Odotukset kasvavat Sipoossa: "Bulldogs valmistautuu voittamaan III-divisioonan."

16.11.2017


Mikko Ranta-ahon johdolla Bulldogsissa on varsin laaja valmennusryhmä.

Sipoolaisessa jenkkifutiksessa oli useamman vuoden kilpailullinen laskusuhdanne: I-divisioona, II-divisioona, III-divisioona. Vuosi sitten, syksyllä 2016 Bulldogsissa alettiin kääntämään määritietoisesti kurssia. Tulos oli nähtävissä heti kaudella 2017 – tuloksena III-divisioonan toinen sija. Tinamaljan voittokin oli lähellä, sillä Lohja Lions oli parempi niukasti 3–0.

Nyt ”härkäkoirien” tähtäin on asetettu piirun verran korkeammalle. Bulldogs haluaa olla ensi elokuussa Tinasarjan valtias.

Resepti on klassinen: laadukas valmennus ja sitoutuneet pelaajat. Bulldogsin tiedotteen mukaan päävalmentaja Mikko Ranta-aho on saanut jalkeille ”hyvän ja kokeneen valmennusryhmän”.

– Jo kausi 2017 näytti sen, että kun saimme osaavat valmentajat niin puolustukseen kuin hyökkäykseen, niin tulos oli parempi aiempiin kausiin verrattuna, Ranta-aho kertoo. – Täysi kiitos täytyy tietysti antaa myös kaikille pelaajille jotka olivat aktiivisesti mukana koko kauden.

Uuden kauden menestyksen jyvä on kasvanut jo oraalle. Bulldogs-buumi on käynnistymässä.

– Pääsimme aloittamaan off season -harjoitukset hyvällä miehityksellä ja tryoutit kiinnostivat niin uusia kokeilijoita kuin kokeneempia pelimiehiä, Ranta-aho kertoo. – Vaikka emme järjestäkään useampia varsinaisia tryout-harjoituksia niin tiedoksi kaikille, että mukaan voi tulla koska tahansa, ja uusille kokeilijoille loppuvuoden treenit ovat maksuttomia.

Ranta-ahon mukaan  kertoo että suuri muutos on ensi kaudelle lanseerattu Koirat Vauhtiin -kehitysohjelma 2018. joka pohjautuu Olli Jussilan AMS (Athletic Movement Standard) -ohjelmaan, jonka Jussila ja Ville Roitto muokkasivat Bulldogsille sopivaksi paketiksi.

– Aiemmilla kausilla treenaamisessa on keskitytty pääosin lajiharjoitteluun, mutta nyt rinnalle on tuotu myös erittäin laadukasta fysiikkavalmennusta ja toiminnan muuttuessa aiempaa urheilullisemmaksi myös pelaajat itse ovat aktivoituneet asiassa ja tehostaneet myös omatoimista voimaharjoitteluaan, kertoo Ranta-aho. – Tämä tulee varmasti näkymään tulevalla kaudella entistä nopeampana ja fyysisempänä pelinä.

– Pelaajien omatoimisuus antaa myös aikaa lajivalmennukselle keskittyä pelillisiin asioihin entistä tarkemmin. Eli kokonaisuutena merkittävää kehitystä.

Tavoitteen mukaisesti haussa on siis niin merkittävää kehitystä, että koirien tassuissa olisi kauden 2018 päätteeksi III-divisioonan voittajan valtikka, Tinamalja.

 

Bulldogs-valmennus 2018

Päävalmentaja: Mikko Ranta-aho

Joukkueenjohtaja: Juha Roitto

Puolustus

Puolustuksen koordinaattori: Jonas Löv

Tukimiehet: Jonas Löv

Puolustuksen linja: Jouni Härkänen

Puolustuksen takakenttä: Ville Roitto

Apuvalmentaja (DB) Joni Ranta-aho

Hyökkäys

Hyökkäyksen koordinaattori Janne Laukka

Pelinrakentajat (QB) Janne Laukka

Hyökkäyksen linja (OL) Toni Pulkkinen

Keskushyökkääjät (RB) Antti Saari

Laitahyökkääjät (WR) Janessa Roitto

Apuvalmentaja (RB) Hayden Signore

 

Fysiikka Olli Jussila ja Ville Roitto

 

III-divisioona

Miesten III-divisioonaan kaudelle 2018 ilmoittautui kymmenen joukkuetta. Mukana ovat viime kaudella III-divisioonassa pelanneet Hyvinkää Falcons, Lahti Panthers, Rovaniemi Nordmen, Rusko Mayhem ja Sipoo Bulldogs, ylemmiltä sarjatasoilta alaspäin siirtyneet Vantaan TAFT ja Turku Trojans, alemmalta tasolta nousseet Tampere Angels (Saints II-joukkue) ja Royals A’s (Royals II-joukkue) sekä toiminnan taas käynnistänyt Seinäjoki Gators (Crocodiles II-joukkue) 

Kilpailujärjestelmän mukaisesti sarja pelataan kahdessa viiden joukkueen lohkossa. Joukkueet jaetaan alueellisesti siten, että kauimpana sen kaupungin alueesta (50km), jossa on sarjassa eniten joukkueita sijaitsevalle joukkueelle valitaan lähimpänä sijaitsevat joukkueet samaan lohkoon.

Runkosarjan jälkeen puolivälierissä lohkojen kakkoset pelaavat kotonaan toisen lohkon kolmosia vastaan. Välierissä lohkojen voittajat pelaavat kotonaan puolivälierien voittajia vastaan. Loppuottelu pelataan ensisijaisesti lohkon A kotona, mutta jos ottelussa on vain lohkon B-joukkueita, pelataan se näistä paremmin runkosarjassa sijoittuneen kotona. Loppuottelun voittaja kohtaa karsintaottelussa II-divisioonaan kuudennen näiden välisen rankingin selvittämiseksi.

Sarjan otteluohjelma sekä aikataulu julkaistaan myöhemmin talvella ja niitä käsitellään tarkemmin sarjakohtaisissa kokouksissa.

III-divisioona, lohko A:

Rovaniemi Nordmen, Vaasa A´s, Seinäjoki Gators, Tampere Angels ja Lahti Panthers

III-divisioona, Lohko B:

Hyvinkää Falcons, Rusko Mayhem, Sipoo Bulldogs, Turku Trojans ja Vantaan TAFT