Jari Salosesta SAJL:n toiminnanjohtaja

10.7.2018Työ käynnistyy miesten EM-lopputunauksen jälkeen elokuussa.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n uutena toiminnanjohtajana aloittaa Jari Salonen, 56. Salonen aloittaa tehtävässä Vantaalla pelattavan miesten EM-lopputurnauksen jälkeen elokuun alussa. Yrittäjätaustaisen Salosen edellinen toimi on ollut Muoviyhdistys ry:n toimitusjohtajan työ.

Urheilun parissa Salonen on toiminut muun muassa Lahti Jets ry:n, Lahden Kortteliliiga ry:n, Lahden Hiihtoseuran sekä Namika Lahti Juniorit ry:n hallituksissa sekä Suomen Koripalloliiton liittovaltuustossa. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton toiminnanjohtajana Salonen seuraa Matti Sorsaa, joka siirtyy EM-kisojen jälkeen uusiin haasteisiin.

– Oli ilo huomata, miten paljon kiinnostusta lajiliittomme toiminnanjohtajan tehtävään kohdistui, kertoo SAJL:n hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen. – Saimme useita hyviä hakemuksia, joita hallituksen kanssa kävimme läpi ennen lopullista valintaa.

– Katsoimme Salosen taustan ja osaaminen sopivan meidän strategisiin tavoitteisiin erittäin hyvin ja auttavan lajia kasvamaan Suomessa entistä suuremmaksi, jatkaa Noronen.

– On hienoa tulla yhden maailman upeimman ja seuratuimman lajin pariin töihin, toteaa Salonen innostuneena. – Uskon, että kokemukseni yritys- ja järjestömaailmasta toimii hyvänä perustana SAJL:n toiminnanjohtajan työhön. Lajin ulkopuolelta tulevana pyrin tarkastelemaan toimintoja uusista näkökulmista.

– Tavoitteena on kehittää toimintaa edelleen ja jatkaa liitossa tehtyä hyvää työtä amerikkalaisen jalkapallon harrastaja- ja pelaajamäärän kasvattamiseksi. Olen jo aloittanut tutustumisen liiton toimintaan, ja odotan innolla pääsyä työn alkuun ja tutustumista lajin parissa työskenteleviin ihmisiin, varsinaisesti 6.8. työssään aloittava Salonen jatkaa.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on perustettu vuonna 1979 ja sen lähes neljässäkymmenessä jäsenseurassa lajia harrastaa noin 3500 lisenssiharrastajaa. Liitto työllistää päätoimisesta neljä työntekijää ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 1,5 miljoonaa euroa.