Helsinki Wolverines jatkaa tappioitta Naisten Vaahteraliigan sarjakärjessä

9.7.2018


Valkyries-hyökkäys oli lauantaina lennokkaalla päällä. Kuva: Harri Koivunen
Valkyries-hyökkäys oli lauantaina lennokkaalla päällä. Kuva: Harri Koivunen

Valkyries nousi voitollaan Saintsista tasapisteisiin Roostersin kanssa.

Naisten Vaahteraliiga jatkui menneenä lauantaina neljännen kierroksen otteluin, joista molemmat päättyivät varsin selvällä piste-erolla. Pyynikillä Valkyries nappasi Daria Briukohovetskayan voimin kauden toisen voittonsa ja nousi tasapisteisiin omassa pelissä Wolverinesille hävinneen Roostersin kanssa. Naisten Vaahteraliigan runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta ja voimasuhteet alkavat olla joukkueiden osalta selvillä.

Pietari Valkyries – Tampere Saints 50–23 (28–7)

Tampereella nähtiin varsinainen maali-iloittelu, kun Valkyries kestitsi lauantaina kotikentällään vieraillutta Saintsia. Ottelun tähtenä hääri tuttu nimi, Briukhovetskaya, joka onnistui maalinteossa peräti viidesti. Kamppailun päätyttyä, palkintojenjaon yhteydessä nähtiin myös liikuttava ja tunteikas hetki, kun pelin ”neljäntenä palkintona” apuvalmentaja Topias Räty polvistui Emilia Hartikaisen eteen. Tappiosta huolimatta Saintsin leirissä itkettiin pelipäivänä kuitenkin vain onnen kyyneliä.

Ottelun avauspuolikkaalla nähtiin viisi touchdownia, joista yhtä lukuun ottamatta vastasi kotijoukkue Valkyries ja keskushyökkääjä Briukohovetskaya. Ottelu pysyi vielä avausneljänneksen tasaisena, kun Suvi Mikkonen sai Emilia Hartikaisen heiton käsiinsä ja juoksi pallon puolesta kentästä aina päätyyn saakka. Pallonhallinta oli kuitenkin selvästi valkyyrien puolella ja pitkät hallintajaksot palkittiin pistein.

Pietarilaiset pääsivät toden teolla vauhtiin toisella neljänneksellä, kun keskushyökkääjä Briukhovetskaya juoksi pallon maaliin. Valkyries puski myös lisäpisteyrityksen maaliin, ja tilanteeksi 22–7. Saintsin hyökkäysvuorot jäivät avauspuolikkaalla auttamatta lyhyiksi ja puolustus joutui pelaamaan pitkiä pätkiä kentällä. Valkyriesin vahva juoksupeli lävisti Saintsin puolustuksen, ja keskushyökkääjä Briukhovetskaya kartutti jälleen pietarilaisten pistetiliä. Tilanne tauolle siirryttäessä jo ratkaisevan tuntuisesti 28–7.

Vietetyn tauon jälkeen kentälle saapuivat edelleen hyvin nälkäiset pietarilaiset, jotka onnistuivat tekemään kolmannen neljänneksen ainoan maalisuorituksen. Pitkän hyökkäysvuoron päätti Aleksandra Mansurova, joka kantoi pallon maaliviivan yli.

Ottelun viimeisestä kaksitoista minuuttisesta muodostui erittäin maalirikas, kun molemmat joukkueet kasvattivat maalisaalistaan tasatahtia. Saints lähti viimeiselle neljännekselle isompi vaihde silmässä ja hyökkäys eteni noin 15 jaardin päähän maaliviivasta. Katri Kakko potkaisi field goalin onnistuneesti haarukan piikkien väliin ja Saints kavensi tilanteeksi 36–10. Field goalin jälkeen rikkonainen peli jatkui, ja hyökkäysvuorot vaihtuivat tiheään. Valkyries onnistui kuitenkin vaihteeksi myös heittopelillä, kun pelinrakentaja Proskurikova löysi Oksana Arbatovan, joka juoksi kentän keskeltä pallon maaliin.

Saintsin hyökkäysvuorolla pelinrakentaja Hartikainen löysi maalin tuntumasta jälleen laitahyökkääjä Mikkosen, ja Saints eteni noin neljän jaardin päähän maaliviivasta. Seuraavalla downilla vikkeläjalkainen rookie Henna Kekkonen havaitsi hyökkäyksen linjan raivaaman avoimen väylän, jota pitkin hän pääsi kipittämään vapaasti maalialueelle. Kekkosen ensimmäinen touchdown kavensi lukemiksi 44–16.

