Ruotsi kaatoi Suomen

20.10.2012


PM-kultaa vieneelle isäntäjoukkueelle 42-0 -voitto.

Suomi jäi ilman mahdollisuuksia U19-PM-kisojen toisessa ottelussa, jonka isäntämaa Ruotsi vei lukemin 42-0 (35-0). Ruotsi teki touchdownin neljällä ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, ja johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 28-0. Ottelun tähti oli Ruotsin keskushyökkääjä Oscar Nevermann, joka teki kolme touchdownia avausneljänneksellä. Nevermann kantoi palloa ottelussa vain neljästi, teki kolme touchdownia ja juoksi 101 jaardia ennen kuin siirtyi sivurajalle.

- Hän on kovin pelaaja jonka olen valmennusurani aikana nähnyt näissä kansainvälisissä peleissä. Hän murskasi Tanskan ja teki nyt saman meille, päävalmentaja BJ Jensen hämmästeli. Tanskaa vastaan Nevermann teki neljällä kiinniotolla kolme touchdownia.

- Ruotsi on erittäin nopea joukkue, ja heidän molemmat linjansa ovat hyviä, Jensen kehui vstustajaa.

- Puolustuksemme menetti parhaan pelaajansa ja kapteeninsa Ville Tanskasen loukkaantumisen takia, eikä se ollut enää entisellään ilman häntä. Kaiken kaikkiaan teimme valinnan, että peluutimme nuorempia pelaajiamme jo ensi vuoden EM-karsintaa ajatellen.

Suomi eteni ottelussa 100 jaardia, Ruotsi 340. Suomen pelinrakentaja Kimi Linnainmaa heitti 22 kertaa, joista onnistui kuusi 35 jaardin edestä. Ykkösetenijä oli Joona Törmänen, joka juoksi kahdeksalla yrityksellä 22 jaardia.  Puolustuksessa eniten taklauksia keräsivät Tanska-ottelun tavoin Ville Karhinen (4) ja Onni Juvonen (5).

Ottelun tilastot: http://www.laget.se/BLACKKNIGHTS/Document/Download/336578/3103984

Molemmat ottelunsa voittanut Ruotsi voitti PM-kultaa. Suomi jäi kolmanneksi.