Diamond Bowl tarjoaa huippujenkkifutista läpi koko viikonlopun

19.4.2018


Roosters Women, Saints Ladies, Pietari Valkyries ja Birmingham Lions pelaavat Velodromilla perjantaista sunnuntaihin.

Viikonloppu tarjoaa erinomaisia uutisia kaikille niille, jotka haluavat nähdä reilun kattauksen live-jenkkifutista. Velodromilla järjestettävässä neljän joukkueen Diamond Bowl -turnauksessa kohtaavat Naisten Vaahteraliigaan valmistautuvat Helsinki Roosters, Tampere Saints sekä Pietari Valkyries ja Iso-Britannian voimajoukkue Birmingham Lions.

Perjantain ja lauantain aikana joukkueet kohtaavat toisensa kahden neljänneksen mittaisissa otteluissa. Peliajan lisäksi sääntöjä on muutettu siten, että aloituspotkuja ei ole. Ensimmäisten kohtaamisten perusteella kaksi parasta pelaavat sunnuntaina finaalin ja kaksi muuta joukkuetta taistelee pronssisijasta. Sunnuntain ottelut ovat täysimittaisia ja niissä ovat mukana myös aloituspotkut eli kick offit.

Vaahteraliigan alkuun on vielä 1,5 kuukautta, joten turnaus on ensisijaisesti kesään valmistava koitos. Roostersin päävalmentaja Heli Harjanteen mukaan viikonloppu tarjoaa valmennukselle erityisesti asenteen auditointia ja taistelutahdon testaamista.

– Näin kun pre seasonilla ollaan, en odota joukkueelta niinkään pelillistä vastetta, Harjanne kertoo. – Mukana on paljon uusia pelaajia, kuntoutuneita pelaajia, välivuodelta palaavia pelaajia ja muillekin tämä on kauden ensimmäinen varsinainen pelitapahtuma. Ainoa odotukseni on, että kentällä annetaan kaikkemme.

Roosters on ennen turnausta pelannut yhden scrimmage-harjoituksen I-divisioonaan valmistautuvan Lohja Lionessesin kanssa, mutta nyt tarjolla on pelituntumaa reilusti. Käytännössä viikonlopun aikana peliä tulee kahden ja puolen ottelun verran. Eli kolme puolikasta ottelua ja sunnuntaina vielä kokonainen peli. Tilannetta ei järjestävän joukkuen osalta helpota, että Anne Rasilahti, Riikka Kallio ja Riikka Koskenniemi ovat turnauksesta pois ja lisäksi Sari Kuosmanen pelaa vain perjantain pelin.

– Me olemme kapealla rosterilla liikkeellä, joten siinä on omat haasteensa tällaisessa tiiviissä turnauksessa. Mutta täytyy muistaa, että otteluiden suhteen tilanne on kaikille sama.

 

Miten Heli Harjanne arvioi turnauksen muita joukkueita?

Tampere Saints

Kova vastus. He ova valmistautuneet hyvin ja saaneet pelattua harjoituksissa paljon joukkuepeliä. Nyt nähdään sitten, miten heidän pelinsä sujuu muita vastaan.

Keitä Saints-pelaajia kannattaa seurata?

Hyökkäyksessä pelinrakentaja Emilia Hartikainen on hyvä urheilja ja puolustuksessa linebacker Kaisa Carlson on erinomainen taklaaja.

Pietari Valkyries

Valkyries on jokaisella Vaahteraliiga-kaudella nostanut tasoaan. Vuosi sitten he hävisivät niukasti välierän Wolverinesia vastaan, ja uskon että he saivat siitä valtavasti energiaa talviharjoitteluun.

Keitä Valkyries-pelaajia kannattaa seurata?

Heillä on uusi pelinrakentaja Elena Proskurikova. Hän on kokenut ja fyysinen pelaaja, joka varmasti kantaa palloa paljon. Muistan, kun olin muutamia vuosia sitten valmentamassa Pietarissa tekniikkaleirillä ja sanoin jo silloin Elenalle, että hänestä tulee vielä erinomainen pelaaja. Nyt hän pääsee näyttämään kykynsä pelinrakentajan paikalla. Toisena pelaajana nostan puolustuksesta linebacker Veronica Iatcynan. Hän tekee valtavasti töitä ja on todella fyysinen pelaaja.

Birmingham Lions

He hyökkäävät koko kentän leveydeltä spread-muodostelmasta ja pelaavat paljon fly sweep -pelejä. Hyökkäyksessä on nopeita pelaajia ja heidän päävalmentajansa on Iso-Britannian maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattori, joten pelikirja on pitkälti sama, jota maajoukkuekin on käyttänyt. Kotimaassaan he ovat pelanneet 9 vastaan 9 -pelimuotoa, joten nyt pelattava 11 vs 11 -muoto on heille vähän vieraampi.

Keitä Lions-pelaajia kannattaa seurata?

Heidän pelinrakentajansa Jo Kilby on maajoukkuepelaaja. Hän kantaa palloa mielellään myös itse. Keskushyökkääjä Ruth Matta on erittäin nopea pelaaja.

 

Harjanne toimii itse joukkueensa puolustuksen koordinaattorina, mutta nostaa Roostersista esiin ensisijaisesti hyökkäyksen. Uusi hyökkäyksen koordinaattori Teemu Kuusisto esittelee viikonloppua ensimmäisiä viitteitä tulevan kesän pelisuunnitelmasta.

– Vielä pre seasonilla pelikirja on tietysti erilainen kuin se kaudella tulee olemaan, Harjanne kertoo. – Teemu on tehnyt todella paljon töitä jalkauttaessaan pelikirjaa, ja se työ on tehty todella hyvin. Treenien lisäksi on ollut videopalavereja, kuvashotteja ja pelejä on käyty läpi ryhmittäin. Tulemme hyökkäämään laajasti koko kentän leveydeltä.

Hyökkäyksestä esiin nousee kaksi nuorta lahjakkuutta.

– Pelinrakentaja Carola Lindholm on jälleen yhden vuoden kokeneempi. Heittopelin merkitys pelissämme tulee kasvamaan. Nana Olavuo puolestaan on nyt jo myös pelannut ensimmäisen vuotensa liigassa ja on entistä valmiimpi isoon rooliin.

– Lisäksi Hyvinkää Falconsista siirtynyttä hyökkäyksen linjan pelaaja Heli Rontua kannattaa seurata varsinkin sunnuntain ottelussa, koska silloin hän pääsee näyttämään taitonsa myös potkaisijana.

Mikäli et pääse paikan päälle Diamond Bowliin, voit seurata turnauksen etenemistä turnauksen sivulla sekä sosiaalisen median sivuilla.

www: diamond.helsinkiroosters.com

Facebook

Tapahtuma Facebookissa

Instagram

 

Diamond Bowl

Perjantai 20.04.

18.00 Lions–Valkyries

19.30 Roosters–Saints

Lauantai 21.04.

12.00 Roosters–Valkyries

13.30 Lions–Saints

16.00 Valkyries–Saints

17.30 Lions–Roosters

Sunnuntai 22.04.

12.00 pronssiottelu

16.00 loppuottelu

Päivälippu 10 euroa

Turnauslippu 15 euroa.

Liput ennakkoon

 

Lue myös:

Diamond Bowl on viikonlopun mittainen tehoannos laatujenkkifutista