TV-ottelun ennakko: Eagles-Lions

13.10.2012


Alisuorittajat vastakkain sunnuntain ensimmäisessä tv-pelissä.

Sunnuntai-illan ensimmäisessä ottelussa kohtaa kaksi kauden pientä pettymystä. Philadelphia Eagles on aloittanut sarjataulukon mukaan aivan odotetusti kautensa mutta pelillisesti joukkue on ollut kaukana siitä mitä joukkueelta on odotettu. Detroit Lions taas oli ennen kauden alkua yksi vahvoista ehdokkaista voittamaan jopa divisioonansa, kuitenkin jo tässä vaiheessa kautta on selvää että ilman suurempaa ihmettä ei Lions taistele edes pudotuspeli paikasta tällä kaudella. Ottelu onkin jo tässä vaiheessa kautta molemmille todella tärkeä ja sen painoarvoa kasvattaa myös se että molemmat joukkueista pelaa NFC puolellla.

 

Lions hyökkäys vs. Eagles puolustus

Viime kaudella tuuliajolla ollut Eagles puolustus on saanut tällä kaudella todella paljon parannettua peliään ja se onkin ollut ehkä se joukkueen vahvempi osa alku kauden ajan. Lions hyökkäys taas ei ole toiminut alkuunkaan niin hyvin kun viime kaudella ja se on isoin yksittäinen syy sille miksi Lions keikkuu vasta oman divisioonansa viimeisenä katsottaessa sarjataulukkoa. Yksi ottelun mielenkiintoisimmista taistelupareista tulee olemaan Calvin Johnsonin ja Nnambi Asomughan kohtaaminen. Johnson on ehdottomasti yksi liigan vaarallisimmista vastaanottajista kun taas Asomugha on yksi liigan parhaista kulmapuolustajista, Eaglesin kannalta olisikin tärkeää saada juuri Johnson pimennettyä. Johnsonin jäädessä ilman palloja tulee koko alkukauden suurissa ongelmissa ollut Lions hyökkäys jälleen todennäköisesti hyytymään ja jo sen vuoksi kotijoukkueen valmentajilla pitäisi olla selvä ajatus miten vieraiden hyökkäys saadaan pois raiteiltaan. Lions hyökkäyksen tehottomuudesta kertoo hyvin sen heitettyjen maalien määrä mikä on ennen Sunnuntain kamppailua vaivaiset 5. Näistä viidestä maalista aloittava pelinrakentaja Matthew Stanfford on heittänyt ainoastaan kolme joka on kaikilta kanteilta katsottuna todella huono. Lionsin suurin ongelma onkin juuri Stanffordin otteet joiden pitää parantua selvästi jos joukkue aikoo menestyä vielä tämän kauden aikana. Eagles puolustuksen vahvuudeksi voidaan laskea sen todella kova puolustuksenlinja joka painetta antaessaan saa varmasti juuri Stanffordin pelin sekaisin. Eagles puolustus pelaa Wide 9 systeemillä, joka on suuniteltu antamaan juuri pelinrakentajalle painetta puolustuksenlinjasta ja tässä myös Eagles puolustus on onnistunut hyvin tämän kauden aikana. Pelinrakentajien taklauksia Eagles puolustus ei ole kerännyt viime kauden tapaan mutta se kerro koko totuutta systeemin toimivuudesta, useassa pelissä kun vastustajan pelinrakentajat ovat joutuneet usein luopumaan pallosta ennen aikojaan juuri kovan paineen vuoksi. Lionssin juoksuhyökkäys on kärsinyt koko kauden loukkaantumisista ja todennäköisesti sen tilanne ei tule paranemaan vielä tälläkään viikolla huolimatta viime viikon lepovuorosta. Eagles puolustus tulee todennäköisesti jättämään Lions puolustuksen aika pienille jaardeille ja pisteitäkään vastustajalle ei uskalla luvata kamalan montaa.


