Linjapuolustaja Aatu Suhonen siirtyy Rostock Griffinsiin

22.12.2017


Huskiesissa kaudella 2017 Suhonen säkitti vastustajien pelinrakentajia kaksi kertaa. Lopputuloksena oli Vaahteraliigan kolmas sija. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen
Huskiesissa kaudella 2017 Suhonen säkitti vastustajien pelinrakentajia kaksi kertaa. Lopputuloksena oli Vaahteraliigan kolmas sija. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen
Aatu Suhosen kausi 2016 päättyi Crocodilesissa koettuun tappioon Vaahteramaljassa Kuva: Sami Ranta
Aatu Suhosen kausi 2016 päättyi Crocodilesissa koettuun tappioon Vaahteramaljassa Kuva: Sami Ranta

Kahdessa yläpuolen kuvassa Suhonen viimeistä kauttaan kasvattajaseuransa Lappeenrannan Rajaritareiden paidassa. Tuon vuoden eli 2014 jälkeen ei Rajaritarit ole sarjoissa pelannut.
Kahdessa yläpuolen kuvassa Suhonen viimeistä kauttaan kasvattajaseuransa Lappeenrannan Rajaritareiden paidassa. Tuon vuoden eli 2014 jälkeen ei Rajaritarit ole sarjoissa pelannut.

"GFL2-sarjassa ei tule olemaan heikkoja joukkueita."

Vaahteraliigaa Hämeenlinna Huskiesissa kaudella 2017 pelannut puolustuksen linjamies Aatu Suhonen, 25, siirtyy Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Rostock Griffinsin puolustukseen. Lappeenrannasta kotoisin Suhonen ja GFL2-joukkue ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen.

Sopimus syntyi tätä nykyä varsin perinteisen kaavan mukaisesti: Suhonen etsi joukkuetta ulkomailta ja Griffins etsi eurooppalaisia linjamiehiä. Sopiva ”match” löytyi europlayers.com -sivuston välityksellä.

– Huomasin Griffinsin etsivän eurooppalaisia linjapelaajia. Otin yhteyttä ja keskusteltuamme pääsimme sopimukseen. Ensimmäisten viestien jälkeen kävi myös ilmi, että kauden 2016 joukkuekaverini Teemu Sinisalo tunsi Griffins-päävalmentaja Christopher Kuhfeldtin erittäin hyvin.

Ennen kautta 2017 ja Hämeenlinna Huskiesin Vaahteraliiga-debyyttiä Suhonen saavutti Seinäjoki Crocodilesissa kaksi Vaahtera-hopeaa. Kolmen kauden aikana nopeasti liikkuvan linjapuolustajan tilille on kertynyt 24 ottelua, 22 taklausta, 6 taklausta aloituslinjan takana ja 3,5 säkitystä. Kokemus on yksi aspekteista, jota Suhonen Rostockissa tarjoaa.

– Joukkue on nuori tällä sarjatasolla ja nälkäinen, kuvaa Suhonen Griffinsiä. – Suureen runkoon on lisätty import-pelaajien lisäksi tryout-tapahtuman kautta uusia pelaajia ja muutama import-pelaajakin jatkaa toista vuottaan.

– Jokaisessa joukkueessa, jossa olen pelannut, on tavoiteltu voittoja, joten tuskinpa tässäkään poikkeusta on, jatkaa Suhonen ja arvelee, että joukkue tulee tavoittelemaan nousua Saksan pääsarjaan GFL:ään. – Koko joukkue ja organisaatio vaikuttaa erittäin ammattimaiselta.

 

Tavoitteena GFL2-mestaruus

GFL2-sarja on jaettu kahteen maantieteelliseen lohkoon – pohjoiseen ja etelään. Itämeren rannalla sijaitsevan historiallisen hansakaupungin, Rostockin joukkue kuuluu pohjoiseen eli Nord-lohkoon. Kaudella 2017 Griffins voitti otteluistaan puolet (7-7) ja sijoittui Potsdam Royalsin ja Düsseldorf Panthersin jälkeen lohkossa kolmanneksi.

– Sen, mitä olen muilta pelaajilta ja joukkueenjohdolta kuullut, sarjassa ei tule olemaan heikkoja joukkueita, arvioi Suhonen tulevaa kautta.

Nöyränä joukkuepelaajana tunnettu Suhonen haluaa auttaa joukkuettaan parhaansa mukaan. Tilastoilla ei ole väliä.

– Omat tavoitteet on parantaa omaa peliäni ja auttaa joukkuetta kaikin tavoin. Ykköstavoite on tietysti voittaa GFL2-mestaruus.

 

Rajaritareista Rostockiin

Griffinsin ensimmäinen sarjapeli on huhtikuun lopulla, mutta Suhonen pelaa ensimmäistä kertaa uuden joukkueen paidassa jo 14.4. jolloin rostockilaiset kohtaavat harjoitusottelussa Leipzig Lionsin. Hämeenlinnaan kauden 2017 jälkeen asettuneen Suhosen valmistautuminen sujuu kevääseen asti harjoittelun merkeissä.

– Harjoittelen tällä hetkellä Hämeenlinna Crossfit Ilves -salilla, jossa on kerrassaan loistavat puitteet fysiikkaharjoitteluun. Tarkoituksena on harjoitella ja leireillä mahdollisuuksien mukaan myös Hämenlinna Huskiesin kanssa.

Lappeenrannan Rajaritareilla ei tällä hetkellä ole aktiivista toimintaa, mutta Saksassa Etelä-Karjalan kaupungin nimeä on varmasti artikuloitu viime vuosina, sillä Suhosen pelikaveri Rajaritareista ja Crocodilesin ensimmäiseltä kaudelta, Santeri Inkinen on pelannut kaksi edellistä kautta GFL:ssä - ensin Dresdenissä ja 2017 Frankfurtissa.

– Lappeenrannassa tosiaan pelattiin Rajaritareiden toimesta viimeiset kaudet loppuun erittäin vajaamiehisellä rosterilla II-divisioonaa. Kauden 2014 jälkeen minä ja muutama muu jatkettiin pelaamista muualla. (Korkeakoulujoukkue) Wildmenin ohella muuta joukkuetoimintaa ei valitettavasti tällä hetkellä ole, vaikka kiinnostusta olisikin.

 

Kuvat:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Sami Ranta