Miesten I-divisioonassa maanantaina kärkitaisto

12.7.2018


Eagles haastaa Wolverinesin maanantaina Brahen kentällä. Kuva: Mikko Mäkelä
Eagles haastaa Wolverinesin maanantaina Brahen kentällä. Kuva: Mikko Mäkelä

Crusaders ja Indians halajavat voittojen tielle lauantaina.

Miesten I-divisioonan seitsemännen peliviikon avauspotku lähtee ilmoihin tulevana lauantaina, kun Lohjalla Crusaders toivottaa Kouvola Indiansin tervetulleeksi Harjun kentälle. Kierroksen toinen kamppailu käydään maanantaina Helsingissä, kun sarjaykkönen Wolverines pyrkii jatkamaan tappiottomien otteluiden putkeaan kintereillä liihottavan Kotka Eaglesin kustannuksella.

Intiaanit ryöstöretkellä

United Newland Crusadersin ja Indiansin kauden aikaisempi kohtaaminen päättyi lauantaina kotijoukkueena toimivien ristiretkeläisten 22–49 voittoon. Kouvolalaisten leirissä on takuuvarmasti revanssihenkeä, kun ottelu Harjun kentällä pyörähtää käyntiin kello 14.

Vielä sarjassa voitoitta olevan Indiansin kausi on ollut monella tapaa hankala: pelinrakentajaa ja päävalmentajaa on vaihdettu, puolustus on vuotanut sekä hyökkäys on takunnut. Lauantain ottelu on monella tapaa kouvolalaisille tärkeä paikka osoittaa itselleen, että he kuuluvat tähän sarjaan ja muuttaa kurssi ylöspäin. Joukkueen edellinen voitto on kaudelta 2015, joten paineet onnistua joukkueen sisällä ovat varmasti valtavat.

Potentiaali joukkueessa riittää kyllä. Kesken kauden pelinrakentajaksi pestattu Ben Wilkerson on osoittanut etenkin Wolverines-pelissä kykenevänsä isoihin peleihin, mutta tämä edellyttää hyökkäyksen linjalta lujuutta, jotta Wilkersonilla on riittävästi aikaa tehdä valintansa. Eaglesia vastaan pelinrakentaja säkitettiin peräti yhdeksästi. Laitahyökkääjä Granit Uka on ollut joukkueensa tehokkain maalintekijä neljällä touchdownillaan ja löytänyt hyvää säveltä Wilkersonin kanssa.

Kotijoukkue Crusaders lähtee lauantain taistoon hyvin levänneenä, sillä edelliskierroksen huilineet ristiretkeläiset ovat saaneet rauhassa hioa omia kuvioitaan. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Crusaders ratkaisi ottelun jo hyvissä ajoin avauspuolikkaalla – tuolloin tehomiehenä hääri hawaijilaiskeskushyökkääjä Ryan Tuiasoa, joka on ollut läpi kauden joukkueensa tärkein palanen.

Kyseinen ottelu on Länsi-Uudenmaalaisten ainoa voittoon päättynyt ja tuon jälkeen tappioita on kertynyt kolme putkeen. Suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut hidas lämpiäminen: vastustaja on päästetty avauspuoliajalla karkumatkalle ja eron kuromiseen aika ei ole riittänyt. Wolverinesia ja Giantsia vastaan UNC oli vähintään yhtä tehokas toisella puolikkaalla kuin vastustajansa – ECG:ta vastaan voitto karkasi aivan päätösneljänneksen lopulla.

Crusaders-hyökkäyksessä tulitukea Tuiasolle antavat laitahyökkääjät Teemu Lintunen, Magnus Riihimäki ja Alvaro Guitián. Molemmin puolin palloa esiintyvä Jorge Ruiz on ollut joukkueensa puolustuksen johtohahmo läpi kauden taklaten kovaa ja katkomalla pelinrakentajien syöttöjä.

