Crusaders juoksi Indiansin yli

16.7.2018


Crusaders nappasi kauden toisen voittonsa lauantaina. Kuva: Stefan Österlund
Crusaders nappasi kauden toisen voittonsa lauantaina. Kuva: Stefan Österlund

Ryan Tuiasoa johti kotijoukkueen juoksujuhlaa.

Crusaders – Indians 62–37 (41–13)

Miesten I-divisioona jatkui seitsemännen peliviikon osalta lauantaina yhden ottelun voimin. Helteisellä ja aurinkoisella Harjun kentällä nähtiin varsin maalirikas taisto, kun United Newland Crusaders isännöi, ensimmäistä kertaa tällä kaudella Lohjalla pelatussa ottelussa, Kouvola Indiansia. Kotijoukkue UNC oli tyly isäntä, ratkaisten kamppailun jo avauspuoliajalla ja syvensi kouvolalaisten ahdinkoa entisestään. Ristiretkeläisten marssia johti tuttu mies, Ryan Tuiasoa, joka viimeisteli neljä touchdownia ja kantoi palloa uskomattomat 383 jaardia.

Ottelun avauspuoliajalla nähtiin peräti kahdeksan touchdownia, joista kuudesta vastasi kotijoukkue. UNC:n juoksu oli oivassa vireessä: Tuaisoa ja Tom Lastunen kantoivat palloa varsin mallikkaasti eikä intiaanipuolustus saanut heitä kuriin missään vaiheessa kuriin. Herrojen juoksukeskiarvot ottelussa olivat 16.6 ja 6.8 jaardia, joista hawaijilaiskeskushyökkääjän ensimmäiseksi mainittuna. Crusaders pääsi hyökkäämään hyvistä kenttäasemista ja oli omissa paikoissaan kliininen. UNC-puolustaja Ove Ekholm katkaisi kertaalleen Indiansin heiton syvällä vierailijoiden päädyssä ja kirmasi pallon kainalossaan maaliin. Indiansin maaleista avauspuolikkaalla vastasivat laitahyökkääjä Chris Winrow ja pelinrakentaja Ben Wilkerson. Avauspuoliaika päätökseen tilanteessa 41–13.

Toinen puolikas oli ennen kaikkea tasainen ja kumpikin joukkue onnistui maalinteossa vuoron perään. Läpi ottelun syvältä omasta kenttäpäädystään hyökkäämään joutuneet kouvolalaiset pelasivat vapautuneemmin ja olivat rohkeampia hyökätessään. Intiaanit saivat vietyä omia pitkiä pallonhallintajaksojaan maaliin asti avauspuoliaikaa tehokkaampi ja oli huolellisempi pallon kanssa. Vierailijoiden tehokkain oli pelinrakentaja Wilkerson, joka väläytteli jälleen omilla juoksuillaan ja viimeisteli neljä intiaanien touchdowneista jalan. UNC:n Alvaro Guitianin jalka oli hyvässä vireessä, kun avauspotkujen keskiarvo oli päälle 56 jaardin – lisäksi lisäpistepotkuista jokainen (6) onnistui ja yhteensä mies kerrytti isäntien kokonaissaldoa 18 pisteellä.

Pisteet:

Crusaders: Ryan Tuiasoa 24, Alvaro Guitian 18, Ove Ekholm 6, Noam Calvache 6, Tom Lastunen 6, Teemu Lintunen 2

Indians: Ben Wilkerson 24, Chris Winrow 6,  Chris Hall 6,  Granit Uka 1

 

Miesten I-divisioonan seitsemännen pelikierroksen toinen ottelu käydään tänään Helsingissä. Sarjan kärkitaistossa tappioton Wolverines testaa sarjakakkosen Eaglesin puolustuksen pitävyyttä. Ottelu Brahen kentällä potkaistaan käyntiin kello 18.30.