Naisten I-divisioonan välierät pelataan tulevana lauantaina

20.7.2018


Laitahyökkääjä Kirsti Nirhamo ja koko muu troijalaishyökkäys on vaikeasti pysäytettävä. Kuva: Kari Toivonen
Laitahyökkääjä Kirsti Nirhamo ja koko muu troijalaishyökkäys on vaikeasti pysäytettävä. Kuva: Kari Toivonen
Keskushyökkääjä Laura Pulkkinen joukkueineen haluaa lunastaa paikkansa finaaliin. Kuva: Jari Turunen
Keskushyökkääjä Laura Pulkkinen joukkueineen haluaa lunastaa paikkansa finaaliin. Kuva: Jari Turunen

Välierien voittajat kohtaavat loppuottelussa, jonka voittaja etenee Naisten Vaahteraliigan pudotuspeleihin.

Naisten I-divisioona oli tänä vuonna jaettu kahteen lohkoon ja mukana oli yhteensä kymmenen joukkuetta. Sarjan lohkoykköset ja -kakkoset selvittivät tiensä välieriin, jotka ratkotaan tulevana lauantaina Turussa ja Kuopiossa. Ennakkosuosikkeina välieriin lähtevät, omat lohkonsa puhtaalla pelillä hoitaneet, Relico Trojans Women ja Steelers Naiset. Näiden joukkueiden valta-asemaa lähtevät horjuttamaan Kotka Eagles ja West Coast Phoenix. Välierissä nähdään siis Steelers – West Coast Phoenix sekä Trojans – Eagles.

Välierien voittajat kohtaavat I-divisioonan finaalissa, jonka voittaja etenee Naisten Vaahteraliigan välieriin. I-divisioonan valloittava joukkue pääsee koettamaan siipiensä kantavuutta korkeimman sarjatason joukkueita vastaan ja omaa mahdollisuudet voittaa tällä kaudella sekä I-divisioonan että Naisten Vaahteraliigan.

Sunnuntain otteluilla on muutakin panosta kuin vain pääsy loppuotteluun, sillä lauantaina ratkeavat myös ensi kaudeksi Naisten Vaahteraliigaan nousevat joukkueet. Voitokkaasti viikonlopusta selviävät lunastavat siis pääsyn loppuotteluun sekä nousun ylimmälle sarjatasolle, koska Naisten Vaahteraliigaa on tarkoitus laajentaa ensi kaudella kahdella joukkueella. Odotettavissa onkin tiukkaa taistoa downista seuraavaan. Oman lisämausteensa soppaan tuovat helteinen ja arvaamaton sää.

Relico Trojans Women – Kotka Eagles

Trojans teki paluun viheriöille vuoden tauon jälkeen täksi sesongiksi. Naisten Vaahteraliigan hopeamitaleihin päättyneen kauden 2016 jälkeen seuraavaksi kaudeksi ei turkulaiset saaneet joukkuetta kasaan, mutta ydinryhmä päätti tuolloin, että vuoden päästä tilanne olisi toinen. Runkopelaajat pitivät pelituntumaa yllä muissa seuroissa ja samaan aikaan seura rekrytoi määrätietoisesti uusia pelaajia tulevaan joukkueensa – työ tuotti hedelmää. Tällä kaudella joukkue on seilannut voitosta voittoon ja Turussa ollaankin valmiit palauttamaan korkeimman sarjatason jenkkifutis takaisin Turun Yläkentälle.

Turkuun matkaavat kotkalaiset lähtevät haastamaan troijalaisia. Tarkoituksena on tehdä onnistunut ryöstöretki ja lunastaa sitä kautta itselleen paikka finaaliin. Kauden kuudesta pelistä alla on neljä voittoa. Tulevana lauantaina Eagles on ennakkotietojen mukaan liikkeellä kapealla rosterilla, jota muun muassa loukkaantumiset ovat verottaneet. Joukkueen koolla ei sinänsä ole merkitystä, sillä laatu ratkaisee, ei määrä. Eagles on hyvin valmennettu joukkue, jonka tehokkain hyökkäyspelaaja on tällä kaudella ollut keskushyökkääjä Essi Söderholm. Pelinrakentaja Sanni Hellstenin heittojen kohteina ovat usein olleet Olivia Antinniemi sekä Kaisa Kiuru.

Trojansin tehokkuus on perustunut monipuoliseen pelivalikoimaan sekä avainpelaajien tasaiseen suorittamiseen. Pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen johtama hyökkäys on tehnyt pelistä toiseen selvää jälkeä vastustajajoukkueen puolustuksesta – ja kun vielä troijalaispuolustus on ollut kivenkova, on taululla komeilleet kierroksesta toiseen todella kovat lukemat.

Naisten maajoukkuepelinrakentaja Hakkaraisen heitoista ovat päässeet nauttimaan muun muassa laitahyökkääjä Kirsti Nirhamo, joka ennakoi lauantain kamppailusta mielenkiintoista.

– Lähdemme hyvin mielin kamppailuun. Runkosarjamme meni niin hyvin kuin se vain voi mennä. Tunnelma joukkueessamme on odottava – meidän pitää kyetä unohtamaan kaikki aikaisempi ja esittää lauantaina parasta osaamistamme. Meillä on koko kauden vallinnut hyvä fiilis joukkueessamme, joten kotkalaiset eivät tule pääsemään helpolla.

