Trojans hakee paikkaa ykkösdivisioonasta

26.9.2012


31 kauden mittainen liigataival katkeaa.

Vaahteraliigan jumboksi kahdella viime kaudella jäänyt Turun Trojans on tehnyt päätöksen hakea paikkaa ykkösdivisioonasta ensi kaudeksi. Seuran johtokunta selvitti ennen ratkaisua joukkueen pelaajien tahtotilaa ja teki päätöksen enemmistön mielipiteen pohjalta. Seuran mukaan sarjatason vaihto ei johdu taloudesta, joka Trojansilla on kohtuullisessa kunnossa. Seura myös täyttää suurimman osan Vaahteraliigakriteereistä. Trojansin mukaan syyt sarjatason vaihtamiseen puhtaasti urheilulliset, koska joukkueen materiaali ei riitä menestymiseen korkeimmalla sarjatasolla. 

Neljän viime kauden aikana Trojans voitti yhteensä vain neljä liigapeliä. Vaahteraliigan maratontaulukossa Trojans on toisena Roostersin jälkeen. Seuran tilillä on 158 voittoa.

Turku Trojans on SAJL:n toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti Vaahteraliigassa pelannut joukkue heti Helsinki Roostersin jälkeen. Vuonna 1982 perustettu seura viettää kuluvana vuonna 30-vuotisjuhliaan ja päättynyt kausi oli seuralle 31:s perättäinen Vaahteraliigakausi. Vuonna 2003 Trojans voitti mestaruuden ja sijoittui vielä seuraavana vuonna hopealle, mutta sen jälkeen seura ei ole onnistunut enää pääsemään mitalisijoille. Seuran muut osa-alueet: juniorit, naisten joukkue ja cheerleaderit sen sijaan ovat menestyneet hyvin.

- Jättäytyminen 31 perättäisen Vaahteraliigakauden jälkeen I divisioonaan voi aluksi kuulostaa maailmanlopulta, mutta liigan historia tuntee useita menestystarinoita, jotka ovat alkaneet divarista ja päättyneet Vaahteramaljan voittoon. Vauhdin hakeminen alemmalta sarjatasolta voi siis olla alku paremmalle, Trojansin tiedotteessa uskotaan.