LA 14.07.2018 | 14:00 | Harjun kenttä, Lohja:

United Newland Crusaders – Kouvola Indians

 

Sarjan tehokkain hyökkäys vs. sarjan tiivein puolustus

Kotka Eagles lähtee maanantaina Brahen kentälle haastamaan sarjakärki Wolverinesia. Kotkalaiset vaanivat sarjassa kahden pisteen päässä olevia ahmoja. Voitolla vierailijoilla olisi mahdollisuus nousta tasapisteisiin helsinkiläisten kanssa ja viimeisten kierrosten aikana vallata Miesten I-divisioonan kärkipaikka sekä kotietu pudotuspeleihin.

Kauden aikaisemmassa kohtaamisessa Wolverines kampesi itsensä vierasvoittoon hurjan kolmannen neljänneksen ansiosta lukemin 24–48. Runsasmaalisen ja viihdyttävän taiston tähtenä Puistolan kentällä hääri Wolvojen pelinrakentaja Robert Johnson (kuusi touchdownia ja yli 400 jaardia), aiheuttaen kotkalaisille kauden tähän mennessä ainoan tappion.

Eagles liihottaa kolmen ottelun voittoputkessa ja maanantaina Brahen kentälle astelee täynnä itseluottamusta olevat satamakaupungin ylpeydet. Niclas Carpelan on johtanut kotkahyökkäystä omalla rauhallisuudellaan ja tarjoilusta ovat saaneet nauttia muun muassa laitahyökkääjäkolmikko Jani Heinisalo, Ottopekka Leskinen ja Munchie Roberts sekä keskeltä linjojen läpi ampaiseva Ville Hämäläinen. Maanantaina oveluutta vaaditaan, koska kotkahyökkäyksen sulkapeitteen harvennukseen pyrkivät muun muassa Joni Alakottila, Quentin Coulpin ja Devonte Jones.

Kotkalaisten vahvin lenkki tällä kaudella on ollut puolustus: alkusesongin aikana pisteitä päästettynä vähiten sarjassa eli 95 – tuosta määrästä lähes puolet kasasi Wolverines. Tatu Niemi, Patrick Thesleff, Kaleb Wezdenko ja kumppanit ovat pitäneet huolta siitä, ettei ilmaisia jaardeja ole tarjolla ja pelinrakentajalla pitää kiirettä. Viimeisin työnäyte saatiin edelliskierroksella, kun Indians kykeni etenemään koko ottelun aikana ainoastaan hieman päälle sata jaardia.

Maanantaina pallon toiselle puolelle astelee sarjan tehokkain hyökkäysyksitoistikko: viiteen peliin 275 tehtyä pistettä. Ahmapetojen hyökkäystä johtava Johnson on pohjustanut heitoillaan jo 28 touchdownia. Tämä tietää kiireistä iltapuhdetta kotkien takakentälle, mutta hyvää oppia voidaan hakea Giantsilta, joka kykeni katkaisemaan Johnsonin heiton peräti neljästi. Pelinrakentajalla on tukena sarjan laadukkaimpia hyökkäyksiä, jota tähdittävät muun muassa Johnsonin veli Cedric, Marcus Siiskonen, Arttu Erkkilä ja keskushyökkääjä Kam Harris.

Odotettavissa on erittäin tasainen, fyysinen ja viihdyttävä ottelu, kun Eagles pyrkii katkaisemaan Wolverinesin voittoputken. Kotkalaisilla on kaikki eväät helsinkiläisten kaatoon, mutta se vaatii vierailta täydellistä onnistumista 48 minuutin ajalta. Pallon kanssa pitää olla erittäin huolellinen, sillä ahmat ovat rankaisseet tällä kaudella surutta vastustajaansa pelivälineen saatuaan.

MA 16.07.2018 | 18:30 | Brahen kenttä, Helsinki:

Helsinki Wolverines – Kotka Eagles