Wolverines katkaisi toisella neljänneksellä Eaglesin lennon

18.7.2018


Kuva: Kouvola Indians
Kuva: Kouvola Indians

Peräti kuusi pelaajaa onnistui maalinteossa kahdesti.

Wolverines – Eagles 53–30 (32–12)

Maanantaina Helsingissä miteltiin Miesten I-divisioonan seitsemännen peliviikon jälkimmäinen taisto. Helteisellä Brahen kentällä Wolverines ei päästänyt sarjakakkosta Eaglesia yllättämään vaan tyylitteli vakuuttavan ensimmäisen puolikkaan esityksen turvin voittoon. Kolmen ottelun voittoputkessa otteluun lähteneet kotkalaiset kokivat kauden toisen tappionsa helsinkiläisille. Loppulukemat 53–30 ja runkosarjan voitto kotijoukkue Wolverinesille.

Ennakkoasetelma maanantaina pelattuun kamppailuun oli sarjan tehokkain hyökkäys vastaan sarjan tiivein puolustus. Kotkien puolustus joutui kuitenkin nöyrtymään ahmojen käsittelyssä, kun Robert Johnson johti totuttuun tyyliin oman joukkueensa hyökkäystä. Pelinrakentajalle jo niin sanotut perustilastot tällä kaudella eli 409 heittojaardia ja viisi pohjustettua touchdownia. Kotijoukkue eteni pääosin ilmateitse, sillä reilusta 500 jaardista lähes yhdeksänkymmentä prosenttia kertyi heittopeleillä. Eagles puolestaan luotti omaan juoksupeliinsä, jonka pääosaa veti upeasti keskushyökkääjä Jerell Jones (244 jaardia, kaksi touchdownia). Eagles neuvotteli Jonesin kanssa jo talvella, mutta vielä tuolloin mies ei töittensä takia kyennyt liittymään kotkalaisten riveihin. Vaahteraliigaa viime kaudella Huskiesin vireissä pelannut Jones debytoi maanantaina kotkapaidassa ja miehestä on vielä paljon iloa kotkille kauden huipentuessa.

Ottelun avauspuoliaika oli isänniltä vakuuttava ja pallon saadessaan kliininen. Wolverines eteni pitkätkin matkat nopeasti Eaglesin maalialueen tuntumaan ja rankaisi välittömästi. Viisi maalia avauspuolikkaalla takoneet helsinkiläiset käyttivät maalien tekoon aikaa keskimäärin minuutin, kun peliväline oli heidän hallussaan. Johnsonin heitot löysivät laitahyökkääjät hyvällä prosentilla – sekä Cedric Johnson että Marcus Siiskonen viimeistelivät kaksi osumaa mieheen. Vieraitten puolelta pisteet merkittiin keskushyökkääjille Esa Vanhojalle ja Ville Hämäläiselle. Avauspuolikas isännille 32–12.

Toinen puolikas oli ensimmäistä tasaisempi, kun kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kolmesti. Kotkat saivat terävöitettyä omaa puolustuspelaamistaan ja juoksu lähti rullaamaan mallikkaasti. Wolverines oli kuitenkin terävämpi ja kykeni hyödyntämään vieraiden pallonmenetykset tehokkaasti. Ottelussa vihellettiin paljon rangaistuksia ja etenkin Eaglesin hyökkäystä ne tuntuivat jarruttavan, kun joukkue joutui liikkumaan 65 jaardia taaksepäin. Ahmoista ottelussa kahden maalinkerhoon pääsivät heiton ykköskohteena ollut Arttu Erkkilä ja keskushyökkääjä Kam Harris. Eaglesin puolelta maalinteossa onnistuivat toistamiseen Hämäläinen ja pelinrakentajan paikalla ajoittain esiintynyt Jones kahdesti.

Loppulukemat tappioitta Miesten I-divisioonassa jatkavalle Wolverinesille 53–30.

Pisteet:

Wolverines: Cedric Johnson 12, Kam Harris 12, Marcus Siiskonen 12, Arttu Erkkilä 12, Riki Ogata 3, Tyrwone Still 2

Eagles: Ville Hämäläinen 12, Jerell Jones 12, Esa Vanhoja 6

 

Miesten I-divisioona - Sarjataulukko 2018

Runkosarja

Joukkue

Ottelut

Voitot

Häviöt

Tehdyt

Päästetyt

Maalisuhde

Pisteet

Wolverines

6

6

0

328

169

159

12

Eagles

6

4

2

219

148

71

8

East City Giants

5

2

3

161

197

-36

4

Crusaders

5

2

3

189

182

7

4

Indians

6

0

6

121

322

-201

0