Ehlert: Avausottelu hieno kokemus

5.9.2012Suomalaistukimies toisena UNVL:n depth chartissa.

Viime viikolla UNLV:n paidassa debytoineelle Max Ehlertille jäi positiivinen olo ensimmäisestä ottelustaan NCAA:n ykkösdivisioonatasolla. UNLV hävisi ottelun kolmen jatkoajan jälkeen Minnesotalle 27-30.

- Fiilikset oli ihan hyvät. Oli hieno kokemus ja todella hauska pelata, mutta olisin tietenkin halunnut pelata enemmän ja voittaa. Tuntuu kuitenkin siltä, että toi oli arvokas kokemus mulle ja joukkueelle muutenkin. Ensimmäinen peli on pelattu, on nähty millä tasolla pystytään pelaamaan ja mitä pitää korjata. Ei malta odottaa seuraavaa.

Ehlertille kirjattiin ottelussa kaksi soolotaklausta ja yksi avustus.

- Pelaan keskimmäisenä tukimiehenä puolustuksessa. Olen toisena depth chartissa ja mua halutaan kierrättää sisään mahdollisimman paljon. Peliajan määrän pitäisi siis kasvaa kauden mittaan. Ensi vuodeksi minusta on kaavailtu heikon puolen tukimiestä ,koska meidän seniori John Lotulelei valmistuu. Pelaan myös puntin palautuksessa, puntissa ja kick offin palautuksessa aloittavana, viime kaudella Chabot Collegessa pelannut Ehlert kertoo. Sopeutuminen junior college -tasolta ykkösdivisioonakouluun on hänen mukaansa sujunut hyvin.

- Sopeutuminen on ollut helpompaa kuin mitä luulin. Suurin haaste on pelikirjan ja uuden terminologian oppiminen sekä kaiken aikatauluttaminen. Koulussa riittää tekemistä ja kun yli puolet hereillä vietetyistä tunneista menee jefun parissa, ei paljoo muulle jää aikaa. Itse pelissä on tietenkin myös eroja. Kundit ovat nopeampia ja isompia joten reagointiin ja oikeassa paikassa olemiseen jää vähemmän aikaa. Tämä on tietenkin vaan positiivista. On hauskaa kun löytyy uutta haastetta ja joutuu ja pääsee pelaamaan nopeasti.

UNLV kohtaa kauden toisessa ottelussaan lauantaina Northern Arizonan.

UNLV Rebelsin nettisivut