Viikon vieras: Juulio Vahla

23.3.2018


Juulio Vahla aloitti jenkkifutiksen 7-vuotiaana. "Kun aloitin jefun pelaamisen, kaikki olivat aika paljon vanhempia, mutta minut otettiin joukkueeseen hyvin vastaan", muistelee Vahla nyt. Syystäkin hän mainitsee yhdeksi jenkkifutiksen tärkeimmistä asioista joukkuehengen. Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Juulio Vahla aloitti jenkkifutiksen 7-vuotiaana. "Kun aloitin jefun pelaamisen, kaikki olivat aika paljon vanhempia, mutta minut otettiin joukkueeseen hyvin vastaan", muistelee Vahla nyt. Syystäkin hän mainitsee yhdeksi jenkkifutiksen tärkeimmistä asioista joukkuehengen. Kuva: Riitta Rinta-Tassi

Nuori keskushyökkääjä/pelinrakentaja aloittaa lauantaina Snow Bowlissa uransa kuudennen pelikauden.

Juulio Vahlan mielessä jenkkifutis, Snow Bowl, Vantaa ja maaliskuu ovat jo vuosia kiertyneet tapahtumaksi, johon on pakko päästä mukaan. Viisi vuotta sitten nuori pelimies oli katsomassa turnausta, ihastui lajiin ja aloitti uuden harrastuksen.

Lauantaina Snow Bowl pelataan 10. kertaa, ja tällä kertaa Vahla astelee turnaukseen hallitsevana mestarina helsinkiläisen East City Giantsin paidassa. Kuitenkin - kuten asiaan kuuluu - hän haluaa ensisijaisesti nauttia lajista ja iloita muidenkin onnistumisista eli toisin sanoen viettää jälleen kerran mukava maaliskuinen lauantaipäivä. Näin ajattelee varmasti moni muukin turnaukseen osallistuva juniori: syksy ja talvi on harjoiteltu, nähty vaivaa, opiskeltu ja hikoiltu. Nyt on aika nauttia ensimmäinen sato tulevan kauden hedelmistä!

Lue lisää Snow Bowlista

 

Miten aloitit jenkkifutiksen ja milloin, Juulio Vahla?

Aloitin jefun vuonna 2013 seitsemänvuotiaana, koska halusin harrastaa jotain monipuolista lajia. Olin katsomassa Snow Bowl -turnausta ja sanoin heti, että haluan aloittaa pelaamaan. Silloin pelasin myös jalkapalloa samaan aikaan. Kun aloitin jefun pelaamisen, kaikki olivat aika paljon vanhempia, mutta minut otettiin joukkueeseen hyvin vastaan.

Mitkä ovat kaksi parasta asiaa jefussa? Ja miksi ne ovat parhaita asioita?

Ensimmäisenä monipuolisuus, koska lajissa jokaiselle löytyy oma pelipaikka. Toisena ehdottomasti joukkuehenki, joka omissa joukkueissani on aina ollut hyvä. Kaikilla pitäisi olla joukkueessa hauskaa.

Entä mitkä ovat kaksi siisteintä muistoa, jotka sinulla on jenkkifutiksessa?

Ensimmäisenä ihan ehdottomasti U13-sarjan Suomen mestaruus viime kaudella ECG:ssä sekä Pop Warner -tapahtuma Jenkeissä vuonna 2016, johon pääsin mukaan. Parhaat muistot Pop Warnerista ovat voitto Meksikosta sekä tekemäni intteri Arabiemiraatteja vastaan. Viime kaudella ECG:ssä emme hävinneet kauden aikana yhtään peliä.

Pelasit vuosi sitten U13-sarjassa, mutta sinulla on myös U19-ikäluokan Pohjoismaiden mestaruus vuodelta 2016. Moni varmasti miettii, miten se on mahdollista. Kerro, miksi sinulla on tuokin mestaruus?

