Jabari Harris jatkaa ECG:n päävalmentajana

2.10.2017


Päättyneellä I-divisioonakaudella Jabari Harris voitti I-divisioonan juoksutilaston (881 jaardia, 12 touchdownia) ja heitti lisäksi 14 touchdownia 1394 jaardia.
Kuva: Salla Lahti
Päättyneellä I-divisioonakaudella Jabari Harris voitti I-divisioonan juoksutilaston (881 jaardia, 12 touchdownia) ja heitti lisäksi 14 touchdownia 1394 jaardia. Kuva: Salla Lahti

”Giants on nälkäinen joukkue, jolla on paljon todistettavaa mutta ei paljoakaan hävittävänä. Tavoite on voittaa I-divisioona!”

I-divisioonassa päättyneellä kaudella kolmanneksi sijoittunut helsinkiläisjoukkue East City Giants on solminut jatkosopimuksen päävalmentajansa Jabari Harrisin kanssa. Valmentamisen lisäksi Harris toimii myös ECG:n pelinrakentajana kaudella 2018. Samassa tuplaroolissa hän operoi myös menneellä kaudella.

– Haluan edelleen kehittää pelaajiemme peliälyä ja urheilullisuutta, Harris kommentoi tulevaisuuden suuntaviivoja. – Ensimmäisellä kaudellamme I-divisioonassa olimme erittäin nuoria, vähän raakileita. Suurimmalla osalla pelaajista ei ollut kokemusta II-divisioonaa korkeammasta sarjatasosta ja osa tuli tulokkaana suoraan mukaan I-divisioonajoukkueeseen.

Giantsin joukkueenjohtaja Tapio Nurmisen mukaan ECG kartoitti valmennustaan huolella ja kävi keskusteluja useiden kokeneiden valmentajien kanssa, mutta erityisesti Harrisin mahdollisuus valmentaa joukkuetta täysipainotteisesti ratkaisi valinnan yhdysvaltalaisen eduksi.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen siitä, että Jabari tulee olemaan joukkueemme päävalmentaja myös ensi kaudella, Nurminen kertoo. – Pystymme jatkamaan sitä työtä, mitä olemme tehneet  hänen kanssaan ja kehittämään joukkuetta eteenpäin. Joukkueen valmentajisto on nyt osittain saatu kasattua tulevalle kaudelle ja off-seasonille, mutta lisäyksetkin ovat vielä mahdollisia. Ryhmähenki joukkueessa on loistava, joten tämän joukkueen kanssa on upea lähteä kohti seuraavaa kautta!

Nuoresta iästään (25 vuotta) huolimatta Harris on vaikuttanut Suomessa jo pitkään ja pelannut aiemmin Vaahteraliigaa Porvoo Butchersissa sekä helsinkiläisjoukkueissa 69ersissa ja Roostersissa. Puolan Top Ligan arvokkaimmaksi pelaajaksi vuosi sitten valittu nopeajalkainen pelinrakentaja reflektoi ensimmäistä päävalmentajakauttaan kriittisesti ja tietää, mitä haluaa muuttaa ECG:ssä tulevalle kaudelle.

– Keskityimme viimekaudella opiskelemaan lajia ja pelisysteemiämme, mutta toisaalta osassa peleissä huomasimme fyysisyyden ja kestävyyden puutteen.

– Sijoituimme kaudella kolmanneksi, mutta tulevalle kaudelle tavoitteemme on voittaa I-divisioona. Se vaatii töitä, mutta Giants on siihen valmis.

 

Katso myös:

ECG:n uutinen Harrisin valmentajasopimuksesta

TAFT ja ECG tiivistävät yhteistyötään