Pääkaupunkiseudun joukkueet hakevat voittoputkilleen jatkoa Miesten I-divisioonassa

14.6.2018Uudistunut Indians ja voitonnälkäinen Crusaders eivät tule päästämään vastustajiaan helpolla.

Ben Wilkerson johtaa intiaanien peliä perjantaina

Miesten I-divisioona jatkuu jo huomenna perjantaina, kun Kouvola Indians isännöi Kuusankoskella sarjakärki Wolverinesia. Joukkueiden kaudet ovat lähteneet päinvastaisissa merkeissä liikkeelle, kun intiaanit metsästävät vielä kauden avausvoittoaan ja ahmat porskuttavat kahden voiton turvin sarjan paalupaikalla.

Indians ilmoitti aikaisemmin viikolla purkaneensa päävalmentajan, hyökkäyksen koordinaattorin ja pelinrakentajan Phillip Garcian sopimuksen ja vapauttaneensa hänet tehtävistään. Perjantain kamppailussa pelinrakennusvastuuta kantaa Ben Wilkerson. Alkukauden Vaahteraliiga Seinäjoki Crocodilesissä peliä johtaneen Wilkersonin kanssa sopimuksen tehnyt Indians lähtee hakemaan kurssilleen muutosta, vaikka vastustus Kuusankoskella on kovin mahdollinen.

– Odotamme pelimme piristymistä ja parempaa pallon liikuttelua. Lähdemme pelaamaan voitosta eikä kirvestä ole kaivoon heitetty, toteaa Indiansin puheenjohtaja Mika Lindholm.

Edellisviikon levänneiden ahmojen puolustus on ollut myrkkyä vastustajalleen kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Eagles-ottelussa kymmenen taklausta mieheen keränneet Jere Paananen ja Richard Chungong sekä koko Kari Titolan oppeja omaksunut Wolverines-puolustus tulee pitämään huolen siitä, ettei Wilkersonin debyytistä tule millään tavalla helppo. Indiansin takunneen juoksuhyökkäyksen on keksittävä keinot ohittaa Alakotila ja kumppanit, mikäli voitosta meinataan taistella.

Kahteen otteluun huimat 114 pistettä takoneen ahmahyökkäyksen pysäyttäminen tyystin on miltei mahdoton tehtävä. Pelinrakennusvastuuta kantava Robert Johnson tilastoi Eaglesin kaadossa hirveät tehot: kuusi heitettyä touchdownia, yli neljäsataa jaardia, onnistumisprosentin ollessa päälle 70. Miesten I-divisioonan laadukkaimmassa hyökkäyksissä pisteiden tekovastuuta on kantamassa laaja nippu niin kotimaista kuin ulkomaalaista osaamista. Laidoilla Marcus Siiskonen, Cedric Johnson, Niko Kantonen ja Arttu Erkkilä sekä keskushyökkääjä Kam Harris kykenevät monipuolisilla ja luovilla ratkaisuillaan horjuttamaan minkä tahansa joukkueen puolustusta – tehden myös tulosta.

Indians-puolustukselle onkin luvassa hikinen iltapuhde. Edellisottelussa debytoineen ja maalinteossa onnistuneella Chris Hallilla, Ville Suomalaisella ja Niko Bomanilla on takuuvarmasti luvassa kiirettä, kun vikkeläkinttuiset ahmat hyökkäävät. Edellisessä ottelussa East City Giantsia vastaan oman joukkueensa korkeimman taklausmäärän tilastoinut Peter Loughran (7,5) haluaa linjansa olevan tiiviimpi kuin mitä jättiläisiä vastaan nähtiin.

 

PE 15.06.2018 | 18:30 | Kuusankosken Urheilukeskus, Kouvola

Indians – Wolverines

 

Ristiretkeläiset lähtevät haastamaan jättiläisiä Helsinkiin

Neljännen peliviikon toinen kamppailu käydään lauantaina Brahen kentällä, kun kotijoukkue East City Giants haluaa päästä voittoputkeen United Newland Crusadersin kustannuksella. Molemmat joukkueet pelasivat edelliskierroksella kotonaan – jättiläisille voitto 49–24, kun taas ristiretkeläisten kotidebyytin Hangossa pilannut Eagles oli parempi lukemin 15–37.

Kolmannen peliviikon arvokkaimmaksi pelaajaksi palkittu Jabari Harris joukkoineen pyrkii pallon saadessaan jatkamaan siitä, mihin edelliskierroksella jäivät. Tarkan heittokäden ja räjähtävät jalat omaava Harris on vaikea pideltävä, mistä kielivät edelliskierroksen henkilökohtaiset lähes 500 jaardia. Giantsin hyökkäyksen linja pitää huolen siitä, että pelinrakentajalla on riittävästi aikaa valita liikkeet ja toteuttaa ne.

Crusaders-puolustus oli viime lauantaina vaikeuksissa kotkalaisten hyökkäyksen kanssa. Eaglesin linjamiehitys kykeni pitämään Richard Heleniuksen ja Juho Jäntin kurissa eikä kotkien pelinrakentajalle päästy antamaan riittävästi painetta. Taklausten vieminen perille asti on varmasti yksi kohta, johon ristiretkeläiset hakevat lauantain kamppailussa parannusta.

Viikonloppuna ajoittain mallikkaasti rullanneen Crusaders-hyökkäyksen, Sebastian Berndtssonin johdolla, on löydettävä keinot murtautua täksi kaudeksi entisestään vahvistuneen Giants-puolustuksen ohi. Eagles onnistui pitämään keskushyökkääjä Ryan Tuiasoan hyvin taskussaan eikä mies päässyt samanlaiseen lentoon kuin viikkoa aikaisemmin. Kaiken kentällä itsestään antavan Tuiasoan on saatava riittävästi tukea ja jaettava vastuuta, jotta tukimies Petteri Blomqvist ja muut jättiläismäiset puolustajat eivät pääse samanlaisiin taklaustalkoisiin kuin Indiansia vastaan nähtiin.

 

LA 16.06.2018 | 18:30 | Brahen kenttä, Helsinki

Giants – Crusaders

 

Sarjataulukko – Miesten I-divisioonan runkosarja

Joukkue

Ottelut

Voitot

Häviöt

Tehdyt

Päästetyt

Maalisuhde

Pisteet

Wolverines

2

2

0

114

60

54

4

Eagles

3

2

1

111

69

42

4

Crusaders

2

1

1

64

59

5

2

East City Giants

2

1

1

85

90

-5

2

Indians

3

0

3

52

148

-96

0