Crawford ei saavu Suomeen – Wolverines hankki tilalle Kam Harrisin

11.4.2018


Lindenwood Universityssä Harris juoksi yli 4 000 jaardia ja teki 42 touchdownia.

I-divisioonan suurimmaksi ennakkosuosikiksi nostettu Helsinki Wolverines joutuu vaihtamaan keskushyökkääjäänsä. Sekä pallonkantajaksi että tukimieheksi Ahmajoukkueeseen kaavailtu Jocques Crawford joutui perumaan tulonsa Suomeen henkilökohtaisten syiden vuoksi, joten Wolverines ja Crawford ovat yhteisymmärryksessä purkaneet sopimuksen.

Korvaaja löytyi nopeasti, ja kesällä Wolverinesin juoksuvoimasta vastaa Lindenwood University Bellevillessä (NCAA III-divisioona) ennätyksiä rikkonut Kam Harris. Neljän kauden aikana (2012–2015) East St. Louisista kotoisin oleva Harris juoksi yli 4 000 jaardia ja teki 42 touchdownia – kumpikin Lindenwoodin ennätyksiä.

– Kuulin, että Suomi on maailman onnellisin maa ja että joulupukki asuu siellä. Tiedän lisäksi, että siellä on kylmää mutta odotan innolla että pääsen tutustumaan maahan paremmin, Harris arvioi tulevaa määränpäätään. – En halua leikkiä ennustajaa, joten totean vain että olen täysin valmistautunut tulevaan kauteen. Lähden pelaamaan kautta peli kerrallaan ja harjoittelemaan päivä kerrallaan.

Wolverinesin päävalmentaja Kari Titola on tyytyväinen uuteen hankintaan.

– Hänellä on vakuuttava yliopistoura, jonka aikana hän kantoi jokaisella kaudella palloa yli 200 kertaa ja eteni yli viiden jaardin keskiarvolla. Hän vahva juoksija, joka pystyy sekä juoksemaan ihmisistä yli mutta myös tekemään isoja pelejä nopeudellaan.

Helsinkiläisjoukkueessa yhdysvaltalaisvahvistuksille on kaavailtu rooleja kummallakin puolella palloa. Vaikka Harris ensisijaisesti keskushyökkääjä onkin, tullaan mies varmasti näkemään myös muun muassa Joni Ala-Kotilan ja Quentin Coulpinin rinnalla tukimiehenä. Linebackerin paikalta Harrisilla on kokemusta high school -vuosiltaan.

Toinen Wolverines-jenkki Richard Chungong pelaa sekä puolustuksen takakentällä että laitahyökkääjänä. I-divisioonan peluutussääntöjen myötä yhdysvaltalaisia saa samanaikaisesti olla kentällä ainoastaan yksi.

I-divisioona käynnistyy perjantaina 26. toukokuuta. Wolverines avaa kautensa kotiottelulla paikallisvastustaja Helsinki East City Giantsia vastaan sunnuntaina 28.5. Ennen kautta Wolverines pelaa harjoitusottelun Seinäjoella Vaahteraliigan valmistautuvaa Crocodilesia vastaan. Tuo ottelu pelataan 12. toukokuuta.

 

I-divisioonan otteluohjelma

 

Katso myös:

"Keväkuulumisia ahmalasta"