Toni Bärlund ottaa ohjat II-divisioonaan pudottautuvassa Jyväskylän Jaguaareissa

4.10.2017 klo 10:00


Tuore III-tason valmentajatodistus kädessä vuonna 2013. Bärlund (2. vas.) yhdessä Seppo Evwarayen (vas.), Jan Österlundin ja Teemu Majanderin kanssa.
Tuore III-tason valmentajatodistus kädessä vuonna 2013. Bärlund (2. vas.) yhdessä Seppo Evwarayen (vas.), Jan Österlundin ja Teemu Majanderin kanssa.

"Meillä on nuori runko, jossa on paljon potentiaalia ja jota on hyvä lähteä kehittämään eteenpäin urheilujoukkueena."

Päättyneellä kaudella I-divisioonassa neljänneksi sijoittunut Jyväskylän Jaguaarit hakee kaudelle 2018 paikkaa II-divisioonasta. Kesään 2017 suurin panostuksin lähtenyt jyväskyläläisjoukkue kartoitti tilanteensa tarkasti ja päätyi harkinnan jälkeen kyseiseen ratkaisuun.  

– Vaikka suurin osa nykyjoukkueesta jatkaa pelaamista, on tilanne rungon suhteen hyvin samanlainen kuin viime syksynä, kertoo Jaguaarien tiedottaja Mikko Punkari. – Jatkaminen I-divisioonassa edellyttäisi jälleen usean EU-pelaajien tuomista rosterin täytteeksi. Johtokunta ja pelaajisto olivat nyt yhtä mieltä siitä, että tähän paljon järjestelyjä ja aikaa vaativaan urakkaan ei haluta ensi kaudella lähteä.

Vaikka sarjatasollisesti Jaguaarit pudottautuukin alaspäin, on ratkaisun tavoitteena toiminnan tason nostaminen. Myöskään uutta sarjatasoa ei Jyväskylässä aliarvoida.

– Sarja on kovatasoinen, eikä harjoittelusta ole varaa tinkiä. Päinvastoin, Punkari toteaa. – Harjoittelukulttuuria on vietävä enemmän urheilullisempaan suuntaan. Tämän johdosta olemme jo kiinnittäneet Ville Rajalaisen vastaamaan offseasonimme fysiikka- ja oheisharjoittelusta.  Myöskään ottelutapahtumien järjestelyissä ym. toiminnan volyymissa emme aio himmailla. Sisäisen kyselymme perusteella taustajoukot ovat laajemmat kuin parina aikaisempana vuonna.

 

Toni Bärlundista päävalmentaja

Uudeksi päävalmentajaksi Jaguaarit nimitti kuun vaihteessa Toni Bärlundin, jolla on pitkä kokemus valmentamisesta Jyväskylän alueella niin junioreiden kuin naisten joukkueen saralta. Päättyneellä kaudella Bärlund valmensi Jaguarsia naisten I-divisioonassa. Bärlund tekee vaihdon "päittäin" edustusjoukkuetta viimekaudet valmentaneen Mikko Sammalen kanssa. Sammal nimittäin toimii jatkossa Jaguarsin päävalmentajana.

– Moni pelaaja on minulle tuttu jo juniorijoukkueista. Lisäksi ringissä on muita hyviä, urheilullisia pelaajia. Sen varaan on hyvä rakentaa urheilujoukkuetta. Haasteena näyttäisi ainakin vielä tässä vaiheessa olevan ringin kapeus, Bärlund arvioi uuden joukkueensa vahvuuksia ja heikkouksia.

Ensimmäiset harjoitukset uuden päävalmentajan alaisuudessa Jaguaarit pitivät tiistaina Hipposhallissa.

– Meillä on nuori runko, jossa on paljon potentiaalia ja jota on hyvä lähteä kehittämään eteenpäin urheilujoukkueena, kertoo Bärlund tavoitteistaan.

Ennen nykyistä pestiään Bärlund valmensi Jyväskylä Jaguarsin joukkuetta Naisten Vaahteraliigassa ja SM-sarjassa vuodesta 2015. Jaguarsin lisäksi Bärlund on toiminut nuorten ja opiskelijoiden maajoukkueiden valmennusryhmissä sekä usean Jaguaarien juniorijoukkueen valmentajana. Vuonna 2010 hänet valittiin SAJL:n vuoden juniorivalmentajaksi.

Tulevana toimivuotena Bärlund on mukana myös amerikkalaisen jalkapallon yläkoululeirityksien valmentajana. Hän on suorittanut VAT-valmentajan ammattitutkinnon sekä SAJL III-tason valmentajakoulutuksen ja vieraillut osana sitä UNLV Rebelsin organisaatiossa.

 

Lue myös:

Mikko Sammal Jaguarsin valmentajaksi