Saints mielii pudotuspeleihin Roostersin kustannuksella

20.7.2018


Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen
Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Wolverines hakee sinettiä runkosarjavoitolleen.

Naisten Vaahteraliiga palaa yhden väliviikon jälkeen tauolta ryminällä. Kun pelaamatta on enää kaksi runkosarjakierrosta, kaikki vielä auki. Roosters ja Valkyries jahtaavat tappioitta olevaa Wolverinesia ja Saints elättelee toiveita pudotuspeleistä. Lauantaina Helsingissä pelataan kaksi ottelua, kun Roosters toivottaa sarjanousijan tervetulleeksi Velodromille ja Valkyries toimii otteluisäntänä Wolverinesia vastaan Brahen kentällä.

Roosters Women kohtaa sarjanousijan

Kamppailu Naisten Vaahteraliigassa jatkuu lauantaina Velodromilla Roosters Womenin saadessa vastaansa Tampere Saintsin naisten joukkueen. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Pyynikin urheilukentällä voitti Roosters 7–22 ja välieriin mieliäkseen olisi tamperelaisten voitettava Helsingissä.

– Tulevaan otteluun valmistaudutaan hyvällä treenaamisella ja keskittyneellä asenteella. Väliviikon jälkeen on tärkeä löytää ottelussa hyvä rytmi ja pelata keskittyneesti, Roosters Womenin päävalmentaja Heli Harjanne kuvailee otteluvalmistautumista heinäkuun helteessä.

Roosters Womenin pelinrakentaja Janina Virtanen ennustaa tasaista kamppailua joukkueiden tuntiessa toisensa alkukautta paremmin. Tavoite on kuitenkin Roostersin pelaajilla selvä.

– Lauantain ottelusta on varmasti tulossa tasainen taistelu, sillä molemmat joukkueet tietävät vähän mitä odottaa ja ovat valmistautuneet siihen. Otteluun valmistaudutaan hiomalla pelikuvioita ja korjaamalla aiempia virheitä. Olemme lähdössä innokkaasti taistelemaan voitosta.

– Kova ottelu tulossa. Se joukkue voittaa lauantaina, joka saa rytmistä kiinni ja saa koneensa hyrräämään varmasti, Roosters Womenin päävalmentaja Harjanne ennustaa lauantain ottelun lopputulemaa.

LA 21.07.2018 | 14:00 | Velodromi, Helsinki:

Roosters – Saints

Lähde: Helsinki Roosters Naiset

 

Sarjan tehokkaimmat hyökkäykset nokikkain

Brahen kentällä kello 18 alkavassa välienselvittelyssä Valkyries hakee revanssia Wolverinesista. Kauden ensimmäinen ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen ahmojen voittoon lukemin 28–20. Valkyries eteni tuossa ottelussa yli 150 jaardia enemmän kuin helsinkiläiset, mutta joutuivat poistumaan tuolloin tappio niskassaan kentältä. Kyseisessä pelissä Wolverines hyödynsi omat hyvät kenttäasemansa tuloksekkaasti ja puolusti tiiviisti loppuun saakka. Helsinkiläisten päävalmentaja Pekka Lamminsalo odottaa lauantailta maalirikasta ottelua.

– Sarjan kärkihyökkäykset kohtaavat. Odotan, että maaleja tässä pelissä tehdään paljon. Pietarilla on vielä matemaattiset mahdollisuudet runkosarjan voittoon, eli tällä pelillä on vielä runkosarjan kärkipaikan suhteen merkitystä.

Wolverinesille voitto lauantaina tietäisi heidän runkosarjavoiton varmistumista. Viime kauden mestarit ovat kulkeneet tällä sesongilla voitosta voittoon ja joukkue on kerännyt onnistumisia laajalla rintamalla. Ahmojen maalisuhde näyttää tällä hetkellä hyvää 98 pisteen verran. Tehokkaan hyökkäyksen ohella Wolvot ovat esitelleet erittäin tiivistä, yhtenäistä ja laadukasta puolustuspelaamista, minkä murtaminen on tuottanut ongelmia muille sarjan joukkueille.

Lauantaina ahmapuolustuksessa riittää kiirettä takuuvarmasti, kun pallon toiselle puolelle asettuvat fyysisesti vahvat pietarilaiset laittavat oman optionpelinsä liikkeelle. Naisten Vaahteraliigan tehokkain pelaaja tällä kaudella on ollut valkyrioiden keskushyökkääjä Daria Briukhovetskaya, joka on vastannut joukkueensa 14/17 maalista. Edellisessä kohtaamisessa teräsnainen viimeisteli kaikki kolme joukkueensa osumaa ja hänen pysäyttämisensä nousee avainasemaan lauantaina.

Kauden avauskohtaamisessa Wolverines-puolustus pystyi pakottamaan Valkyriesin hyökkäämään syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan, mikä tylsytti vastustajan terävintä kärkeä. Samalla kaavalla olisi tarkoitus jatkaa huomenna päävalmentaja Lamminsalon mukaan.

– Briukhovetskayaa pystyy tuskin täydellisesti pysäyttämään, mutta hänen roolinsa pelissä on pakko pystyä minimoimaan. Kärsivällinen oman vastuun pelaaminen, jahtauskulmat ja hyvä taklaaminen korostuvat Pietaria vastaan pelatessa. Isot pelit on otettava pois ja heidät on pakotettava etenemään systemaattisesti koko kentän mitan.

LA 21.07.2018 | 18:00 | Brahen kenttä, Helsinki:

Valkyries - Wolverines