U19 SM-sarjassa taistellaan huomenna finaalipaikasta

13.6.2018Butchers ja Wolverines kohtaavat huomenna Porvoossa välierässä, josta voittaja etenee U19 SM-sarjan finaaliin Roostersia vastaan

Huomenna torstaina uusitulla Porvoon Pallokentällä ratkotaan Helsinki Roostersille finaalivastustajaa heinäkuussa pelattavaan loppuotteluun. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Porvoo Butchers isännöi kello 19 alkavassa ottelussa helsinkiläistä, sarjassa kolmanneksi yltänyttä, Wolverinesia. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kertaalleen – huhtikuussa Brahen kentällä pelatussa kamppailussa teurastajat olivat niukasti parempia. Loppulukemat kirjattiin tuolloin vierailijoille 17–20.

Butchers-puolustus tulee lyömään Wolverines-hyökkäykselle kovan haasteen

Porvoolaisleirissä huomisen koitokseen on valmistauduttu huolella. Reilu kaksi viikkoa sitten edellisen pelin pelanneet teurastajat ovat saaneet hio kuvioitaan ja parannella kolhujaan. Joukkueen terveystilanne on päävalmentaja Mikko Venton mukaan suhteellisen hyvällä mallilla, kun avauspotku lähtee huomenna lentoon.

– Kaikilla on tässä vaiheessa kautta pieniä kolhuja, mutta muuten tilanne vaikuttaa meidän kannalta melko hyvältä. Kahden pelaajan osalta on niin, etteivät he kykene huomenna pelaamaan.

Kauden avausottelusta Helsingistä pisteet hakeneet teurastajat ovat laittaneet merkille, miten heidän tulee torstaina lähteä pelaamaan. Ensimmäisestä kohtaamisesta tärkein oppi oli nähdä, millaisella pelaajarungolla Wolverines pelaa ja saada viitteitä siitä, miten heidän hyökkäyksensä ja puolustuksena haluavat pelata. Vahvuuksia ja heikkouksia on pyritty tarkastelemaan jälkikäteen nauhoilta.

– Ollaan katseltu nauhoilta heidän lempipelejä kauden varrelta ja tarkastelemaan, mikä heidän hyökkäysstrategiansa on –  ja löytämään vastalääkkeet siihen. Vastaan tulee paljon juoksua viljelevä ahmalauma, analysoi Vento.

Butchers lähtee Vennon sanojen mukaan peliin luottavaisin mielin – eväät Wolverinesin pysäyttämiseksi on tiedossa. Runkosarjassa vain 45 pistettä omiin päästäneet porvoolaiset odottavat tasaista, kiihkeää ja fyysistä kamppailua – samoin kuin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Pelin avaintekijöiksi teurastajien pääkäskyttäjä nostaa oman joukkueensa juoksu- ja puolustuspelaamisen.

– Myös me tykkäämme juosta pallon kanssa paljon – etenemme hyökkäyksessä monipuolisesti, tasapainosesti ja kontrolloidusti, jota kautta pyrimme kuluttamaan pelikelloa ja pitämään hallinnan meillä.

– Molemmat joukkueet ovat menneet eteenpäin kauden avauskohtaamisesta ja uskon vahvasti, että meidän aggressiivinen puolustuksemme tulee lyömään ahmalaumalle todella kovan haasteen, päättää Vento.

Vajaamiehinen Wolverines aikoo yllättää Butchersin heti alkuun

Wolverines-leirissä peliin ollaan valmistauduttu hieman kaksijakoisissa fiiliksissä. Joukkue on päässyt harjoittelemaan yhdessä, mitä valmentaja Isto Laalon mukaan ei oltu ennen kauden avauskohtaamista liiammin ehditty, mutta loukkaantumiset ovat aiheuttaneet päänvaivaa ja sitä kautta muutoksia kuvioihin.

– Ollaan saatu treenattua yhdessä, mutta loukkaantumiset ovat haitanneet tilannetta. Osa pelaajistamme joutuu huomenna uudelle pelipaikalle, joita ovat saattaneet pelata joskus nuorempana.

Loukkaantumisten lisäksi joukkueessa on poisjääntejä myös muiden erinäisten syiden takia, joka Laaloa hieman naurattaa. Valmentaja korostaa kuitenkin pelaajien omasta vastuusta.

– Huomenna on kauden tärkein pelimme ja en tiedä osaavatko nuoret katsoa enää kalenteria. Joku on lomalla ja toinen riparilla isosena – onneksi isä lähtee hakemaan häntä huomenna Jyväskylästä, että saadaan ukko peleille. Siinäkin jouduttiin papin kanssa pitkään neuvottelemaan, että pääsee lähtemään, kertoo Laalo huvittuneena.

Wolverinesin tarkoitus on järkyttää kotijoukkue Butchersin systeemiä, niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, heti ottelun alusta – tätä varten joukkue on hionut uusia hyökkäyssysteemejä. Samankaltaista viestiä on saatu myös vastustajan leiristä.

– Olemme tuoneet peliimme muutamia uusia asioita, joita emme ole aikaisemmin pelanneet. Leiriimme on lisäksi kantautunut tieto, että porvoolaisetkin ovat muuttaneet omaa hyökkäyssysteemiä, toteaa Laalo.

Laalo tietää, että Butchers haluaa osoittaa olevansa joukkueista parempi, mutta Wolverines on valmis vastaamaan haasteeseen. Odotettavissa on valmentajan kommenttien mukaan niin henkisesti kuin fyysisesti kuuma ottelu, jossa jopa tunteet voivat ajoittain kuohahdella.

– Epäilen, että jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin kummankin rosteri tekee kaikkensa ja odotettavissa on tiukka ottelu. Uskon, että se joukkue, kumpi kykenee reagoimaan tehtyihin muutoksiin paremmin, voittaa pelin.

 

 

U19 SM-sarja, välierä:

TO 14.06.2018 | 19:00 | Pallokenttä, Porvoo

Butchers - Wolverines