 

 

 

Lions puolustus vs. Eagles hyökkäys

Eagles hyökkäys on ollut se ongelma joka on rokottanut joukkueen menestystä tällä kaudella. Tähtiä vilisevä ryhmä kun ei ole saanut pienten loukkaantumisien ja tyhmien virheiden takia peliään kulkemaan oikeastaan kun jokaisen ottelun viimeisellä neljänneksellä. Michael Vick on ollut suurin yksittäinen pelaaja joka on epäonnistunut Eagles hyökkäyksessä ja herran itseluottamuskin on näyttänyt katoavan virheiden seurauksena tällä kaudella. Vick onkin 11 pallonmenetyksellä liigan kärkisijoilla ja tämä on tilasto jossa yksikään valmentaja ei halua nähdä oman joukkueensa pelinrakentajaa. Lions puolustus on ollut tälläkin kaudella sillä tasolla että se on antanut mahdollisuuden joukkueellaan voittaa. Suurin ongelma on kuitenkin ollut se että se on joutunut päästämään huonojen kenttäasemien takia liikaa pisteitä. Jaardeissa puolustus on sarjan top10 tavaraa, mutta pisteittä joukkue on päästänyt lähes eniten koko sarjassa. Eagles hyökkäys taas on koko kauden kerännyt mukavasti jaardeja ja pisteiden teko on isojen virheiden takia ollut hyvin vaikeaa. Ottelu tuleekin ratkeamaan siihen pystyykö Eagles pelaamaan ottelun ilman useampaa pallonmenetystä jotka syövät tällä hetkellä joukkueen iskukykyä merkittävästi. Eagles hyökkäys on todella monipuolinen ja lähes jokaiselta pelipaikalta löytyy pelaaja joka pystyy omalla panoksellaan nostamaan joukkueen tasoa ratkaisevasti ottelussa kun ottelussa.  Vickin menetettyään itseluottamuksen nousee LeSean McCoy ratkaisevaan rooliin ja se pystyykö herra nostamaan edelleen tasoaan vastuun kasvaessa. Alkukauden aikana kun McCoy on saanut palloa oikeastaan vasta toisella puoliajalla ja silti herra keikkuu juoksutilaston kuudennella sijalla. McCoyn kantoja lisäämällä Eagles valmennus saa varmasti myös Vickille enemmän aikaa ja aikaa saamalla virheet tulee todennäköisesti vähenemään. Vick on pelinrakentaja joka jo muutaman onnistumisen jälkeen saa itsensä kasattuja ja sen jälkeen herra on lähes pysäyttämätön. Lions puolustuksen on yksinkertaisesti saatava Vick sortumaan muutamaan virheeseen pelin alussa ja samalla pystyttävä hiljentämään McCoy, jos Lions tässä onnistuu on joukkueella todella hyvät mahdollisuudet pitää Eagles hyökkäys 10 pisteen tuntumassa läpi ottelun.

 

Yhteenveto:

Lions hyökkäys on tökkinyt koko kauden ja todennäköisesti se ei tässäkään ottelussa tule ottamaan ratkaisevaa askelta eteenpäin, niinpä joukkueen puolustukselle asetetaan jälleen kovat paineet. Lions puolustuksen onnistuessa joukkue pystyy taistelemaan vähän maalisen ottelun voitosta, toisaalta jos taas Vick ja McCoy saa onnistumisia ottelun alussa tulee Eagles voittamaan ottelun selvästi. Alkukaudella epäonnistuneet pelinrakentaja tulee olemaan isossa roolissa tässä ottelussa ja jos toinen herroista pystyy nostamaan tasoaan viime kauden tasolle voi pelin suunta muuttua aivan täysin käsikirjoituksesta. Mielenkiintoinen ottelu jossa virheitä todennäköisesti tullaan näkemään ja vastapainoksi voidaan odottaa muutamaan hienoa heittopeliä. Ennakkoon Eagles lähtee otteluun suosikkina vaikka ottelu todennäköisesti on tiukka loppuun asti.