Ruotsi voittoon Sonera Stadiumilla

6.10.2012

Vas. Ruotsin päävalmentaja Patrik Lundqvist ja MVP Anders Hermodsson
Vas. Ruotsin päävalmentaja Patrik Lundqvist ja MVP Anders Hermodsson
Vas. Suomen MVP pelaaja Joonas Raatikainen ja päävalmentaja Tuomas Heikkinen
Vas. Suomen MVP pelaaja Joonas Raatikainen ja päävalmentaja Tuomas Heikkinen

Suomen miehet taipuivat 3-20.

Suomen miesten maajoukkue joutui taipumaan ottelussa, joka tasaisen alun jälkeen kääntyi Ruotsille. Vierasjoukkue voitti ottelun 20-3 (7-3). Suomen hyökkäys ei lähtenyt missään vaiheessa täysillä käyntiin, ja eteni koko ottelussa vain 113 jaardia. Suomella oli mahdollisuutensa ottelun ensimmäisellä neljänneksellä kasvattaa johtoaan, mutta Akseli Olinin kolmesta pitkästä potkumaaliyrityksestä onnistui vain yksi.

- Jos olisimme alussa käyttäneet mahdollisuutemme, niin olisimme taistelleet voitosta loppuun asti, päävalmentaja Tuomas Heikkinen sanoi.

- Hyökkäystä emme saaneet aukeamaan. Se oli nihkeätä alusta asti.

Ottelun edetessä Ruotsin pelinrakentaja Anders Hermadsson otti pelin haltuunsa. Isokokoinen (196 cm / 110 kg) pelinrakentaja juoksi itse tärkeitä jaardeja joukkueelleen ja piti pelejä käynnissä hyvällä liikkeellään. Koko ottelussa hän juoksi 14 yrityksellä 73 jaardia ja heitti 115 jaardia ja kolme touchdownia. Hermodsson palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

- Hän on lahjakas urheilija, ja hänellä on iso rooli Ruotsin joukkueessa, Suomen parhaana pelaajana palkittu tukimies Joonas Raatikainen totesi.

Ruotsin päävalmentaja Håkan Eriksson kehui puolustuksensa panosta.

- Alussa jouduimme pallonmenetysten jälkeen puolustamaan lyhyttä kenttää. Puolustuksemme pelasi hyvin ja pakotti Suomen potkumaaliyrityksiin. Paitsion takia peruttu onnistunut potkumaali jonka uusintayritys epäonnistui toi energiaa meille.

Suomen ykkösetenijä oli keskushyökkääjä Henri Jussila 49 jaardillaan. Pelinrakentaja Miro Kadmiry heitti 15 kertaa, joista onnistui seitsemän. Heittojaardeja kertyi 59.

Heikkinen oli ottelun jälkeen pettynyt.

- Ruotsi oli selkeästi parempi. Viime vuoden 35 tehtyä pistettä muuttui kolmeksi. Nyt on peiliin katsomisen paikka. Teimme valmistautumiseen enemmän töitä kuin koskaan minun aikanani, pitää tutkia menikö se ylivalmistautumisen puolelle, Heikkinen puntaroi.  

Heikkinen nosti joukkueen nuoremman kaartin onnistujiksi.

- Etenkin puolustuksen linjassa meillä on nousemassa seuraavia kovia nimiä. Joonas (Raatikainen) paikkasi loukkaantuneen Efe Evwarayen hyvin.

Voittonsa myötä Ruotsi siirtyi otteluvoittojen määrässä Suomen ohi. 17 kohtaamisesta yhdeksän on päättynyt Ruotsin voittoon.

Ottelua seurasi Helsingin Sonera Stadiumilla 1 693 katsojaa.

Ottelun tilastot:

http://www.sajl-tilastot.net/mj/2012/fsm/xlive.htm