U19 SM-sarja vauhdissa

7.5.2018 klo 21:00


Pelinrakentaja August Wahlstein on yksi joukkueensa nopeimpia pelaajia.
Pelinrakentaja August Wahlstein on yksi joukkueensa nopeimpia pelaajia.
 Tarmo Pitkänen matkalla ottelun ensimmäiseen maaliin.
Tarmo Pitkänen matkalla ottelun ensimmäiseen maaliin.
Roostersin hyökkäylinja avaa aukkoa.
Roostersin hyökkäylinja avaa aukkoa.
Arttu Pajarinen ja Wilhelm Stigzelius olivat ottelun yksi taistelupari.
Arttu Pajarinen ja Wilhelm Stigzelius olivat ottelun yksi taistelupari.
Roostersin wr-lb-k Kim Saarijärvi saa joukkueessaan paljon vastuuta.
Roostersin wr-lb-k Kim Saarijärvi saa joukkueessaan paljon vastuuta.
Air born Uche Nwosu pallon kanssa.
Air born Uche Nwosu pallon kanssa.
Crocodilesin Joel Särkelän pitkä maali hylättiin.
Crocodilesin Joel Särkelän pitkä maali hylättiin.
Otto Muuri Saidou Jallow'n kimpussa.
Otto Muuri Saidou Jallow'n kimpussa.
Jaakko Salminen teki ottelussa 18 pistettä.
Jaakko Salminen teki ottelussa 18 pistettä.
Taklausrytinää Bragulla.
Taklausrytinää Bragulla.
Tämän ilmapallon peitti  Wolverinesin linjamies Juuso Voutilainen.
Tämän ilmapallon peitti Wolverinesin linjamies Juuso Voutilainen.
Willy Lindfors taklauspuuhissa.
Willy Lindfors taklauspuuhissa.

Roosters porskuttaa sarjakärjessä. Viiden joukkueen sarjassa tasaisia otteluja.

Roostersin rutiini toi voiton

Kodikkaalla Myllymäen kentällä kohtasivat sarjan kärkiottelussa Porvoo Butchers ja Helsinki Roosters. Molemmilla joukkueilla oli takanaan tiukat voitot ensimmäisen kierroksen vastustajistaan. Ennen aloituspotkua erotuomareiden suorittamien varustetarkastusten johdosta useampikin pelaaja kävi lisäämässä polvi- tai lantiosuojia varustukseensa.

Ottelun alku oli tyypillistä tunnustelua. Ensimmäisen neljänneksen puoliväliin asti molemmat joukkueet pelasivat tuloksettomia vuoropareja. Butchersin puolustajista Mikael Järvinen ja Toni Haltola onnistuivat maahanlyönneissä ja rikkoivat Roostersin hyökkäysrytmiä suorituksillaan. Puolessa välissä neljännestä Roosters otti tietoisen riskin ja pelasi 4. yrityksensä omalta 30 jaardin linjalta. Joukkueen tehojalkainen pelinrakentaja Arno Murtoniemi kipaisi uudet yritykset. Roosters pääsi erinomaiseen kenttäasemaan porvoolaisten rikkeen johdosta ja laitahyökkääjä Tarmo Pitkänen tyylitteli 30 jaardia pitkän avausheittomaalin. Kim Saarijärven 2 pisteen arvoinen kiinniotto vei vierailijat numeroihin 0-8.

Toisella neljänneksellä August Wahlstein tuli puolestaan quarterbackin tontille. Roostersin yksi etu onkin, että sillä on kaksi tasokasta pelinjohtajaa. Wahlstein tyhjensi pajatson omalla 18 jaardin juoksullaan ja lisäsi joukkueelleen 2 pistettä lisäpistejuoksullaan 0-18 tilanteeksi.

Butchers pyrki vastaamaan huutoon ja pääsi mukaan peliin peittämällä vapaan pallon lentopotkutilanteessa 25 jaardin päässä Roostersin maalista. Butchers eteni hitaasti, mutta varmasti. Porvoolaisten keskushyökkääjä Miro Nuutti juoksi kriittisen neljännen yrityksen täyteen ja porvoolaisyleisö odotti avausmaalia. Butcherin akseli hyökkäyskoordinaattori-isä Mark ja pelinrakentaja-poika Joona Collier pyrkivät maalialueelle pääosin heittäen, mutta Roostersin takakenttä oli tarkkana ja esti aikeet.

