Menkkahaaste-kampanja käynnistyi

3.4.2018 klo 15:08

Menkkahaaste-kampanja: Lähde mukaan murtamaan urheilun menkkatabua – aktiivisimmat joukkueet palkitaan!

Kuukautisista puhutaan urheilumaailmassa yhä liian vähän. Tehdään yhdessä siihen muutos! Ilmoita joukkueesi tai treeniryhmäsi mukaan Menkkahaasteeseen, ja voitte voittaa 1000 euron palkinnon.

Menkkahaaste on kampanja, jonka tavoitteena on lisätä avointa keskustelua kuukautisista ja niiden vaikutuksista treenaamiseen. Menkkahaasteeseen voivat osallistua joukkueet ja treeniryhmät. Kampanjan päätteeksi kolme menkkatabun aktiivisimmin murtanutta tiimiä palkitaan 1000 euron rahapalkinnolla.

Ohjeet osallistumiseen:

1. Ilmoita joukkueesi tai treeniryhmäsi mukaan Menkkahaasteeseen.

2. Lataa materiaalit, joiden avulla voitte aloittaa menkkatabun murtamisen yhdessä.

3. Lataa haasteen tunnukset verkkosivuillenne ja sosiaaliseen mediaan kertoaksenne, että olette mukana.

4. Haastakaa muut joukkueet mukaan pelikentillä tai sosiaalisessa mediassa käyttämällä #menkkahaaste-tunnistetta!

Ensimmäiset 100 Menkkahaasteeseen ilmoittautunutta joukkuetta tai treeniryhmää saavat tuotepaketin. Menkkahaasteen voittajatiimit palkitaan lokakuussa 2018.

Menkkahaasteen lähettiläinä toimivat EM-kultamitalisti, olympiauimari Jenna Laukkanen, koripallojoukkue HBA sekä valmentajat Pekka Salminen ja Lea Hakala.

Kuukautisista puhutaan urheilun ja treenaamisen yhteydessä liian vähän, vaikka ne ovat naisille osa arkipäivää. On tärkeää, että urheilijat voivat puhua menkoista avoimesti sekä keskenään että valmentajan kanssa. 

Kuukautisista tulisi puhua avoimesti myös siksi, että ymmärtäisimme paremmin, mikä vaikutus niillä voi olla mielialaan, kehoon ja näin myös treenaamiseen.

Menkkahaaste.fi-sivuilta löydät materiaalia, joka on suunniteltu valmentajien ja urheilijoiden käyttöön. Voitte esimerkiksi rakentaa omat ohjeet, joita noudattamalla pystytte yhdessä huomioimaan kuukautiset treeneissä ja kisareissuilla paremmin! Lisäksi sivuilta löytyy kuukautisia koskeva pikaopas ja treenivideoita kuukautiskierron eri vaiheisiin.

Menkkahaaste youtubessa