Suomi nuorella joukkueella PM-kisoihin

18.10.2012


Jensen: Kansainvälinen kokemus tärkeää EM-karsintaa ajatellen.

Suomen U19-maajoukkue matkustaa torstaina Ruotsin Örebrohon PM-kisoihin. Perjantain avausottelussa vastassa on Tanska kello 20 Suomen aikaa, lauantaina Suomi kohtaa Ruotsin. Päävalmentaja BJ Jensenin mukaan PM-kisat ovat välietappi matkalla kohti ensi kevään EM-karsintaa Tanskaa vastaan.

- Tärkeintä on nyt, että nuoret pelaajamme saavat arvokasta kokemusta kansainvälisistä peleistä. Ero kotimaan junioripeleihin on suuri. Tottakai tarkoitus on voittaa molemmat pelit, mutta pidämme myös huolen siitä että kaiki pelaajat saavat toistoja. Pitää katsoa myös isoa kuvaa EM-kisoihin pääsyn kannalta, Jensen sanoo.

Joukkueen vahvuuksiksi Jensen listaa muun muassa pitkään yhdessä toimineen valmennustiimin sekä joukkueen tasaisuuden.

- Valmentajat työskentelevät hyvin yhdessä ja ymmärtävät pelisysteemimme. Meillä on tasaisesti lahjakkuutta molemmilla puolilla palloa, mutta olemme olleet erityisen tyytyväisiä puolustuksen linjaamme, joka oli heikoin osa-alueemme viime vuonna Tanskaa vastaan. Hyökkäyksen linjassamme on paljon potentiaalia, ja monta hyvää pelaajaa joilla on kokemusta lukiojenkkifutiksesta Yhdysvalloista. Suurin yllätys on ehkä ollut Butchersin keskushyökkääjän Andreas Lindon nopeus ja taito. Uskon myös, että hyökkäykseemme lisätty osa fly-sweep -hyökkäystä on hyvä lisä, ja se pakottaa vastustajan käyttämään paljon aikaa sen miettimiseen. (Hyökkäyksen koordinaattori) Jens Holmström on tehnyt hyvää työtä ja muokannut systeemin joka toimii parhaiten meidän pelinrakentajillamme.

- Joukkueen heikkoudeksi laskisin muun muassa sen, että puolustussysteemi on vieras pelaajillemme. Meillä on vain yksi pelaaja, joka on pelannut aiemmin 3-5 -puolustustamme. Normaalisti meillä on ollut 5-10 pelaajaa joille se on tuttu, ja he ovat auttaneet muita pelaajia oppimaan. Myös hyökkäyksessä on vastaavanlaisia haasteita uusien pelaajien ja uuden hyökkäyksen koordinaattorin myötä. Lisäksi meillä nuori joukkue, ja mukana on vain vähän vuonna 1993 syntyneitä pelaajia mukana, koska tähtäin on jo ensi keväässä. 

Jensenin mukaan avausvastustaja Tanska on Suomelle tuttu.

- Olemme pelanneet heitä vastaan monta kertaa sinä aikana kun minä olen ollut mukana (vuodesta 2007). Ruotsin joukkueessa on ollut paljon valmentajavaihdoksia viime vuosina ja sekä hyökkäys että puolustus ovat muuttuneet paljon. Mutta emme huolehdi paljoa muista, meillä on omat systeemimme ajettuna sisään, ja ne ovat hyvin muokattavissa vastustajan mukaan.

Suomen joukkueen kokoonpano:
http://www.sajl.fi/maajoukkueet/u19_maajoukkue/pm-kisajoukkue-orebrohon-18-20-1/

Otteluohjelma:

- To 18.10.2012 klo 19.00 Ruotsin aikaa / 20.00 Suomen aikaa Ruotsi-Tanska
- Pe 19.10.2012 klo 19.00 Ruotsin aikaa / 20.00 Suomen aikaa Tanska-Suomi
- La 20.10.2012 klo 12.30 Ruotsin aikaa / 13.30 Suomen aikaa Suomi-Ruotsi

Kaikki ottelut näet suorana ja englanniksi selostettuna osoitteessa http://www.orebroguiden.com/guidentv/