Porvoolaiset pelasivat varmaa lyhytsyöttöpeliä hyvällä onnistumisprosentilla, mutta yksikään peli ei karannut Roostersin puolustukselta. Vienna Vikingsia vastaan hyvin pelannut tukimies Akseli Vartiainen liikkui laajalla säteellä ja linjan päädyssä pelannut Edward Vesterinen piti myös oman tonttinsa puhtaana.

Butchersin pallonkantaja Uche Nwosu väläytteli reilun 10 jaardin salamapyrähdyksillä, mutta isompia pelejä Roosters ei sallinut. Sampo Viinamäki ja Toni Haltola onnistuivat kumpikin säkittämään Murtoniemen ensimmäisen pelipuoliskon lopussa. Puoliaika 0-18.

Varmasti puolustanut Roostersin takamies Eemeli Tuovinen palautti pallon kolmannen neljänneksen alussa puoleen kenttään. Roostersin hyökkäyskoordinaattori Mikko Koikkalainen antoi vinkkejä pelinrakentajilleen läpi ottelun ja helpotti näin heittäjän päätöksentekoa. August Wahlsteinin ollessa hyökkäysvuorossa Roosters meni 0-22 johtoon hänen juoksumaalillaan.

Butchersin ja Roostersin linjamiehillä oli kova työpäivä. Molemmat linjat pelasivat kahteen suuntaan. Butchersin 16-vuotias Touko Lattu on kookas tulokas. Punaisella puolella palloa palloa dt Emil Raudus pelasi aggressiivisesti läpi ottelun. Taistelupari Sakari Siltakorpi-Edward Vesterinen oli kiinnostavaa katseltavaa. Sama jatkunee Vaahteraliigassa elleivät joukkueet kohtaa jatkopeleissä U19 sarjassa.

Butchers kamppaili kovasti ja pääsi toistamiseen pisteidenteko alueelle neljännellä jaksolla, mutta ei onnistunut avaamaan pistetiliään. Ketterästi liikkunut Roostersin laitahyökkääjä Tarmo Pitkänen teki ottelun viimeisen maalin Murtomäen syötöstä ja näin voitto matkasi Helsinkiin 0-28. Roosters taklasi ottelussa varmemmin ja oli hyökkäyksessä askeleen edellä porvoolaisia.

Marko Kekin valokuvia ottelusta

Video 1. kierroksen Roosters-Royals ottelusta

 

Wolverinesin toisen jakson rynnistys toi voiton

Seinäjoki Crocodiles vieraili Helsinki Wolverinesin kotiluolassa Brahen kentällä. Wolverines aloitti pisteiden teon ja Jaakko Salminen potkaisi field goalin kolmen pisteen arvoisesti.  Wolverinesin teki vielä maalin, jonka jälkeen Crocodiles otti vankemman otteen soikeasta pallosta. 
Crocodilesin toisen polven jenkkifutari Joel Särkelä vapautti itsenä out&up -kuviolla pitkään Jaakko Kasarin linkoamaan kavennusmaaliin. Kasari potkaisi lisäpisteen 10-7. 
Keskushyökkääjänä ja tukimiehenä pelannut Saidou Jallow pelasi terävästi molempiin suuntiin. Hyvät fudisvaistot omaava Jallow katkaisi Wolverinesin pelinrakentaja Samuli Töyryn lyhyen heiton ja juoksutti pelivälineen aina maaliin asti ja Crocodilesin johtoon 10-14.

Wolverines tuli ottelun toiselle jaksolle hyvin latautuneena. Puoliajalla valmentajat tekevät yleensä taktisia siirtojaan. Tällä kertaa Wolverines vaihtoi hyökkäyksen pelien kutsujaa. Robert Johnson antoi yhteisymmärryksessä valtikan Kari Leivojalle, joka vaihtoi joukkueensa hyökkäystapaa. Heitot jätettiin taka-alalle ja pallonkantaja Sebastian Lugora ja Jaakko Salminen saivat pukea sankarin viittaa päällensä.