Valkyries kuittasi Saintsin maalin tekemällä pisteitä heti seuraavassa hyökkäysvuorossa, kun Briukhovetskaya pinkoi pallon maaliin ja tilanteeksi 50–17. Aivan ottelun viime hetkillä pyhimyspelinrakentaja Hartikaise käsi puhui pitkällä heitolla ja löysi laitahyökkääjä Mikkosen, joka viimeisteli ottelun toisen touchdowninsa. Valkyries onnistuttua blokkaamaan Saintsin lisäpistepotkun, ja peli päättyi lopulta Valkyriesin voittoon 50–23.

 

Pisteet:

Valkyries: Daria Briukhovetskaya 36, Aleksandra Mansurova 8, Oksana Arbatova 6,

Saints: Suvi Mikkonen 12, Henna Kekkonen 6, Katri Kakko 5

 

Lähde: Tampere Saints

 

Helsinki Roosters – Helsinki Wolverines 0–27 (0–13)

Roosters Womenin ja Wolverines Ladiesin toinen kohtaaminen Naisten Vaahteraliigassa päättyi jälleen sinipaitaisten voittoon – tällä kertaa numeroin 0–27. Helsingin paikalliskamppailussa Wolverinesin Jenni Kilpeläinen ja edelliskierroksen arvokkain pelaaja Tytti Kuusinen onnistuivat maalinteossa kumpikin kahdesti. Maata pitkin edennyt ahmahyökkäys kirjasi juoksuilla 190 jaardia ja kykeni pitämään kukottaret poissa oman maalinsa läheisyydestä.

Tappiosta huolimatta Roosters Womenin päävalmentaja Heli Harjanne näki ottelussa korjausta vaativien asioiden lisäksi myös hyvää.

– Puolustuksessa me lähdettiin tähän peliin ottamaan heittoa pois vastustajalta ja onnistuttiin siinä. Sen heittopuolustuksen kustannuksella aukesi sitten juoksupuolustamisen haavoittuvuus. Mutta kun ne palaset saadaan kurottua tässä kauden kuluessa kiinni, niin ollaan tasapainoinen puolustus. 

– Hyökkäys liikutti palloa, muttei päätyyn asti mennyt. Pallo liikkui kuitenkin paremmin, kun ensimmäisessä Wolverines-kohtaamisessa. Kova puolustus oli vastassa.

Wolverinesin päävalmentaja Pekka Lamminsalo ei voinut kuin olla tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Tänään oli vähän juoksupainotteisempi peli, etenkin Kuusinen ja Kilpeläinen pelasivat oikein hyvän pelin. Mutta ehdottomasti meidän linja pelasi tänään erinomaisesti ja he olivat ehdottomasti ne ratkaisijat tässä pelissä. Puolustus piti nollan.

– Tiedettiin aika hyvin, miten Roosters hyökkää ja pystyttiin ottamaan se kohtuullisen hyvin pois tuolta. Jouduttiin tekemään pikkuisen enemmän muutoksia kuin yleensä peleihin, kun he pelaavat vähän erikoisempia muodostelmia.

Wolverines-hyökkäys onnistui liikuttamaan palloa eteenpäin paremmin kuin Roostersin hyökkäys, vaikkei jokaista hyökkäysvuoroaan vastustajan maalialueelle päättänyt. Ottelun luonnetta kuvaa kaikkien neljän maalin syntyminen alle kymmenen jaardin päästä maalialueesta keskushyökkääjien Tytti Kuusinen ja Jenni Kilpeläinen juoksuilla, sekä molempien puoliaikojen tehokkaiden hyökkäysvuorojen jäätyä kuuteen.

 

Pisteet:

Roosters:

Wolverines: Jenni Kilpeläinen 12, Tytti Kuusinen 12, Sanni Seppälä 3

 

Naisten Vaahteraliiga - Sarjataulukko 2018

Runkosarja

Joukkue

Ottelut

Voitot

Häviöt

Tehdyt

Päästetyt

Maalisuhde

Pisteet

Wolverines

4

4

0

133

35

98

8

Pietari Valkyries

4

2

2

114

91

23

4

Roosters

4

2

2

56

78

-22

4

Saints

4

0

4

51

150

-99

0