Suomelle niukka tappio PM-kisoissa

19.10.2012


Tanska vei voiton jatkoajalla. Jensen: "Olemme tyytyväisiä peliin molemmin puolin palloa."

Suomen U19-maajoukkue kärsi niukan tappion PM-avauksessaan Ruotsin Örebrossa. Tanska oli hyökkäyskilpailun jälkeen parempi 32-26. Suomen voitto oli erittäin lähellä viimeistä edellisen hyökkäysvuoron päätteeksi Suomen lisäpistepotku epäonnistui tilanteessa 26-26. Sen jälkeen Suomi pääsi vain viiden jaardin päähän maalista seuraavalla vuorollaan, kun taas Tanska onnistui tekemään touchdownin.

Päävalmentaja BJ Jensen oli ottelun jälkeen pettynyt.

- Hyökkäyksemme pelasi hyvin ja paransi valtavasti viime vuodesta. Mutta meillä ei ollut aikaa paneutua potkupeleihin tarpeeksi, ja se satutti meitä. Se on minun syyni, koska olen vastussa erikoisjoukkueista. Puolustukselta OK peli. Teimme paljon muutoksia ottelun aikana, ja se saattoi sekoittaa joidenkin pelaajien peliä. Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä peliimme molemmin puolin palloa.

Pelinrakentaja Kimi Linnainmaa heitti ottelussa 39 kertaa, ja onnistui 16 kertaa. Hän heitti kaksi touchdownia ja kaksi syötönkatkoa sekä 166 jaardia. Suomen touchdowneista vastasivat juosten Sebastien Sagne ja Joona Törmänen ja kiinniotoilla Yannick Chaudhary sekä Pasi Raatikainen. Puolustuksessa eniten taklauksia (5) keräsivät Ville Karhinen ja Onni Juvonen.

Ottelun tilastot: http://www.laget.se/BLACKKNIGHTS/Document/Download/336578/3102722

Suomen kisat jatkuvat lauantaina kello 13.30 Suomen aikaa, kun vastassa on Ruotsi. Torstain avausottelussa Ruotsi kaatoi Tanskan 40-20.

Huomisen ottelun näet suorana lähetyksenä osoitteessa http://www.orebroguiden.com/guidentv/

 

Liitteet