TV-ottelun ennakko: Jets-Texans

8.10.2012


Kovassa vireessä oleva Texans matkaa New Yorkiin.

Viidennen otteluviikon päättävässä tiistaiaamun ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka lähtevät otteluun täysin erilaisista lähtökohdista. Houston Texans on ollut todella vakuuttava koko alkukauden kaikilla osa-alueilla ja on ehkä liigan paras joukkue tällä hetkellä, vaikkakin sen vastustajat ovat olleet liigan häntäpäätä. New York Jets sen sijaan on ollut erityisesti hyökkäyksen osalta suurissa ongelmissa viime viikkoina ja sillä on takana nöyryyttävä 34-0 tappio 49ersia vastaan viime viikolta.

Jets-hyökkäys vs. Texans-puolustus

Jetsien suurimmat ongelmat alkukauden aikana ovat olleet hyökkäyksen puolella. Football Outsidersin rankingissa Jets-hyökkäys on 32 joukkueen listassa sijalla 31. Juoksuhyökkäys on ollut miltei olematonta ja keskushyökkääjä Shonn Greene on edennyt keskimäärin vain alle kolme jaardia per juoksu. Jetsien heittopeli ei ole ollut paljon parempaa, sillä pelinrakentaja Sanchez on pelannut suorastaan surkeasti kolme viimeistä peliä. Asiaa ei auta se, että Jetsien paras laitahyökkääjä, Santonio Holmes, on loukkaantumisen takia loppukauden sivussa.

Texans-puolustus on puolestaan ollut liigan toiseksi paras ja tulee antamaan vähintäänkin yhtä paljon haasteita kuin San Francisco viime viikolla. Ottaen huomioon, että Jets jäi nollille siinä pelissä, ovat ennusmerkit todella huonoja Jetsien kannalta. Jos Jets aikoo yhtään pysyä mukana Houstonin vauhdissa, on hyökkäyksen linjan pelattava tämän kauden paras ottelunsa. Houstonin puolustus on J.J. Wattin johdolla aiheuttanut todella paljon painetta vastustajan pelinrakentajille ja Watt johtaakin tällä hetkellä liigaa säkkitilastoissa. Watt on muutenkin ollut vastustajien painajainen ja on yksi dominoivimmista pelaajista koko liigassa.

Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä ottelussa tulee olemaan se, että kuinka paljon Jetsien kakkospelinrakentaja, Tim Tebow, tulee pelaamaan. Media ja fanit ovat vaatineet Tebowia kentälle kun Sanchez ei ole juurikaan saanut mitään aikaiseksi. Jets-valmentaja Rex Ryan on vakuutellut, että Sanchez on edelleen joukkueen pelinrakentaja, mutta itse en yllättyisi, vaikka Tebowia nähtäisiin tässä pelissä enemmän kuin aikaisemmissa peleissä. Tebowin vahvuus ei niinkään ole pallon heittäminen kuin juokseminen ja Jetsien on pakko pystyä juoksemaan pallon kanssa, jos he aikovat pärjätä. Houstonilla ei juuri heikkouksia ole puolustuksessa, mutta Tennessee onnistui viime viikolla varsin hyvin juoksemaan linjan keskeltä ja oikealta puolelta. Jets saattaa hyvinkin pyrkiä toistamaan tätä niin Greenen kuin Tebowinkin juoksuilla.

Texans-hyökkäys vs. Jets-puolustus

Kun Houstonilla on pallo, Jetsien ongelmat sen kuin lisääntyvät. Jetsien, ja koko liigan, paras kulmapuolustaja Darrelle Revis on koko loppukauden sivussa ja Houstonilla on yksi liigan vaarallisimmista hyökkäyksistä. Jetsien pitää ensinnäkin pysäyttää laitahyökkääjä Andre Johnson. Kun Revis on sivussa se on kuitenkin paljon helpommin sanottu kuin tehty. Johnson on pelaaja joka voi milloin tahansa karata puolustukselta ja muuttaa koko pelin luonteen, kuten hän teki viime viikolla Titansia. Toisaalta liika keskittyminen Johnsoniin jättää pelinrakentaja Schaubille mahdollisuuden jakaa palloa Kevin Walterille ja Owen Danielsille.

Tilastojen valossa Jets tuskin pystyy pysäyttämään Houstonia ilman Revisiä. Kun Revis ei ole ollut pelissä, Jets-puolustus on antanut vastustajan hyökkäykselle selvästi enemmän onnistuneita syöttöjä, jaardeja per heitto ja touchdowneja. Jetsien heittopuolustus on monella tapaa rakennettu Revisin varaan ja hänen menettämiseensä heillä ei yksinkertaisesti olisi ollut varaa.

Texans-hyökkäys ei kuitenkaan ole pelkästään heittopelin varassa, vaan se on ollut varsin tasapainoinen. Keskushyökkääjä Arian Foster ei ole pelannut aivan niin hyvällä tasolla kuin viime kaudella, mutta on kuitenkin liigan viiden parhaan etenijän joukossa. Hän on Johnsonin tapaan myös pelaaja, joka voi milloin tahansa tehdä pelin ratkaisevan ison pelin. Jets-puolustus on ollut yksi liigan huonoimmista pysäyttämään juoksua, joten Ryanilla riittää todella miettimistä, että miten he yrittävät pysäyttää Houstonin.

Yhteenveto

Pelistä on tuskin tulossa mitään suurta jännitysnäytelmää, mutta katsottavaa pelissä riittää. Vaikka kyseessä on liigan kovakuntoisin joukkue, on se silti suurelle yleisölle melko tuntematon ja tässä ottelussa on hyvä mahdollisuus tutustua mahdolliseen Super Bowl -voittajaan. Ainoa kysymysmerkki Houstonille on että miten joukkue pystyy pelaamaan ison tv-yleisön edessä. Tilastojen valossa Matt Schaub ei ole pystynyt useinkaan parhaimpaansa näissä peleissä. Nyt kun joukkue on ensimmäistä kertaa tällä kaudella illan pääottelussa, tulevat joukkueen tähdet varmasti tutuksi myös suurelle yleisölle. Tähtiä joukkueessa nimittäin riittää. Hyökkäyksen puolella kannattaa seurata erityisesti Arian Fosteria ja Andre Johnsonia. Puolustuksen puolella vastaavat pelaajat ovat J.J. Watt ja Brian Cushing.

Ottelun näet suorana Nelonen Pro 1:ltä kello 3.30.

Nelosen NFL-sivusto: http://www.nelonenpro.fi/nfl

Lisää NFL:ää suomeksi: http://www.2minuutinvaroitus.com/