Antti Hurmeesta TAFT:n päävalmentaja

31.1.2018


Antti Hurmeella 25 vuoden kokemus jenkkifutiksesta.
Kuva: TAFT
Antti Hurmeella 25 vuoden kokemus jenkkifutiksesta. Kuva: TAFT

Vantaalla rakennetaan pelaajapolkua ja perustaa tulevaisuuden Vaahteraliiga-joukkueella - tulevalla kaudella joukkue pelaa III-divisioonassa.

Kauden 2016 päätteeksi Vaahteraliigasta pudonnut ja vuosi sitten kesken II-divisioonakauden sarjasta luopunut Vantaan TAFT hakee tulevana kesänä vauhtia uuteen ponnistukseen III-divisioonasta. Joukkueen päävalmentajana on juuri aloittanut Antti Hurme. 37-vuotias Hurme on toiminut amerikkalaisen jalkapallon parissa jo 25 vuotta, joista viimeiset vuodet TAFT:ssa. Aiemmin joukkueen päävalmentajana toiminut Mika Alanen jatkaa valmennusryhmässä apuvalmentajana ja Jarmo Sederlund puolustuksen koordinaattorina.

– Mika Alasen suosituksesta TAFT:n hallitus pyysi minua jatkamaan viime vuonna aloitettua uudelleentulemista, päävalmentaja Hurme kertoo TAFT:n tiedotteessa ja avaa samalla vantaalaisseuran tulevaa strategiaa:

– TAFT kävi edustusjoukkueen osalta pohjalla viime vuonna, kun kausi jouduttiin jättämään kesken. Uudelleentulemisen viisivuotisprojektin pääteemana on luoda valmis ja kestävä organisaatio Vaahteraliigaa varten.

Hurme korostaa "pelaajan polkua", yksilöiden kehittymistä junioreista aina aikuisten sarjojen huipulle saakka.

– Eri ikäryhmille on luotu tietyt pelilliset ja harjoitukselliset tavoitteet, sekä pelaajille mahdollisuus nousta ikäryhmästä ylöspäin aina miesten joukkueeseen saakka. Vahva juniorityö sekä toimiva ja osaava organisaatio, joukkueenjohtajat ja muut toimijat mahdollistavat tavoitteeseen pääsyn. 

Päävalmentaja Hurmeella on aiemmin kokenus vastaavanlaisen nousun hyvinkin läheltä, sillä hän oli itse pelaajana mukana jo kymmenen vuotta sitten, jolloin TAFT rakensi edustusjoukkuettaan II-divisioonasta alkaen ja pelasi lopulta useamman vuoden Vaahteraliigassa saavuttaen parhaimmillaan myös välieräpaikan.

Nyt mukana on muun muassa 17-vuotiaiden I-divisioonan voittaneita pelaajia ja lisäksi farmisopimus I-divisioonassa pelaavan Helsinki East City Giantsin kanssa avaa uusia mahdollisuuksia myös Vantaalla. Silti tulevalla kaudella menestyminen pelikentällä on toissijaista.

– Suoranaisia pelillisiä tavoitteita en joukkueelle aseta tälle vuodelle, Hurme toteaa. – Tärkeintä on löytää oma identiteetti Suomen jenkkifutiskartalla, ja vahvistaa jo olemassa olevaa harjoittelukulttuuria.

– Edustusjoukkueemme on nuori ja nälkäinen. Jokaisissa harjoituksissa opitaan uusia asioita ja vahvistetaan vanhoja. Tänä vuonna farmisopimuksen mukana tullut yhteisharjoittelu ECGn kanssa on alkanut hyvin, ja odotan siltä paljon. Yhteistreeneissä on paikalla paljon pelaajia ja valmentajia, jolloin pelaajat saavat erinomaista pelipaikkakohtaista valmennusta. Etenkin TAFT hyötyy siitä, että vastus on harjoituksissa lähes Vaahteraliiga-tasoista, kiittelee Hurme.

 


 

III-divisioonaa pelataan kaudella 2018 kahdessa lohkossa. A-lohkossa pelaavat Rovaniemi Nordmen, Wasa A´s, Lahti Panthers, Pirkanmaa Patriots ja Seinäjoki Gators. B-lohkossa pelaavat Sipoo Bulldogs, Rusko Mayhem, Hyvinkää Falcons, Turku Trojans sekä TAFT. Otteluohjelma varmistuu kevään aikana.