II-divisioonan avausottelussa pelataan myös syöpää vastaan

4.5.2018Jaguaarit ja Wolverines pelaavat lauantaina Jyväskylässä – täydessä laajuudessa II-divisioona käyntiin kahden viikon kuluttua.

Jyväskylän Jaguaarit ja Helsinki Wolverinesin II-joukkue eli Wolverines Blue ottavat varaslähdön II-divisioonaan ja pelaavat avausottelunsa jo huomenna lauantaina. Ottelu käynnistyy Viitaniemen Urheilupuistossa kello 12.

Ottelussa koetaan varmasti varmasti runsaasti jälleennäkemisiä vuoden takaa, sillä moni ottelun pelaajista pelasi vuosi sitten I-divisioonassa. Jaguaarit siirtyi täksi kaudeksi yhden pykälän alaspäin, ja Wolverines todennäköisesti marssittaa kentälle myös runsaasti I-divisioonassa pelaavia I-joukkueen miehiä, sillä I-divisioona käynnistyy vasta kuun lopussa.

– Wolvot tulee luultavasti hyvin vahvistetulla miehistöllä paikalle, toteaa Jaguaarien ennakossa joukkueen päävalmentaja Toni Bärlund. – He treenaavat hyvin ja oikeita asioita joten oli miehitys mikä tahansa heidät tulee ottaa vahvana vastustajana. Edellisien vuosien filmeiltä voidaan nähdä heidän perustaktiikkansa mutta on myös varauduttava yllätyksiin.

Jaguaarien joukkueesta huomio kiinnittyy pelinrakentaja Teemu Hautakankaasen, joka on urallaan johtanut jyväskyläläisten hyökkäystä myös I-divisioonassa. Puolustuksessa debytoi puolestaan korkeakoulujenkkifutista Jyväskylä Renegadesissa keväällä pelannut yhdysvaltalainen Josh Hand. Ottelun kuuluvin korkeakoulujefu-hahmo on kuitenkin Renegadesin valmentaja Tommi Tyrväinen, joka stand up –koomikon esiintymisvarmuudella toimii ottelussa kenttäkuuluttajana yhdessä Pasi Raatikaisen kanssa.

– Odotan Jaguaarien olevan ennen kaikkea hyvin yhteen pelaava ja motivoitunut petolauma, jolla on muutamia hauskoja yllätyksiä takataskussa niin vastustajille kuin yleisöllekin. Kova matsi luvassa, periksi ei anneta eikä hymyä lopeteta, lupaa Bärlund.

 

Tackle cancer with Jaguaarit

Paitsi vastustajaa, taklataan ja pysäytetään lauantain ottelussa myös syöpää.

Jaguaarien pelaaja Santtu Tuvialan pitkittynyt kuumeilu ja flunssa osoittautuivat helmikuun lopussa vakavammaksi sairaudeksi. Lymfoomaksi eli imusolmukesyöväksi.

– Helmikuun lopulla diagnoosi varmistui, Tuviala kertoo Jaguaarien tiedotteessa. – Kävin syöpäosastolla kuvauksissa, jonka jälkeen pesialistilääkäri tuli huoneeseeni. Pakollisen voinnin kyselyn jälkeen minulle kerrottiin, että diagnoosi on Hodgkinin tauti eli yleisimmin 20-30 tavattava imusolmukesyövän muoto. Minulla niitä imusolmukelaajentumajudansseja löytyi rinnan kohdilta sekä jostain vatsan seudulta.

– Kuitenkaan missään sisäelimissä niitä ei ollut, mikä oli hyvä tieto ja tätä kautta ennuste oli hyvä.

Tuvialan syöpähoidot aloitettiin maaliskuun alussa.  Ne kestävät 6-8 kuukautta, jonka aikana hän käy kahden viikon välein päiväsairaalassa 2-3 tunnin ajaksi tiputuksessa ja pääsee sitten kotiin.