Nirhamo ennakoi, jo säänkin puolesta, kuumaa ja fyysistä kamppailu, kun pallo potkaistaan kello 16:30 ilmoille. Laitahyökkääjä uskoo vakaasti, että peruspelillään Trojans selvittää tiensä finaaliin.

– Vastaan asettuu juoksupainotteinen joukkue, joten odotan, että pääsen taklaamaan myös puolustuksen puolella paljon. Meidän omaa hyökkäystä on vaikea pysäyttää, sillä Hakkarainen johtaa meitä kokemuksellaan ja rauhallisuudellaan. Linjan pitää taata hänelle jälleen aikaa ja me laiturit sekä keskushyökkääjät hoidamme kyllä oman osamme.

LA 21.07.2018 | 16:30 | Urheilupuiston yläkenttä, Turku:

Trojans – Eagles

 

Lähde: Turku Trojans – Kari Toivonen

Kuva Nirhamosta: Kari Toivonen

 

Steelers Naiset – West Coast Phoenix

Panokset nousevat uudelle tasolle, kun Steelers kestitsee Väinölänniemen luonnonnurmella lauantaina West Coast Phoenixia. Kuopion ylpeys selvitti runkosarjan viime kesäiseen tapaan tappioitta ja hankki näin ollen välierien kotiedun itselleen. Vastustajakseen he saavat raisiolaisen West Coast Phoenixin, joka kärsi runkosarjan ainoat tappionsa lohkoaan dominoineelle Turku Trojansille. Lauantainen pari ei ole kohdannut pariin vuoteen ja odotettavissa on ryskettä sekä tunteiden paloa.

Raisiolainen West Coast Phoenix on kohdattu viimeksi muutama vuosi sitten Steelersin ”jumbokaudella”, joka päättyi selvästi Phoenixin voittoon. Tämän jälkeen tiet erkanivat Steelersin pudottautuessa kakkosdivariin, kun taas Phoenix taisteli viime vuonna tiensä I-divisioonan kakkoseksi. Kumpikin joukkue on kehittynyt edellisestä kohtaamisesta huimasti, eikä edellistä mittelöä voi verrata tulevaan. Lohkossaan Phoenix oli ainut joukkue, joka pystyi nakuttamaan pisteitä lohkoa dominoineen Turku Trojansin päätyyn.

Raisiolaisten joukkue on edennyt tavoitteidensa mukaisesti läpi kauden ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Pelinrakentaja Ronja Sulin on hyökkäyspelin sielu, jonka pitkät heitot pitävät puolustuksen takakentän varpaillaan. Puolustuksen linjassa Nina Tuominen ja Veera Miettunen tekevät aina kovaa työtä ja laittavat kroppaansa likoon. Nuorta voimaa edustaa rookie Oona Saarinen (SS/LB), joka nuoresta iästään huolimatta pelaa kovaa ja on yksi joukkueensa parhaista taklaajista.

Steelers naisten ovat kärsineet viimeksi tappion lähes kaksi vuotta sitten. Kuopiolaiset ovat jälleen dominoineet omaa lohkoaan ja jatkavat välieriin ilman tappioita. Uusi pelimuoto ja iso rookieporukka on saatu koulittua kokoon ja pelikirjaa on laajennettu pelistä toiseen. Kausi on kaikin puolin ollut nousujohteinen ja sopeutuminen 11vs11 pelaamiseen on onnistunut hyvin. Eritoten joukkueen puolustus on kivenkova: ainoastaan 50 päästettyä pistettä puhuvat puolestaan.

Steelersin kauden yksi kirkkaimmista tähdistä on ollut maajoukkueessakin esiintyvä keskushyökkääjä Laura Pulkkinen, joka ennakoi välierätaistosta ”raskasta” vääntöä.

– Lauantain pelistä on oletettavasti tulossa raskas sään puolesta. Odotan myös vauhdikasta ja fyysistä jenkkifutista, johon ottelun panos tuo oman jännityksensä. Olemme saaneet kauden aikana oman pelimme rullaamaan niin hyvin, että voimme astella kentälle luottaen täysin omaan tekemiseen vaikka lauantain vastuksemme onkin hieman tuntemattomampi.

Pulkkisen mukaan joukkue on saanut paljon hyviä harjoituksia alleen ennen koittavaa välierää. Lisäksi Steelers tiedostaa omat vahvuutensa ja Pulkkinen nostaa ottelun ratkaisun avaimeksi esiin oman joukkueensa puolustuksen.

– Joukkueemme vahvuuksia ovat monipuolinen hyökkäys ja fyysiset puolustuksen pelaajat. Joukkueemme on hyvin tiivis ja kaikki ovat valmiita puhaltamaan yhteen hiileen voiton saavuttamiseksi. Uskon vakaasti, että ottelu tulee ehkä ratkeamaan siihen, miten hyvin Raision hyökkäys onnistuu saamaan uusia yrityksiä ja etenemään meidän puolustusta vastaan.

LA 21.07.2018 | 15:00 | Väinölänniemen stadion, Kuopio:

Steelers – West Coast Phoenix

 

Lähde: Kuopio Steelers – Steelersnaiset

Kuva Pulkkisesta: Jari Turunen