SAJL fysikkaleiri 4 pidettiin Pajulahdessa 27.-28.10

29.10.2012
Järjestyksessään neljäs fysiikkaleiri 2014 EM-kisoihin tähtääville pelaajille järjestettiin Pajulahdessa la-su 27.-28.10. Fyysisen harjoittelun leireillä pyritään monipuolisesti tukemaan pelaajien harjoittelua ja kehittymistä.

 

Leirin 4 kouluttajina olivat Arttu Suokas ja Jesse Talikka. Fysiikkavalmennuksen yhtenä pääpainopisteenä on kehon normaalia toimintaa rajoittavien tekijöiden havaitseminen testein jotta niitä voidaan harjoitteilla alkaa poistamaan. Tällä leirillä olivat vuorossa olkapäät, nilkka ja jalkaterät. Arttu Suokas selvitti osallistujille toiminnallista anatomiaa ja mahdollisen virhetoiminnan seurauksia. Saliharjoitteissa testattiin lavan hallintaa ja olkapään liikkuvuutta sekä harjoiteltiin nilkan ja jalkaterän normaalin tuen aktivointia sekä sen  soveltamista perusliikkumiseen ja suunnanmuutoksiin.

Jesse Talikan luennon aiheina oli ensin voimaharjoittelu, teknisesti erityisesti high pull ja rinnalleveto. Näitä myös harjoiteltiin punttisalilla tutustuen myös työntöön ja tempauksen alkeisiin. Talikka luennoi leiriläisille myös suunnanmuutos- ja kenttänopeudesta, sen osa-alueista ja yhteydestä voimaharjoitteluun. Viimeisellä luennolla käytiin läpi koko harjoituskauden ohjelman rakentamista.  

Suunnanmuutosnopeuden harjoitteisiin salissa lisättiin myös taito- ja visuaalinen reaktio-elementtejä. Saliharjoitteissa tehtiin yllä kuvatun lisäksi pakaran aktivointia harjoittein ja sekä hallintaa että räjähtävyyttä kehittäviä keskivartaloharjoitteita.

Seuraava fysiikkaleiri järjestetään Pajulahdessa tammikuun 12.-13.2013. Silloin pääaiheena on maksimivoiman harjoittelu. Pelaajien lähtötaso jaksolle testataan, ja maaliskuun leirillä kehitys mitataan.

Tammikuun ja maaliskuun leireille kutsuminen ja ilmoittautuminen aloitetaan marraskuun alkupuolella.