Richard Chungong on Wolverinesin toinen yhdysvaltalainen pelaaja

8.2.2018


Vuosi sitten Unkarissa hurjia tilastoja iskenyt pelaaja voi pelata sekä laitahyökkääjänä että takamiehenä ja palauttajana.

I-divisioonan voiton tavoitteekseen asettanut Helsinki Wolverines on kiinnittänyt riveihinsä Richard Chungongin. Monipuolinen yhdysvaltalainen pelasi Western Illinoisin yliopistossa (NCAA I-divisioona) 2013–2014 kulmapuolustajana ja safetyna, mutta Wolverinesissa hänelle asetetaan tavoitteita myös hyökkäyksen puolella laitahyökkääjän tontilla.

Vuosi sitten Chungong pelasi Unkarissa sekä Dunaujvaros Gorrilazissa että Szekszárd Bad Bonesissa. 82 taklausta, joista 13 aloituslinjan takana kertovat että takamies on valmis fyysiseen peliin ja vastaavasti 17 puolustettua heittoa ja viisi syötönkatkoa kertovat pelaajan pallollisesta kyvykkyydestä. Puolustamisen lisäksi Chungong palautti Unkarissa potkuja.

Wolverinesin päävalmentaja Kari Titola kertoi jo aiemmin helsinkiläisten kiinnittäessä riveihinsä Jocques Crawfordin, että Ahmojen yhdysvaltalaiset tulevat kumpikin roolittumaan sekä hyökkääjiksi että puolustajiksi. Crawford tulee olemaan joukkueen juoksupelin veturi ja voi pelata keskushyökkääjän paikan lisäksi myös takakentällä tai tukimiehenä.

– Urheilullisuus ja monipuolisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia vahvistuksille, Titola kommentoi Wolverinesin uutisessa. – Molemmat antavat meille mahdollisuuden muokata suunnitelmia tarkasti vastustajan mukaan ja mukautua kauden aikana. 

 

Natal Melero palaa keskikesällä

Jo viimevuonna loppukaudesta Wolverinesin puolustuksen takakenttää vahvistanut englantilainen Natal Melero pelaa myös tänä vuonna I-divisioonassa kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Vuosi sitten Melero pelasi ensin Tyresö Royal Crownsissa Ruotsin pääsarjaa eli Super Serieniä ja suuntasi sitten Suomeen. Tänä vuonna Meleron alkukauden joukkue löytyy Carstadista, sillä länsinaapurin 2010-luvun menestynein joukkue kiinnitti britin joukkueseensa. Kun kausi Ruotsissa päättyy, jatkuu Meleron kausi helsinkiläisten riveissä.

– Myös Natalilta löytyy erinomaiset valmiudet asettua mukaan hyökkäysmuodostelmiin, vaikka ensisijaisesti häntä suunnitellaan peluutettavaksi puolustuksen takakentälle, Wolverinesin uutisessa kerrotaan.

Kaudella 2017 Melero pelasi I-divisioonassa neljä ottelua, joissa hänelle tilastoitiin 11 taklausta ja yksi syötönkatko. Lisäksi Melero osallistui erikoisjoukkueisiin potkunpalauttajana ja osoitti nopeuttaan palauttamalla ECG:tä vastaan aloituspotkua 74 jaardia.

 

Katso myös:

Wolverinesin uutinen uusista sopimuksista

 

Wolverinesin lisäksi I-divisioonan voitosta eli Spagettimaljasta pelaavat Helsinki East City Giants, Kouvola Indians, Kotka Eagles sekä Länsi-Uudenmaan joukkue United Newland Crusaders.