Roni Salonen voitti jälleen Eurobowlin

12.6.2018


Roni Salonen (oik.) takamies Tim Unger tuulettivat voittoa sunnuntain puolelle venyneen, sateisen ottelun jälkeen.
Roni Salonen (oik.) takamies Tim Unger tuulettivat voittoa sunnuntain puolelle venyneen, sateisen ottelun jälkeen.

NewYorker Lions kaatoi Frankfurt Universen salamoiden sävyttämässä trillerissä

32. kertaa pelattu Eurobowl päättyi viikonloppuna jälleen braunchweigilaisjuhliin. Lauantaina Frankfurtissa pelatussa finaalissa ei edes Universen intohimoinen kotiyleisö pystynyt auttamaan, vaan lopulta äärimmäisen tiukka ottelu kääntyi Lionsin voitoksi lukemin 19–20.

– Sade vaikutti hyökkäyksen heittopeliin huomattavasti, kertoo Braunschweigin suomalaistukimies Roni Salonen. – Aloitimme pelin kyllä vahvasti mutta momemtum katosi, kun odotimme ukkosen päättymistä puolentoista tunnin ajan.

Avausneljänneksellä Lions nousi johtoon laitahyökkääjä Niklas Römerin touchdownilla ja Tobias Goebelin potkaisemalla lisäpisteellä. Tämän jälkeen ottelun tuomaristo keskeytti salamoiden ja veden täyttämän ottelun yli 1,5 tunniksi.

Yllättävän tauon isännät hyödynsivät maksimaalisesti, kun taas Lionsin kone oli ehtinyt jäähtyä. Ensin Justin Rodney kavensi 55-jaardisella juoksulla tilanteeksi 6–7 ja hetkeä myöhemmin Kweishi Brown palautti syötönkatkoa 60 jaardia aina maaliin asti. Universe siis johti nyt 12–6, mutta kaksi epäonnistunutta lisäpistettä tuli lopulta maksamaan sille mestaruuden.

Vielä kerran isännät lisäsivät johtoaan ennen kuin Lionsin kiri alkoi. Vastikään joukkueeseen liittynyt Andrew Eiffers löysi heitollaan David Giron Jansan, joka teki touchdownin. Tällä kertaa myös lisäpiste onnistui ja Universe johti jo 19–7.

Loppu oli kuitenkin Brauschweigin juhlaa. Lions onnistui kiilaamaan itsensä kaksi kertaa maalialueen läheisyyteen ja se riitti. Ensin touchdownin teki keskushyökkääjä David McCants ja ratkaisevan osuman puski läheltä sisälle pelinrakentaja Jadrian Clark. Goebbels onnistui lisäpisteessään McCantsin maalin jälkeen, joten Clarkin osuman myötä Braunschweig Lions siirtyi 19–20 –johtoon.

Universellä oli vielä ottelun lopussa aikaa ja mahdollisuuksia nousta johtoon ja voittoon, mutta kun lopulta 43-jaardinen kenttäpotkumaaliyrityskin epäonnistui, olivat Lionsin juhlat valmiina alkamaan.

– Peli lopulta ratkesi mielestäni siihen, että joukkueemme pysyi yhdessä vaikka tilanne näyttikin pahalta. Pystyimme kummallakin puolella palloa tekemään sen,  mitä tarvittiin pistetaululle.

Salonen oli jälleen puolustuksen avainpelaajia.

– Oma peli sujuin ilman isompi vastuuvirheitä, mutta toki aina voisi tehdä kaiken paremmin.

Lionsille Eurobowl-voitto oli neljäs peräkkäinen ja kaiken kaikkiaan kuudes. Näin ollen braunschweigilaiset nousivat kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen.

Ottelusta teki historiallisen myös se, että ensimmäistä kertaa eurooppalaisen jenkkifutiksen aikakaudella ottelu alkoi lauantain puolella ja päättyi vasta sunnuntaina.

– 9. päivä hävittiin mutta 10. päivä oltiin edelleen hallitsevia mestareita, tiivistää Salonen.

Universen riveissä pelaava laitahyökkääjä Sebastian Sagne toipuu parhaillaan jalkavammasta eikä pelannut Eurobowlissa.

 

Eurobowl XXXII

Frankfurt Universe – NewYorker Lions Braunschweig 19–20 (0–7, 12–0, 7–7, 0–6)