Northern Lights jättäytyy pois Naisten Vaahteraliigasta

30.1.2018


Pelaajapulasta ja epävarmasta valmentajatilanteesta johtuen Northern Lights luopuu sarjapaikastaan ja siirtyy pelaamaan II-divisioonaan.

Oulu Northern Lights luopuu sarjapaikastaan Naisten Vaahteraliigassa ja pelaa ensi kesänä II-divisioonassa.

– Luovumme Vaahteraliigasta pelaajapulan ja epävarman valmentajatilanteen vuoksi, perustellaan päätöstä Northern Lightsin tiedonannossa.

Pelaajapula koskee erityisesti hyökkäyksen linjaa eikä Northern Lightsilla ole vielä tässä vaiheessa varmuutta ensi kesän pelinrakentajasta. Valmentajia on mukana kolme, mutta heidänkään sitoutuminen kesän peleihin ei varmistunut. Joukkue korostaa, että vaikka kilpailumääräysten noudattaminen muilta osin haastavaa olisikin, on joukkueen taloudelliset edellytykset edelleen hyvät.

Sekä Naisten Vaahteraliigassa ja I-divisioonassa pelataan 11 vastaan 11 -säännöillä, mutta Vaahteraliigassa on Northern Lightsin luopumispäätöksen jälkeen vain neljä joukkuetta: helsinkiläiset Wolverines ja Roosters sekä Pietari Valkyries ja sarjanousija Tampere Saints. I-divisioonassa joukkueita on 11.

SAJL:n puheenjohtajan Roope Norosen mukaan sarjojen kokoonpanoja käsitellään jatkossa SAJL:n hallituksessa:

– Asia on selvityksessä ja SAJL:n hallitus käsittelee naisten sarjoja, niihin osallistuvia joukkueita ja sarjaohjelmia viimeistään seuraavassa hallituksen kokouksessa helmikuun 22. päivä.