Nordic Girls’ Camp – pohjoista voimaa nuorille naisjenkkifutaajille!

8.3.2018


Ensimmäinen yhteispohjoismainen tyttöleiri kokoaa viikonloppuna Södertäljeen 50 pelaajaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta.

Torstaina, kansainvälisenä naisten päivänä, ainakin 23 suomalaiskodissa on varusteet pakattu huolellisesti valmiiksi viikonlopun jenkkifutisleiriä varten. Perjantaista sunnuntaihin Södertäljessä, Ruotsissa pidetään kautta aikain ensimmäinen yhteispohjoismainen tyttöleiri, Nordic Girls’ Camp. Paikalle saapuu Ruotsista, Suomesta, Norjasta ja Tanskasta yhteensä lähes 50 pelaajaa harjoittelemaan ja pelaamaan. Pelaajista lähes puolet, 23, matkustaa paikalle Suomesta.

– Tämä on hyvä alku kannustaa nuoria naisia ottamaan isompi rooli ja paikka lajin harjoittelussa ja tapahtumissa, toteaa Ruotsin amerikkalaisen jalkapallon liiton, SAFF:n hallituksen jäsen Helena Lindeen tulevasta leiristä.

Nordic Girls´ Campin rakentaminen käynnistyi vuonna 2017 Tanskassa, kun neljän Skandinavian maan lajiliiton edustajat kokoontuivat lapsi- ja nuorisokonferenssiin, jonka yhtenä tavoitteena oli luoda tasa-arvoisia mahdollisuuksia sekä tytöille että pojille pelata amerikkalaista jalkapalloa.

– Toivomme, että tämän kansainvälisen projektin myötä yhä useampi nuori nainen tulee pelaamaan pidempään, Lindeen kertoo. – Vuosien 2018–2019 aikana tulemme pitämään neljä leiriä nuorille naispelaajille (12–20-vuotiaille). Samalla toivomme, että pystymme tukemaan myös valmentajia heidän tärkeässä työssään nuorten kanssa.

SAJL:n nuorisovaliokunnan puheenjohtaja Alexandra Naumanen näkee Nordic Girls’ Campissa valtavan potentiaalin, joka toivon mukaan heijastuu pian myös eri maiden sarjatoimintaan. Suomessa on jo muutaman vuoden ajan ollut naisten U19-maajoukkue, mutta tulevalle kaudelle seurajoukkueissa on ollut kiinnostusta myös tyttöjen U17- ja naisten U19-sarjoja kohtaan. 15-vuotiaiden ja nuorempien sarjoissa tytöt ja pojat pelaavat tasavertaisesti samoissa joukkueissa.

– Olen suunnattoman iloinen suomalaisten nuorten naisten innostuksesta lähteä vahvasti heti startista mukaan kansainväliseen toimintaan, Naumanen toteaa. – Luotan, että pitkäjänteisellä yhteistyöllä saamme naisten junioritoiminnan vakiinnutettua Pohjolassa. Yhteisillä leireillä jaetaan muun muassa valmennusosaamista ja vinkkejä toiminnan aktivointiin. Meillä on aito intressi kehittää kaikkien sarjoja.

Suomen 23 leiriosallistujasta nuorimmat ovat 11-vuotiaita ja vanhimmat 20-vuotiaita. Mukana on sekä MM-kisakokemusta että täysin uusia pelaajia.

– Laadukkaan junioritoiminnan kautta pelin taso kehittyy tulevaisuudessa myös aikuisten sarjoissa, Naumanen uskoo. – Myös Iso-Britannia tahtoo jatkossa leireillemme mukaan, joten liikkeellelähtömme on noteerattu.

23 pelaajan lisäksi Suomesta osallistuvat Nordic Girls’ Campiin Alexandra Naumanen sekä U17- ja U19-sarjojen sarjapäällikkö Jarkko Hiitola.

 

Katso myös:

Yksi leirille osallistuvista pelaajista on Aino Joro

Lisätietoa Nordic Girls' Campista