Olin silloin joukkueen vesipoikana. Sen muistan kisoista, että oli todella kylmä ilma ja joukkueessa oli tosi hyviä pelaajia mukana kuten Karri Pajarinen ja Heikki Toivola.

Mitä pelipaikkoja olet pelannut? Ja mikä on tällä hetkellä ykköspelipaikkasi? Miksi pelaat juuri tuota pelipaikkaa?

Olen pelannut enimmäkseen pelinrakentajaa ja running backia. Joskus myös safetya puolustuksessa. Tällä kaudella tulen pelaamaan enimmäkseen running backia. Sitä paikkaa on hauska pelata, pääsee juoksemaan pallon kanssa ja tekemään maaleja.

Missä sarjoissa ja missä seurassa pelaat kaudella 2018?

Pelaan East City Giantsin U13-joukkueessa ja pelaamme SM-sarjassa. Mahdollisesti tulen pelaamaan jossain vaiheessa myös U11-joukkueessa, jos siellä on vähän pelaajia. Toivottavasti syksyllä myös Pop Warner-joukkueessa.

Miten olet harjoitellut pitkää kautta varten?

Meillä on ollut joukkueen kanssa kahdet lajitreenit viikossa sekä painitreeni. Lisäksi harrastan yleisurheilua, jossa olen käynyt 2-3 kertaa viikossa. Jenkkifutiksessa kannattaa treenata mahdollisimman monipuolisesti.

Mitä odotuksia sinulla on kaudelle 2018?

Haluan pelata itse mahdollisimman hyvän kauden ilman loukkaantumisia ja kehittyä pelaajana eteenpäin. Joukkueen osalta, että voittaisimme matseja ja päästäisiin pudotuspeleihin.

Lauantaina Vantaalla pelataan Snow Bowl – viime vuonna olit voittamassa oman ikäluokkasi mestaruutta tässä turnauksessa. Mitä odotat tulevalta turnaukselta?

Snow Bowl on kiva kauden aloitus kun pääsee pelaamaan ensimmäiset ottelut. Joukkueena tavoitteena on että päästään finaaliin, kaikki saavat kautta varten kokemusta ja onnistutaan peleissä koko joukkue. Toivottavasti pystyn itse auttamaan joukkuetta kentällä mahdollisimman paljon.

Tänään aukeaa haku myös Pop Warner Super Bowliin Orlandoon. Olit mukana turnauksessa 2016. Aiotko tänä vuonna hakea mukaan? Mikä tuossa turnauksessa oli parasta vajaat kaksi vuotta sitten?

Aioin hakea joukkueeseen. Kaksi vuotta sitten olin mukana ja matka oli tosi hieno kokemus. Parasta turnauksessa oli pelit, jotka olivat isolla kentällä 11 pelaajalla. Hotellialue, pelikentät, huvipuistot ja kaikki oli turnauksessa tosi hienoa. Voin kyllä suositella kaikille!

Kerro vielä lopuksi, miksi jenkkifutis on huikea laji nuorelle urheilijalle.

Jenkkifutis on hyvä harrastus koska se on monipuolinen ja jokainen varmasti löytää oman pelipaikkansa. Saa uusia kavereita ja jokaisessa treenissä oppii jotain uutta!

 

Viikon Vieraat:

Viikon vieras: Kai Lindblad

Viikon vieras: Mika Eloranta

Viikon vieras: Pekka Utriainen

Viikon vieras: Auli Vanhoja

Viikon vieras: Roope Noronen

Viikon vieras: Joona Mustikkamaa

Viikon vieras: Fanni Mikkonen

Viikon vieras: Mikko Toiminen

Viikon vieras: Santeri inkinen

Viikon vieras: JP Burlington

Viikon vieras: Janika Nikander

Viikon vieras: Nikko Olsson

Viikon vieras: Aino Joro

Viikon Vieras: Ronny Lehmussaari

Viikon Vieras: Alexandra Naumanen

Viikon vieras: Arttu Koivisto