Wolverinesin massiivinen linja Juuso Voutilainen, Tim Leivoja, Leevi Aarnio, Otto Mönkkönen sekä hyvinkääläisvahvistus Santeri Pihlaja tekivä reilusti tilaa. Sebastian Lugora kiitti ja juoksi kavennusmaalin heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Ottelu tasoittui numeroihin 17-20.

Pallo pomppi edelleen ahmojen suuntaan. Pelinrakentaja Jaakko Kasarilta taklattiin pallo irti ja varmaotteisesti pelannut tukimies Willy Lindfors peitti pallon. Muutamaa peliä myöhemmin Jaakko Salminen teki johtomaalin ja lisäpisteen. 24-20.

Crocodiles teki seuraavan maalin. Kristian Ristilän mainio blokki avasi Joel Särkelälle baanan suoraan maaliin lyhyestä heittopelistä. Seinäjokelaisten epäonneksi maali hylättiin selkään tapahtuneen blokkivirheen johdosta.

Wolverinesin takakentällä säkkärät Urho Kuusela ja Arttu Ketonen olivat hyvin mukana heittopeleissä ja ottelun alkuvaiheessa hyvin jaardeja jyränneet Kristian Ristilä ja Joel Särkelä eivät päässeet uusimaan yrityssarjoja kiinniotoillaan. Ketonen teki paljon hyviä taklauksia ja oli pelinrakentaja Töyryn ykköskohde varsinkin ensimmäisen pelipuoliskon heittokimarassa.

Hämeenlinnasta Helsinkiin siirtyneen Jaakko Salmisen rooli korostui toisella jaksolla. Hän blokkasi, kantoi palloa ja otti heittoja kiinni keskushyökkääjän roolissa. All round -pelaajana hän hoiti myös extra point- ja lentopotkut sekä paini puolustuksessa tukimiehenä. Kun kolmatta jaksoa oli pelattu vain muutama minuutti pääsi Salminen säkitystilanteen jälkimainingeissa rähmättyyn pallon käsiksi. Hän nosti pallon oikeaoppisesti ja pujotteli aina maaliin asti. Lisäpistepotkun myötä Wolverines 31-20 johtoon.

Hyökkäyskoordinaattori Juha Laitila avasi Crocodilesin koko pelikirjan ja kokeili niin pelinrakentaja Kasarin omia juoksua, pitkiä heittoja Särkelälle, screen-pelejä Jallow'lle, mutta hyökkäysyrityksiä ei saatu muutettua pisteiksi.

Takakentällä ja laitahyökkääjänä pelannut Deniz Ünal pääsi SAJL:n tilastoihin tekaisemalla viimeisen maalin joukkueelleen. Ensin hän murtautui lyhyen heiton jälkeen pitkään pallonkantoon ja sen jälkeen seuraavalla yrityksellä juoksi pelivälineen maalialueelle. Jaakkolan potkun jälkeen tilanne 38-20 Wolverinesille.

Seinäjoki Crocodiles ei kuitenkaan luovuttanut ja joukkue haki loppuhurmosta Jaakko Kasarin viidellä onnistuneella heittopelillä. Lähitilannejuoksuun erikoistunut Jallow teki ottelun toisen maalinsa ja Jaakko Kasari potkaisi lisäpisteen. 38-27 jäi ottelun lopputulokseksi, kun seinäjokelaisilta loppui aika ja Wolverines onnistui pitämään puolustusrivinsä ojennuksessa.  Wolverines kuittasi avauspisteensä tehokkaan kakkosjakson ansiosta.

Pohjanmaan U19 Derbyssä on tiedossa kovaa peliä lakeuksien herruudesta. Roostersia pinteessä pitänyt Royals kohtaa ärsyyntyneen Crocodilesin Vaasassa.

 

U19 11vs11 SM - Sarjataulukko 2018

Runkosarja

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Roosters2205621354
Wolverines, Hki211554782
Butchers2112045-252
Royals1012128-70
Crocodiles1012738-110
 

 

3. Kierros 12.-13.5.2018

 

12.05.kello 12:00 Botniahallin ulkotekonurmi
 Royals  -  Crocodiles 
13.05.kello 14:30 Velodromi
 

Roosters  -  Wolverines, Hki 

ottelusta on tulossa videostreamaus Roostersin juniori youtube -kanavalla.