatkosopimustaan.

Päättyneellä kaudella Ndongo otti 39 pelinrakentaja Seth Petersin heittoa kiinni ja eteni niillä yhteensä 720 jaardia. Yhdessä Helsinki Wolverinesin Marcus Siiskosen kanssa Ndongo teki eniten touchdowneja heittopeleistä, 15. Ketterä ja nopea Ndongo näytti räjähtävää liikkumistaan muun muassa I-divisioonan loppuottelussa eli Spagettimaljassa tekemällä 50- ja 97-jaardiset touchdownit. Yhteensä Ndongo eteni tuossa ottelussa Wolverinesia vastaan kahdeksalla kiinniotolla 233 jaardia.

Pelinrakentaja Peters solmi jatkosopimuksen Steelersin kanssa välittömästi I-divisioonan loppuottelun jälkeen ja kuopiolaisten riveissä jatkaa myös toinen avainlaitahyökkääjä Johannes Jauhiainen. Heittopelissä Steelersissä on varsin pohja.

– Olen luonnollisesti tyytyväinen, että sopimus Tinon kanssa on solmittu, kommentoi Steelersin manageri Jussi Friman. – Hän on poikkeuksellinen urheilija, jonka kehitys viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut ällistyttävää. Tulevana talvena hän saa harjoitella yhdessä Sethin ja valmentajien kanssa, mikä lupaa hyvää hänen kasvulleen pelaajana.

– Tulen tekemään kaiken mahdollisen auttaakseni meidät voittamaan Vaahteraliigan ja näyttämään kaikille, jotka epäilevät meidän kykyä pelata palloa, Ndongo kertoo ensi kauden tavoitteistaan.

 

Lue myös:

Steelers-uutinen Ndongon sopimuksesta

Uutinen Petersin jatkosopimuksesta

Katso Tino Ndgonon 97-jaardinen touchdown Spagettimaljassa

 

Steelers-uutisointi siirtyy vaahteraliiga.fi –sivulle, kun liigalisenssit kaudelle 2018 on vahvistettu.