– Sivuvaikutukset ovat rehellisesti ne jarruttavat asiat, jotka mietityttävät. En mä mitään hiusten lähtöä pelkää tai häpeä. Asia joka mietityttää on se oma fyysinen kunto, kuinka paljon se tulee heikkenemään.

Sitkeä mies on hoitojen aikanakin ollut tuttu näky Jaguaarien harjoituksissa – sekä sivurajalla että toisinaan myös kentällä. Positiivisuus ja kiitollisuus paistaa Tuvialan puheesta kauas.

–  Näitä asioita miettiessäni olen taas huomannut sen, kuinka hyvin asiat loppujen lopuksi minullakin ovat. Minulla on varmasti maailman paras tukiverkosto, josta saan piristäviä, ymmärtäviä, motivoivia ja tarvittaessa kettuileviakin viestejä ja ajatuksia, joilla painaa eteenpäin. Mitä ikinä tulee nyt tapahtumaan, niin tiedän että mua autetaan jaksamaan. Minulla on ruokaa, juomaa ja katto pään päällä, suurin huolen aiheeni on että jaksanko nousta portaat parin kuukauden ajan normaalisti. Toisaalla on ihmisiä, joilla ei ole mitään noista edellisistä ja mahdollisesti vielä pahempi sairaus tai muu vastaava, joka vaikuttaa negatiivisesti elämään.

Kouvola Indiansissa jenkkifutisuransa aloittanut Tuviala haluaa olla tilanteestaan avoin ja puhua asioita niiden oikeilla nimillä eikä odota kanssaeläjiltä erityiskohtelua.

– Jos huomaan jonkun sitä kavahtavan, muutan silloin sanavalintojani, sillä ei tarkoitus tässä ketään ole vaivaannuttaa, Tuviala kertoo. – Kenenkään ei tarvitse sanoa mulle mitään, jos ei siltä tunnu.

Jaguaarit perustaa keräyksen syöpäsäätiön hyväksi. Tackle cancer with Jaguaarit –keräys jatkuu kesäkuun loppuun asti. Seura onkin ideoinut useita tapoja keräyksen osallistumiseen seuran kautta. Jaguaarit lahjoittaa osan kausikorttien sekä  5.5. ja 3.6. pelattavien kotiotteluiden tuotosta keräykseen. Lisäksi osa kampanjan aikana syntyneiden sponsorisopimusten tuotosta lahjoitetaan keräykseen.

–  Santun lisäksi syöpää on osunut muun muassa Jaguaarien laitahyökkääjä Akseli Syrjäsen äidin sekä oman äitini kohdalle, Jaguaarien puheenjohtaja Mikko Punkari kertoo. – Toivottavasti saamme keräyksellä kokoon paljon tukea syövän vastaiseen taisteluun.

– Ei pelkästään euroja tutkimustyöhön vaan myös tsemppiä ja iloa kunkin arkiseen taisteluun. Tämä on jenkkifutista isompi asia ja olen iloinen, että Jaguaarit ja Santtu voivat olla tekemässä hyvää.

Ensimmäinen mahdollisuus tehdä lahjoitus hyvän asian eteen on ostaa pääsylippu lauantaina kello 12 Viitaniemessä pelattavaan II-divisioonan avaukseen Jaguaarit–Wolverines. Pääset näkemään kolmanneksi korkeimman sarjatason avauksen, mutta samalla olet osaltasi taklaamassa syöpää Jaguaarien kanssa. Pääsylipun hinta on portilta 10 euroa.

 

II-divisioonan avausottelu:

LA 5.5.2018 | 12:00 | Viitaniemen urheilupuisto, Jyväskylä:

Jyväskylän Jaguaarit – Helsinki Wolverines

 

Katso myös:

Jaguaarien otteluennakko

Syöpä vaarantaa Santtu Tuvialan kauden

 

II-divisioona toinen kierros pelataan kahden viikon kuluttua:

2. viikko 19.05.
LA 19.05.kello 12.00 Urpolan tekonurmi, Mikkeli
 Bouncers  -  Lions

 

Koko otteluohjelma