Koululippupallon mestariksi Pohjois-Haaga

15.5.2018 klo 08:00


Rami-Ville Suojanen.
Rami-Ville Suojanen.

Kultaa Pohjois-Haagan Yhteiskoulu
Kultaa Pohjois-Haagan Yhteiskoulu
Hopeaa Meilahti
Hopeaa Meilahti
Pronssia Munkkiniemen Yhteiskoulu
Pronssia Munkkiniemen Yhteiskoulu

PHYK:in urheilijanuorukaiset olivat suvereeneja tämän vuotisessa turnauksessa.

Yläkouluikäisten 5vs5 ottelut pelattiin kahdeksen eri koulun kesken tällä kertaa Velodromin harjoituskentällä. Velodromin pääareenan laineita täynnä olevaa kenttämateriaalia liimattiin kuumeisesti kuntoon ja tapahtumapaikka vaihtui lennossa harjoituskentälle. 

Päivän aikana oli erittäin rento ja lämmin tunnelma. Koko kouluflagin historian aikana ei turnausta ole pelattu yhtä lämpimissä olosuhteissa. Päivän aikana nähtiin hienoja tasaisia otteluita ja näyttäviä suorituksia. Ilahduttavaa oli myös vantaalaisen Simonkallion alakoulun ennakkoluuloton pelaaminen. Joukkue kehittyi ottelu ottelulta siinä määrin, että he pitivät turnauksessa kolmanneksi sijoittunutta MYK:iä pinteessä. Myös Kotkansaaren ja Karhuvuoren koulut Kotkasta olivat pirteitä ensikertalaisia lippupallomittelöissä.

Neljän alkusarjakierroksen jälkeen mitalipeleihin selvisivät helsinkiläiset Munkkiniemen Yhteiskoulu, Pohjois-Haagan yhteiskoulu, Laajasalon ja Meilahden koulut. PHYK oli turnauksessa lyömätön ja joukkue voitti kaikki ottelunsa. Kakkoseksi sijoittunut Meilahti on ollut mukana kouluturnauksissa aivan 2000-luvun alkuvuosista asti. Laajasalo nousi ensimmäistä kertaa final four -joukkueiden joukkoon, mutta MYK oli pronssiottelussa selvästi parempi. 

Päätuomarina turnauksessa toiminut Vaahteraliigatuomari Rami-Ville Suojanen.
- Tällaisessa turnauksessa on hauska olla mukana. Koululaiset liikkuvat aktiivisesti koko päivän ja otteluissa oli hyvä henki.  Valtaosalle turnaukseen osallistujista tämä on ensimmäinen jenkkifutiskokemus ja varmasti positiivinen sellainen. 

SAJL valokuvia turnauksesta

FSC median valokuvia turnauksesta

 

TULOKSET 2018 SCHOOL FLAG -LOPPUTURNAUS:

 

MYK- Karhuvuori36-12Simonkallio-Laajasalo6-18Hiidenkivi-Meilahti0-38
MYK-Laajasalo16-6PHYK-Meilahti30-12Hiidenkivi-Kotkansaari24-6
MYK-Simonkallio30-18Karhuvuori-Laajasalo6-14PHYK-Kotkansaari40-6
Karhuvuori-Simonkallio8-6PHYK-Hiidenkivi48-0Meilahti-Kotkansaari19-6
MYK-Meilahti välierä18-26PHYK-Laajasalo välierä22-6  
pronssiottelu MYK-Laajasalo42-6finaali PHYK-Meilahti30-6

 

 

 

Koululippupallon mestarit