Lippupallon talvisarja voi tuoda Eaglesille seurahistorian ensimmäisen SM-kullan

26.4.2018Lippupallon talvisarjan lopputurnaus pelataan lauantaina Brahen kentällä Helsingissä.

Lippupallon talvisarja huipentuu lauantaina Brahen kentällä Helsingissä. Miesten sarjan osalta talvisarjan pelejä pelattiin ainoastaan Haminan turnauksessa aiemmin keväällä, mutta naisten sarjassa turnauksia on pelattu ennen lopputurnausta neljä kappaletta. Niistä tiensä finaaliturnaukseen selvittivät runkosarjan voittanut Kouvola Indians, molemmat pelaamansa turnaukset voittanut Kotka Eagles sekä helsinkiläisjoukkueet Wolverines ja Roosters.

Lauantaina kaikki joukkueet pelaavat ensin toisiaan vastaan, minkä jälkeen kaksi parasta etenee finaaliin ja kaksi seuraavaa ratkaisee pronssimitalin kohtalon.

Millä miettein runkosarjassa molemmat pelaamansa turnaukset voittanut Eagles lähtee finaalipeleihin? Kysymyksiin vastaamassa joukkueen valmentaja Niclas Carpelan.

 

Teillä on runkosarjasta puhdas rekordi: osallistuitte kahteen turnaukseen ja voititte molemmat. Mistä tämän hetkinen vireenne johtuu?

Hyvä vireemme on syntynyt siitä, että meillä on lahjakas joukkue, joka sisäistää nopeasti ohjeet ja pystyy sopeutumaan vastustajan peliin. Olemmekin ylittäneet jo omat tavoitteet sekä odotukset aikaisimmilla hyvillä esityksillä ja voidaan lähteä rennoin mielin lopputurnaukseen ilman paineita. Lopputurnauksessa jokaisella joukkueella on realistiset mahdollisuudet viedä voitto, joten tiukkoja pelejä varmasti edessä.

Missä asioissa olette onnistuneet hyökkäyksessä?

Meidän hyökkäyksen pelikirja on todella ohut. Olisikohan meillä ehkä n. viisi ennalta opetettua peliä. Menestys perustuu vahvasti siihen, että olemme pystyneet nopeasti reagoimaan siihen miten vastustajat puolustavat ja sitä kautta pystyneet löytämään kentältä tilaa ja kutsumaan lennosta toimivia pelejä. Lisäksi QB Essi Söderholm on pitänyt hyvin huolta pallosta eikä olla annettu kuin muutama syötönkatko.

Missä asioissa teidän täytyy onnistua puolustuksessa lopputurnauksessa?

Pitää olla päästämättä isoja pelejä, liputtaa tarkasti ja tässä lajissa turn-overit ovat todella tärkeitä eli taistella jokaisesta pallosta joka on ilmassa. Tässä lajissa syntyy helposti maalirikkaita otteluita ja siksi stoppien saaminen puolustuksessa on todella tärkeää.

Kuka ainakin tulee tekemään teillä maaleja finaaliturnauksessa ja miksi?

Hyvästä joukkueesta vaikea nostaa ketää esiin, sillä kaikki pystyvät meillä maalintekoon, mutta sanotaan Laura Karhu ja Olivia Antinniemi Essin syötöistä. Nopeita pelaajia joilla hyvät kädet ja uskaltavat ottaa tiukkoja koppeja.

 

Eaglesin kokoonpano lopputurnaukseen:

#6 Olivia Antinniemi

#7 Anna-Maria Aurala

#8 Essi Söderholm

#9 Laura Karhu

#12 Tiina Johansson

#11 Eveliina Härkönen

#20 Meija Lohiniva

#28 Mila Puska

#92 Kaisa Hovi

 

Lippupallon talvisarjan SM-lopputurnaus:

LA 28.04. | Brahen kenttä, Helsinki:

13.45 Indians – Eagles / Wolverines – Roosters
15.00 Wolverines – Indians / Roosters – Eagles
16.00 Tauko
17.15 Indians – Roosters / Eagles – Wolverines
18.30 Loppuottelu ja pronssiottelu


Tapahtuma on maksuton. Paikanpäällä on kahvio.