Wolverines voitti lippupallon talvisarjan SM-kultaa

29.4.2018


Helsinki Wolverines
Helsinki Wolverines
Kouvola Indians
Kouvola Indians
Helsinki Roosters
Helsinki Roosters
Kotka Eagles
Kotka Eagles

Tiukassa finaalissa helsinkiläiset kaatoivat Kouvola Indiansin. Pronssia Roostersille.

Lippupallon talvisarja huipentui lauantaina Brahen kentällä Helsingissä pelattuun finaaliturnaukseen. Mukana mestaruustaistossa olivat runkosarjan voittanut Kouvola Indians ja kaksi turnausta kauden aikana voittanut Kotka Eagles sekä helsinkiläisjoukkueet Roosters ja Wolverines. Päivä oli täynnä jännittäviä, kovatasoisia otteluita – yksikään ei joukkue ei selvinnyt ilman tappioita eikä yksikään joukkue hävinnyt kaikkia pelejään.

Turnauksen juoni oli selkeä: ensin joukkueet pelasivat kerran toisiaan vastaan ja sen jälkeen kaksi parasta jatkoi loppuotteluun ja kaksi muuta joukkuetta ratkaisivat pronssimitalien kohtalon. Loppuottelussa Wolverines kaatoi Indiansin lukemin 24–13 ja juhli näin Suomen mestaruutta. Pronssiottelussa Roosters kaatoi Eaglesin.

Finaalissa Wolverines oli alussa altavastaaja ja Indiansin tuttu tehokaksikko Carola Lindholm – Emili Kemppi yhdessä Satu Sunisen kanssa takasivat sen, että kouvolalaiset pääsivät johtoon. Aivan ottelun lopussa Wolverinesin pelit kuitenkin loksahtivat paikoilleen ja kaksi nopeaa maalia nostivat helsinkiläiset voittoon.

– Puolustus oli ehdottomasti meidän tärkein lenkki, kommentoi Wolverinesin valmentaja Jasmin Lindqvist. – Hyökkäys suoritti vähän vaihtelevasti, mutta puolustus piti meitä tärkeillä hetkillä pystyssä. Ennen turnausta peräänkuuluttamani virheiden välttäminen onnistui. Hyökkäys olisi tarvinnut lisää harjoitteluaikaa, jotta olisimme suorittaneet tasaisemmin. Finaalin lopussa hyökkäys nousi kuitenkin ratkaisemaan mestaruuden meille aivan huikeilla suorituksilla. Yleisö tuntui nauttivan.

Hyökkäyksessä Wolverinesin tehokkain oli vuosi sitten jenkkifutiksen puolella liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu laitahyökkääjä Sanni Seppälä. Pelinrakentajana joukkueessa kävi ajoittain myös maajoukkueen takavuosien pelinrakentaja Jenni Wahlberg, joka yhdessä Ulla Yläsaaren kanssa näytti että jo 2000-luvun alussa tuhojaan tehneen parivaljakon tehokkuus ei ole kadonnut. Iiro Laation koordinoima Wolverines-puolustus oli erinomainen yksikkö, jossa yksilöitä suurempi meriitti lankesi tiiviille tiimityöskentelylle ja suoritusvarmuudelle.

Roosters ei jäänyt kauas finaalipaikasta, sillä se hävisi alkupelissä Indiansille ainoastaan pisteellä. Pelinrakentaja Janina Virtasen johdolla Roosters teki lopputurnauksessa eniten pisteitä.

Lippupallo siirtyy nyt kesäsarjan pariin. Mukaan voi ilmoittautua TÄSTÄ. Sosiaalisessa mediassa kannattaa ottaa seurantaan Facebook-sivu Pelaa Flagia.

Wolverines-valmentaja Lindqvist kannustaa kaikkia jenkkifutareita mukaan ensi talven hallisarjaan, mikäli aika ei riitä kesäsarjaan osallistumiseen.

– Mielestäni flägi on todella hyvä talvilaji ja toivottavasti innostus laajenee. Harjoitustilan löytyminen on helpompaa kuin jenkkifutikseen, joka vaatii suuren kenttätilan.

– Lisäksi flägiä voi helposti treenata vain muutaman pelaajan kesken. Lajissa itsenäni kiehtoo sen vauhdikkuus ja taktisuus. Lisäksi mahtavaa on se, että vanhat konkarit voivat flägissä jatkaa uraansa.

– Väitän myös, että pelimuoto kehittää jenkkifutareitakin, joten suosittelen sitä kaikille jefun aktiivipelaajille. Lainaan entistä valmentajaani Kalle Karppista: ”Jokaiselle aloittelevalle pelinrakentajalle pitäisi olla pakollista pelata lippupalloa.”

Lokakuussa Suomen miesten ja naisten lippupallojoukkueet kohtaavat maaotteluviikonlopussa Ruotsin joukkueet, ja kesällä pelataan siis kesäsarjaa. Seuraava lippupallotapahtuma on kuitenkin koululippupallon SM-kisat, jotka pelataan Velodromilla Helsingissä maanantaina 14. toukokuuta.

 

Lippupallon SM-lopputurnaus

LA 28.04. | Brahen kenttä, Helsinki:

 

I kierros:

Indians–Eagles 13–13

Roosters–Wolverines 13–20

II kierros:

Wolverines–Indians 13–21

Roosters–Eagles 18–0

III kierros:

Indians–Roosters 21–20

Wolverines–Eagles 21–6

Pronssiottelu:

Roosters–Eagles 32–20

Loppuottelu:

Wolverines–Indians 24–13