U19 maajoukkueen tähtäimessä PM-kisat Ruotsin Örebrossa lokakuussa

6.10.2012


Jens Holmström.
Jens Holmström.
Benjamin Jensen.
Benjamin Jensen.

Suomi valmistautuu turnaukseen leireillen Helsingissä ja Pajulahdessa.

U19 ikäluokan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuita on järjestetty vuodesta 1997 alkaen ja tänä vuonna Örebrossa järjestettävä turnaus on järjestyksessään yhdeksäs. Suomi on voittanut PM-kultaa neljästi  - vuosina 1997, 1999, 2003 ja 2005. Edelliset PM-kisat järjestettiin Vantaan Tikkurilassa kaksi vuotta sitten ja tuolloin Suomi sai hopeaa. Vuoden 2010 PM-kisoissa Suomi joutui taipumaan avausottelussa Ruotsille 6-28, mutta voitti toisessa ottelussaan Tanskan selvästi 32-7. 

Örebro isännöin PM-kisoja

Tänä vuonna kisat isännöi Ruotsin Örebro, joka sijaitsee Tukholmasta noin 200 kilometriä länteen. Ottelut pelataan Örebron Superserien-joukkueen Black Knightsin 14 500 katsojaa vetävällä kotistadionilla Behrn Arenalla. Turnauksessa ovat mukana U19-maajoukkueet Suomen ja isäntämaa Ruotsin lisäksi myös Tanskasta.

Valmistavat leirit  Helsingissä ja Pajulahdessa

Joukkue leireilee kahdesti ennen PM-kisoja. Sunnuntaina 7.10. järjestetään ensimmäinen leiri Helsingissä Velodromin harjoituskentällä. Leirille osallistuu 55 pelaajaa, jotka ovat ikäluokkaa 1993-1996. Toiselle Pajulahdessa pidettävälle leirille kutsutaan ensimmäisen leirin perusteella noin 50 pelaajaa. Pajulahdessa joukkue leireilee kahden päivän ajan 13.-14. lokakuuta. Tästä vajaan viikon päästä Suomi onkin jo tositoimissa Örebrossa.

Päävalmentaja Jensenin odotukset U19 maajoukkueen syksyyn

U19 maajoukkueen päävalmentaja Benjamin Jensen kommentoi odotuksia seuraavasti:

- Joukkueessa tulee syksyn PM-kisoissa olemaan useita Vaahteraliigakokemusta omaavia pelaajia, joukkuetta rakennetaan jo nyt ajatellen ensi vuoden EM-kisoja, joka tarkoittaa, että meidän tulee kaataa ensi keväänä Tanska EM-karsinnassa. Joukkuetta on lähdetty rakentamaan tätä ajatellen ja uskon että nuorilla pelaajilla tulee olemaan jo tämän syksynä joukkueessa isoja rooleja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita ettemmekö lähtisi PM-kisoihin voittamaan jokaista ottelua!

- Leireillä tulemme ajamaan pelisysteemiä sisään. Jens Holmström on aloittanut hyökkäyksen koordinaattorina ja tämä muuttaa hieman hyökkäyksen systeemiämme. Jensin uuden rooli lisäksi valmennustiimissä aloittaa uutena nimenä QB-valmentaja Santeri Supi. Tämän lisäksi tiimimme on vahvistunut uudella joukkueenjohtaja Toni Vahlalla sekä traineri Santtu Luukkaalla. Meidän täytyy valmistautua lyhyessä ajassa erittäin hyvin PM-kisoihin ja toteutettava pelisuunnitelmaa täydellisesti. Meillä on staff, joka tulee toimimaan erittäin hyvin yhteen. Joukkue joka kentällä tullaan näkemään on fyysinen ja samaan aikaan erittäin kurinalainen – ja taisteleva!

Hyökkäyksen koordinaattori Jens Holmströmin kommentit joukkueesta

U19 maajoukkueen hyökkäyksen tulee ottamaan komentoonsa uusi koordinaattori Jens Holmström. Holmström on ollut jo vuodesta 2004 saakka mukana U19 maajoukkueen valmennuksessa – viimeksi pelipaikkavalmentajana. Holmström summaa syksyn näkymiä seuraavasti:

- 1994-1996 ikäluokat näyttävät erittäin lupaavilta ja siinä mielessä meillä on hyvä tilanne joukkueen suhteen. Uskon, että joukkueessa tulee olemaan myös reilusti syvyyttä. Tulemme ajamaan syksyn leireillä sisään uutta pelisysteemiämme. Tällä aikataululla meillä ei ole aikaa opettaa enää pelipaikkakohtaisia tekniikoita, elleivät ne liity pelisysteemiin, eli tekniikat tulee olla hallussa jo leirille tullessa. Tavoitteenamme on myös hitsata joukkue yhteen vaikka aikataulu onkin tiukka.

- Totta kai haluan aina voittaa! Kuten Benjamin sanoi, tärkein tavoitteemme on kuitenkin ensi vuodessa ja EM-karsinnassa. Nämä PM-kisat ovat hyvä mahdollisuus valmistautua myös tuohon peliin. Itse haluan nähdä miten pelaajat reagoivat kansainvälisessä pelissä. Uskaltavatko pelaajat ottaa vastuuta ja miten paineeseen reagoidaan. Haluamme laittaa pelaajat sellaisiin rooleihin missä heillä on mahdollisuus onnistua!

- Olen scoutannut pelaajia kesän aikana ja minulla onkin aika hyvä käsitys pelaajistamme. Olemme tutustuneet vastustajiimme myös huolella. PM-kisoissa haluan nähdä pystyvätkö nämä pelaajat pärjäämään myös kansainvälisellä kentällä sellaisissa rooleissa, joihin olen heidät ajatellut.

Otteluohjelma Örebron PM-turnauksessa:

- 18.10.2012 klo 19.00 Ruotsi-Tanska 

- 19.10.2012 klo 19.00 Tanska-Suomi

- 20.10.2012 klo 12.30 Suomi-Ruotsi