Ensimmäinen Nordic Girls´ Camp oli menestys!

15.3.2018


Södertäljessä harjoitteli viikonloppuna lähes 50 pohjoismaista pelaajaa.

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan nuoret naispelaajat kokoontuivat perjantaina Södertäljeen kautta aikain ensimmäiseen Nordic Girls´ Campiin. Viikonloppuna oli luvassa useita tunteja huippuvalmennusta, luentoja ja ryhmäytymistä.

Jenkkifutiksen asema Pohjoismaissa tyttöjen pelaamana lajina on leirin jälkeen varmasti vahvempi kuin koskaan. Siitä pitivät 46 pelaajaa ja joukko valmentajia huolen. Mutta tilanteessa on silti edelleen ratkottavaa. Seuraava Nordic Girls´ Camp järjestetään syksyllä Suomessa, joten vaikka ensimmäinen leiri päättyi, työ jatkuu.

– Erittäin hieno alku projektille, kommentoi SAJL:n nuorisovaliokunnan puheenjohtaja Alexandra Naumanen ensimmäistä leiriä. – Mahtava yhteistyön henki valmentajien ja pelaajien kesken. Ja mieletön pelillinen taso: aloittelijat ottivat ison harppauksen!

Suomalaispelaajia oli Södertäljessä yhteensä 21 – siis lähes puolet leiriläisistä. Lisäksi mukana olivat suomalaisvalmentajista Ami Rubinstein, Panu Pihl ja Jarkko Hiitola. Naumanen puolestaan toimi leirillä organisaatiotehtävissä ja Suomen delegaation johtajana.

Pelipaikkakohtaisten harjoitteiden lisäksi pelaajat pääsivät leirillä myös pelaamaan oikeaa peliä kahdessa ikäryhmässä. Monelle kyseessä oli ensimmäinen peli omanikäisten tyttöjen kanssa ja lisäksi mukana oli pelaajia, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa koskaan. 12–20 -vuotiaiden osallistujien joukossa oli täysin uusien pelaajien lisäksi myös laajaa kokemusta aina MM-kisoja myöten, mutta erilaisilla taustoilla leirille tulleet pelaajat saivat jokainen runsaasti viemisiä seuraharjoitteluun. Valmentajat leirin urheiluohjelmasta vastanneiden Lars Carlsenin ja Hege Indresandin johdolla pitivät siitä huolen.

Harjoittelun lisäksi pelaajat saivat terveisiä leirille Jen Welteriltä ja Katie Sowersilta, jotka kumpikin ovat kaataneet aitoja etenemällä valmentajina NFL:ään asti. Kansainvälistä huomiota leirille toivat myös Iso-Britannian maajoukkueen päävalmentaja Jim Messenger sekä kapteeni Phoebe Schecter.

Girls´ Camp on kaksivuotinen (2018–2019) projekti, jonka tavoitteena on saada käynnistettyä naisten U19- ja tyttöjen U17-sarja ja maajoukkuetoimintaa Pohjoismaissa. Tällä hetkellä Suomi on ainoa Pohjoismaa, jolla on maajoukkuetoimintaa naisten U19-ikäluokassa. Jarkko Hiitola toimii tulevalla kaudella U19- ja U17-sarjojen sarjapäällikkönä Suomessa.

 

Suomalaisosallistujat Nordic Girls´ Campilla 9.–11. maaliskuuta 2018:

Milla Joensuu

Seinäjoki Crocodiles

Petra Viinikka

Seinäjoki Crocodiles

Roosa Eklund

Lohja Lionesses

Roosa Savola

Seinäjoki Crocodiles

Wappu Kuokkanen

Lohja Lionesses

Aino Joro

Raisio West coast phoenix

Nana Olavuo

Helsinki Roosters

Oona Saarinen

West Coast Phoenox Raisio

Ronja Åkerblom

Helsinki Roosters

Tiia Jansen

West Coast Phoenix

Anna Suominen

Turku Trojans

Aliisa Liljefors

Falcons Ladies 

Vilma Lehtiö

Hämeenlinna Huskies

Aada Nwajei

Helsinki Roosters

Jessica Rubinstein

Espoo Wolverines

Matilda Lievonen

Helsinki Roosters

Silja Taskinen 

Falcons Ladies

Kira Jääskä

Jyväskylä Jaguaarit

Taimi, Koskimaa

Tampere Saints

Aava Pihl

Jyväskylä Jaguars

Hilma Kuitunen

Lohja Lions

 

Valmentajat:

Jarkko Hiitola

Panu Pihl

Ami Rubinstein

Suomen osaston johtaja:

Alexandra Naumanen