Crusaders lähtee kuromaan Eaglesin eroa umpeen

19.7.2018


Chris Hall on ollut mainio Indians-puolustuksessa. Kuva: Kouvola Indians
Chris Hall on ollut mainio Indians-puolustuksessa. Kuva: Kouvola Indians

Indians hakee kauden viimeisessä kotipelissään kauden avausvoittoa Giantsista.

Miesten I-divisioonassa on pelaamatta enää kolme kierrosta. Sarjaa tappioitta johtava Helsinki Wolverines on menossa omia menojaan runkosarjan voittoon, mutta ahmojen takana tilanne on tiukempi. Sekä Crusaders että Giants jahtaavat sarjakakkosta, Eaglesia, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Tulevana viikonloppuna pelataan Kouvolassa ja Kotkassa isoista pisteistä.

Puolustuksen kautta voittoon

Indians-lauma joutui pettymään jälleen menneenä viikonloppuna, kun Crusaders juoksi kotitantereellaan kouvolalaisten yli jo avauspuolikkaalla. Toisella puoliajalla vapautuneemmin pelannut Indians pääsi hyökkäyksessä Ben Wilkersonin johdolla hyvään flowhun, mutta voittoon asti se ei riittänyt intiaaneja viemään. Perjantaina helsinkiläistä East City Giantsia isännöivä Indians on paininut kuluvana kaudella saman ongelman parissa: puolustus vuotaa liikaa omiin – päästettyjen pisteiden keskiarvo ottelua kohden on päälle 50.

Perjantaina pallon toiselle puolelle asettuva ECG on kamppailut samojen ongelmien parissa. Tehokkaasta hyökkäyspelaamisestaan tunnettujen jättiläisten maalisuhde näyttää 36 pisteen verran miinusta. Kuusankosken Urheilukeskuksessa kamppailun ratkaisutekijöiksi voidaankin nostaa se, kumman joukkueen puolustus vie taklaukset loppuun, on aggressiivisempi ja haluaa voittaa pallon joukkueelleen.

Seuraamisen arvoisia pelaajia puolustuspäässä ovat kotijoukkueen tukimiehet Ville Suomalainen ja Niko Boman sekä erityisen terävästä liikkeestä tunnettu Chris Hall, joka katkaisi edellisessä ottelussa Crusaders-hyökkäyksen kahdesti ja palautti palloa mallikkaasti. Lisäksi brittiläinen, koripallotaustan omaavaan Granit Ukaan kannattaa kiinnittää huomiota – mies pelaa paljon ja on laadukas vahvistus intiaaneille.

Kovin puolustuspään hankinnoin kauteen lähteneet jättiläiset ovat ehkä hieman yllättäenkin päästäneet sarjassa toiseksi eniten pisteitä omiin. Vaahteraliigataustan omaavat June Robinson ja James Perrineau eivät vielä ole yltäneet sille levelille, johon miehet omaavat kaiken potentiaalin. Toissa viikolla Wolverines-hyökkäystä terrorisoinut Eric Irwin on kenties mielenkiintoisin seurattava jättiläispuolustuksessa. Kotimaiselta puolelta huomio kiinnittyy edelliskierroksella hienosti pelanneiden Henri Palanderin sekä ECG-vahvuuteen liittyneiden Aku Kattaisen ja Mikko Isokääntän tekemiseen.

PE 20.07.2018 | 18:30 | Kuusankosken Urheilukeskus, Kouvola:

Indians – East City Giants

 

Crusaders haluaa estää deja vun

Eagles ja Crusaders lähtevät lauantain kamppailuun samanlaisesta tilanteesta, kuin kauden ensimmäiseen kohtaamiseen. Eagles joutui maanantaina toistamiseen nöyrtymään Wolverinesin käsittelyssä, kun taas Crusaders nappasi menneenä lauantaina kautensa toisen voiton Indiansista kotinurmellaan. Lopputulos kesäkuun alussa Hangossa pelatussa ottelussa oli kuitenkin päinvastainen, kun kotkat kävivät ryöstöretkellä hakemassa pisteet lukemin 15–37. Tulevana lauantaina Länsi-Uudenmaalaisten on onnistuttava ryöstössä, mikäli mielivät pitää elossa haaveita kotiedusta pudotuspeleihin.

Crusaders katkaisi menneenä viikonloppuna oman tappioputkensa vakuuttavan juoksuhyökkäyksensä turvin. Lohjalla juoksurumbaa johti tuttu kasvo, Ryan Tuiasoa, jonka juoksukeskiarvo 16.6 ja kokonaisjaardimäärä 382 ovat tämän kauden korkeimmat keskushyökkääjän tilastoimat. Maajoukkuepelinrakentaja Sebastian Berndtssonin kanssa hyvän kemian löytänyt Tuaisoa on pitänyt vastustajien puolustuksia varpaillaan kauden mittaan – tuon kaksikon pysäyttäminen on avainasemassa lauantaina. Kolmannella peliviikolla tuo onnistui kotkilta lähes täydellisesti, kun joukkueet edelliskerran kohtasivat. Sarjan tiiveimpiin puolustuksiin lukeutuva Eagles kykeni pitämään Tuaisoan pihdeissään yhtä maalisuoritusta lukuun ottamatta.

Eagles-hyökkäyksessä leveyttä ja laatua on runsain mitoin. Niclas Carpelan heittokohteina ovat laadukkaat laitahyökkääjät ja pallovarmat kantajat Ville Hämäläinen sekä Esa Vanhoja. Kotkahyökkäyksen vahvuudeksi voidaan lukea eritoten väkevä linjapelaaminen, joka on taannut pelinrakentajalle riittävästi aikaa tehdä omat ratkaisunsa. Sentteri Mikko Toimisen johtaman linjan tekemiseen kannattaakin kiinnittää huomiota.

Eaglesin hyökkäyksen murtamista pääsevät yrittämään linjan Mikko Lankinen, Juho Jäntti sekä Rickhard Helenius, jotka ovat läpi kauden esittäneet hyviä otteita fuusiojoukkueen riveissä. Tukimieskerrastosta huomio kiinnittyy Noam Calvacheen, joka oli Indiansia vastaan joukkueensa ahnein taklaaja. Takakentällä Jorge Ruiz on osoittanut, ettei ilmaista heittotilaa ole tarjolla.

LA 21.07.2018 | 16:00 | Puistolan kenttä, Kotka:

Eagles - Crusaders