TV-ottelun ennakko: Texans-Ravens

21.10.2012


Nelonen Pron ensimmäisenä otteluna AFC:n kärkikamppailu.

Seitsemännen otteluviikon ensimmäisenä otteluna Nelonen Prolla nähdään AFC:n kärkikamppailu, kun Houston Texans isännöi Baltimore Ravensia Reliant Stadiumilla. Vaikka molemmat joukkueet johtavat selvästi omaa divisioonaansa, on niillä myös paljon todistettavaa tämän viikon ottelussa. Loukkaantumiset ovat koetelleet kovasta puolustuksesta tunnettua Ravensia ja nyt pelinrakentaja Flaccon pitäisi todistaa, että hän pystyy kantamaan joukkuetta eteenpäin ja tekemään pisteitä taululle. Texans puolestaan koki nöyryyttävän 42-24 tappion Green Bay Packerseille viime viikolla ja haluaa varmasti näyttää, että pystyy voittamaan myös kovia joukkueita.

 

Texans-hyökkäys vs. Ravens-puolustus

Viime viikolla Texansin suurimmat ongelmat olivat puolustuksen puolella, mutta hyökkäyksen puolellakin parannettavaa riittää. Erityisesti juoksupeli oli varsin aneemista, mitä se on itse asiassa ollut koko kauden, pois lukien peli Jetsejä vastaan. Tällä viikolla Houstonilla on kuitenkin mahdollisuus parantaa juoksutilastojaan, sillä Baltimoren puolustus on ollut todella heikkoa juoksua vastaan. Viime viikolla Dallas Cowboys juoksi Baltimorea vastaan 227 jaardia keskiarvolla 5,4 jaardia/juoksu. Viikkoa aiemmin Kansas City juoksi 214 jaardia keskiarvolla 4,3 jaardia/juoksu. Tilastojen mukaan Ravens-puolustus on liigan 26. päästetyissä jaardeissa ja antanut vastustajille 24. eniten juostuja touchdowneja.

On siis enemmän kuin todennäköistä, että Texans tulee antamaan palloa paljon keskushyökkääjä Arian Fosterille ja katsomaan pystyykö Baltimore pysäyttämään häntä. Jos Baltimoren puolustus ei onnistu tässä, pystyy Houston pelaamaan oman pelisuunnitelmansa mukaan ja hakemaan välillä pitkiä heittoja Andre Johnsonille, kun puolustus joutuu lisäämään miehiä linjan taakse juoksua pysäyttämään. Baltimoren kannalta on siis elintärkeää, että he saisivat Houstonin juoksupelin kuriin, mutta on vaikea nähdä miten he onnistuisivat siinä.

Baltimoren viidestä parhaasta puolustajasta kolme on nimittäin tällä hetkellä sairastuvan puolella. Ulompi tukimies Terrell Suggs on ollut sivussa koko alkukauden ja viime pelin jälkeen hänen seuraansa liittyivät tukimies Ray Lewis ja kulmapuolustaja Lardarius Webb, jotka molemmat ovat sivussa koko loppukauden. Lisäksi puolustuksen linjamies Haloti Ngata saattaa myös olla sivussa pelistä, vaikka hänen tilanteensa onkin vielä epävarma. Lewisin paikalla pelannee todennäköisesti Dannell Ellerbe, joka on ollut vaikeuksissa erityisesti heittopuolustuksessa ja Baltimore täytynee antaa hänelle apua antamalla ulommille tukimiehille enemmän vastuuta heittopuolustuksesta.

 

Ravens-hyökkäys vs. Texans-puolustus

Koska Ravens-puolustus tuskin pystyy pysäyttämään Houstonin hyökkäyspeliä kovinkaan tehokkaasti, pitää hyökkäyksen pystyä tekemään pisteitä, jos Baltimore haluaa taistella voitosta. Baltimoren hyökkäyspeli on viime vuosina ollut miltei yhtä kuin keskushyökkääjä Ray Rice, ja häneltä vaaditaan hyvää peliä Houstonia vastaan. Houston on kuitenkin parhaimmillaan juoksua vastaan, joten helpolla Rice ei tule jaardeja saamaan. Texans-puolustuksen suurimmat aukot löytyvätkin takakentältä ja viime viikolla Green Bay piti Houstonin takakenttää miltei pilkkanaan. Green Bayn Aaron Rodgers on toki tällä hetkellä ehkä liigan paras pelinrakentaja ja nähtäväksi jää miten Baltimoren Joe Flacco selviytyy Houstonin heittopuolustusta vastaan.

Flacco on pelannut tällä kaudella hyvin kotiotteluissa, mutta ollut huomattavasti heikompi vieraissa. Kotona Flaccon syötöt ovat löytäneet kohteensa 67% varmuudella, jaardeja/peli on tullut 317, touchdown-syöttöjä 7 ja syötönkatkoja 2. Vieraspeleissä luvut putoavat rajusti ja syöttö% on 51, jaardeja/peli 210, touchdown-syöttöjä 1 ja syötönkatkoja 2. Jostain syystä Flacco ja Ravens eivät ole sama joukkue Baltimoren ulkopuolella kuin kotistadionillaan.

Baltimoren yksi suurimmista heikkouksista tällä kaudella on ollut hyökkäyslinja. Tämä on korostunut erityisesti vieraspeleissä. Flaccoa ei ole pystytty suojaamaan tarpeeksi ja Baltimoren edellisessä vieraspelissä Kansas Cityä vastaan Flacco säkitettiin neljä kertaa. Linjapeli olisi syytä saada kuntoon nopeasti, sillä tällä viikolla vastaan asettuu Houstonin J.J. Watt, joka johtaa liigaa pelinrakentajan säkityksissä.

Yksi pelin mielenkiintoisimmista taistelupareista, jota kannattaa seurata, on Baltimoren Marshal Yanda vs. J.J. Watt. Yanda on yksi liigan parhaista sisemmistä linjamiehistä, mutta oli viime kaudella vaikeuksissa Wattia vastaan, kun joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä. Watt on tällä kaudella ollut aivan uskomattomassa vedossa ja on hyvää vauhtia nousemassa suurimmaksi ehdokkaaksi liigan parhaaksi pelaajaksi. Green Bay laittoi viime viikolla jatkuvasti kaksi tai jopa kolmekin pelaajaa blokkaamaan häntä, ja siitä huolimatta Watt säkitti Rodgersin kaksi kertaa pelissä. Toisaalta Houstonin kannalta on huolestuttavaa se, että Wattin 9,5 säkin lisäksi muu joukkue on saanut yhteensä vain 7,5 säkkiä.

 

Yhteenveto

Ennen Baltimoren avainpelaajien loukkaantumista tätä peliä olisi voinut pitää jopa ennakkomatsina AFC:n konferenssifinaalista ja edelleenkin se on täysin mahdollinen skenaario. Baltimore ja Houston ovat olleet selvästi AFC:n kaksi parasta joukkuetta tällä kaudella ja ovat viidellä voitollaan kahden voiton karkumatkalla muihin joukkueisiin. Ottelulla on näin ollen myös suuri merkitys play off -kuvioihin, sillä voittaja saa keskinäisen ottelun tuoman edun jos ne päätyvät tasatulokseen sarjataulukossa. Ottelun ratkaisu tullaan näkemään hyvin todennäköisesti siinä, että kumman puolustus saa tukittua toisen juoksupelin paremmin ja pakottamaan vastustajan pelinrakentajan vaikeisiin tilanteisiin kolmansillä yrityksillä.

 

 

su 21.10 klo 20.00NFL LIVE: Houston Texans - Baltimore Ravens