Naisten Vaahteraliigan ja I-divisioonan joukkueet vahvistettu

19.12.2017


Kaudella 2017 Tampere Saints voitti I-divisioonan. Nyt tähtäin on Vaahteraliigan välierissä.
Kaudella 2017 Tampere Saints voitti I-divisioonan. Nyt tähtäin on Vaahteraliigan välierissä.
Kuntokeskus Poltteen salilla on kolisteltu rautaa...
Kuntokeskus Poltteen salilla on kolisteltu rautaa...
...ja lajiharjoituksissa kolisteltu pelikavereiden kanssa.
...ja lajiharjoituksissa kolisteltu pelikavereiden kanssa.
Lajinomainen fysiikkaharjoittelu on yksi onnistuneen kauden peruskivistä.
Lajinomainen fysiikkaharjoittelu on yksi onnistuneen kauden peruskivistä.

I-divisioonan voittaja Saints rymistelee voimalla Naisten Vaahteraliigaan

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton hallitus on vahvistanut kahdella ylimmällä sarjatasolla pelaavat naisten joukkueet. Kummallakin sarjatasolla – sekä Naisten Vaahteraliigassa että I-divisioonassa – pelataan viimevuotiseen tapaan 11 vs 11 -pelimuodolla. Yhteensä kahdella ylimmällä sarjatasolla joukkuemäärä kasvaa 17:een. Kasvu on merkittävä, sillä kaudella 2017 11 vs 11 -pelimuotoa pelasi 10 joukkuetta.

Naisten Vaahteraliigassa joukkueita pelaa viisi. Mukana ovat edelliskauden pudotuspelijoukkueet eli hallitseva mestari Helsinki Wolverines, hopeajoukkue Helsinki Roosters sekä Pietari Valkyries, Oulu Northern Lights ja lisäksi I-divisioonasta nouseva Tampere Saints. Kaudella 2017 Naisten Vaahteraliigassa pelannut Seinäjoki Crocodiles pelaa ensi kesänä I-divisioonassa.

Naisten Vaahteraliiga 2018:

Helsinki Wolverines, Helsinki Roosters, Pietari Valkyries, Oulu Northern Lights ja Tampere Saints

 

I-divisioonassa pelaa 12 joukkuetta, jotka on asetettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon. Naisten Vaahteraliigasta siirtyvän Crocodilesin lisäksi ykkösessä ottelevat samalla sarjatasolla jo kaudella 2017 pelanneet raisiolainen West Coast Phoenix, Mikkeli Bouncers, Jyväskylä Jaguars ja Hyvinkää Falcons. II-divisioonasta ykköseen nousee neljä joukkuetta II-divisioonan viimekauden mestarin Kuopio Steelersin johdolla eli kuopiolaisten lisäksi Lohja Lionesses, Kotka Eagles, Porvoo Butchers sekä Helsinki Wolverinesin II-joukkue. I-divisioonassa pelaavat ensi vuonna myös Turku Trojans ja Hämeenlinna Huskies, joissa toiminta käynnistyy uudelleen kaudella 2017 pidetyn välivuoden jälkeen.

I-divisioona:

Lohko A: Seinäjoki Crocodiles, Mikkeli Bouncers, Jyväskylä Jaguars, Kuopio Steelers, Hämeenlinna Huskies ja Kotka Eagles

Lohko B: West Coast Phoenix, Hyvinkää Falcons, Porvoo Butchers, Turku Trojans, Wolverines, Lohja Lionesses

 

II-divisioonan ilmoittaumisaika päättyy 31. tammikuuta, minkä jälkeen selviää kolmannen sarjatason koostumus. II-divisioonassa pelimuotona on 7vs7. Lisätietoa ilmoittautumisesta saa sarjapäällikkö Otteliina Viinikaiselta (otteliina.viinikainen@sajl.fi).

 

Tampereella on tekemisen meininki kentällä, salilla ja taustalla

Tampereella on pelattu jenkkifutista naisten SM-tasolla edellisen kerran vuonna 2015. Vuosi oli tuolloin haastava tappioiden seuratessa toisiaan. Jo reilu vuosi sitten käynnistynyt renessanssi Saintsin toiminnassa on kuitenkin tuottanut erinomaisia tuloksia, mistä osoituksena oli I-divisioonan voitto kauden 2017 päätteeksi. Syksyllä joukkue piti palaverin ja päätti yksimielisesti ottaa haasteen vastaan ja nousta jälleen Vaahteraliigaan.

– Tampere on iso kaupunki, meillä 60 pelaajaa ringissä ja taustat sekä valmennus kunnossa, toteaa Saintsin päävalmentaja Jussi Honkonen. – Pelillistä kehitystämme ei olisi enää tukenut pelaaminen I-divisioonassa, joten haasteista huolimatta päätettiin nousta.

Mitä nämä haasteet ovat?

– Muilla joukkueilla on paljon kokemusta. Pelinopeus ja pelitaidollinen osaaminen.

Asenne on paras vastavoima haasteille ja toiminnasta päätellen Saintsissa ei ole jääty hämmästelemään nousun tuomia uusia tilanteita. Honkosen johtamassa ryhmässä on yhteensä 12 valmentajaa, joukkuelääkäri, kaksi huoltajaa ja taustalla toimii 15 henkilön johtoryhmä.

Uusia tuulia valmennukseen tuo maajoukkueen puolustuksen koordinaattori Toni Luomajoki, joka on jo ottanut vastuulleen Pyhimysten puolustusvoimat Panu Hämäläisen siirtyessä ”apupäävalmentajaksi”.

– Meillä on tosiaan jo hyvä määrä pelaajasopimuksia kasassa, mutta edelleen neuvottelemme uusien pelaajien kanssa – myös ulkomaalaisvahvistusten kanssa, kertoo Honkonen. – Periaatteeni on kuitenkin se, että uuden pelaajan pitää tuoda joukkueeseen jotain sellaista, jota meillä ei jo valmiiksi ole. Eli runko on edelleen meidän omat pelaajat.

Laaja pelaajamateriaali mahdollistaa sen, että Saints on ilmoittanut joukkueen mukaan myös II-divisioonaan, jossa Honkosen tiedon mukaan on muitakin joukkueita jo mukana.

Ensimmäinen täyden kontaktin leiri Tampereella on jo pidetty. Suuri painopistealue on päävalmentajan mukaan nyt kuitenkin fysiikkaharjoittelussa.

– Meillä on viikottain 2-3 kertaa lajiharjoittelua ja 2-3 kertaa fysiikkaharjoittelua. Fysiikkavalmennuksen rooli ja määrä on iso, mistä kiitos kuuluu Jarkko Wellingille ja kuntokeskus Poltteelle. Osa pelaajistamme on käynyt valmennuksessa nyt kolme kuukautta ja tulokset näkyivät heti ensimmäisellä leirillä.

Vaikuttaa siltä, että Saints hakee merkittävää jalansijaa heti ensimmäisellä tulokaskaudella Naisten Vaahteraliigan sijoituksissa. Mikä on tamperelaisten tavoite?

– Kyllä meidän tavoite on olla välieräjoukkue, Honkonen päättää.

 

Sarjojen otteluohjelmat julkaistaan myöhemmin.