Olinille Itävallasta hopeaa – seuravaksi edessä EM-kisat

22.7.2018


Akseli Olinin kausi jatkuu seuraavaksi EM-kisoissa. Miesten EM-lopputurnaus pelataan 29.7.–4.8. Myyrmäen jalkapallostadionilla, joka on Olinille tuttu paikka kasvattajaseuransa Vantaan TAFT:n ajoilta. Itävallan finaali puolestaan pelattiin lauantaina St. Pöltenin stadionila, joka tuli Olinille tutuksi vuoden 2014 EM-kisoista.
Akseli Olinin kausi jatkuu seuraavaksi EM-kisoissa. Miesten EM-lopputurnaus pelataan 29.7.–4.8. Myyrmäen jalkapallostadionilla, joka on Olinille tuttu paikka kasvattajaseuransa Vantaan TAFT:n ajoilta. Itävallan finaali puolestaan pelattiin lauantaina St. Pöltenin stadionila, joka tuli Olinille tutuksi vuoden 2014 EM-kisoista.

Raiders kaatoi Austrian Bowlissa Vikingsin viimehetken potkumaalilla

Kulmapuolustaja Akseli Olinin kausi Itävallassa päättyi myöhään lauantai-iltana St. Pöltenissä hopeasijaan. Runkosarjan voittanut Swarco Raiders voitti Olinin edustaman Vienna Vikingsin vaiherikkaassa ja tiukassa ottelussa lukemin 51–48. Jotakin ottelun jännityksestä kertoo se, että joukkueet olivat kolme kertaa tasoissa ja johtoasema vaihtui kaikkiaan kahdeksan kertaa. Raidersin voittopisteet teki innsbruckilaisten potkaisija Thomas Pichlmann vain kolme sekuntia ennen peliajan päättymistä.

– Tunnelma ottelussa oli todella voimaannuttava, Olin. – Kuulin sattumalta pelin tiimellyksessä selostajan saksankielisestä puheesta, että finaali oli kaikkien aikojen toiseksi suosituin Austrian Bowl.

St. Pölteniin oli kerääntynyt kaikkiaan 5 500 katsojaa – myös Suomesta.

– Molempien joukkueiden faneja oli paikalla sankoin mitoin ja he pitivät kovaa meteliä läpi ottelun, Olin kuvailee.

– Olimme valmistautuneet vastustajaa varten todella hyvin, ja varsinkin puolustus näytti aluksi pitävän Raidersin tulivoimaisen hyökkäyksen aisoissa. Toinen puoliaika oli kuitenkin täysin erilainen kuin odotettiin ja jostain syystä molemmat hyökkäykset tekivät isoja pelejä toisensa jälkeen.

Toisella puoliajalla joukkueet tekivät yhteensä 58 pistettä. Roostersissa ja Trojansissa Vaahteraliigaa pelannut Raiders-pelinrakentaja Sean Shelton heitti ottelussa kolme touchdownia ja juoksi kaksi. Shelton jakoi palloa monipuolisesti ja piti juoksuillaan Vikingsin etuyksikön varpaillaan. Laitahyökkääjistä Patrick Donahue koppasi pallon 14 kertaa, eteni 160 jaardia ja teki yhden osuman.

Vikingsin odotuksista poiketen Raiders ei kuitenkaan heittänyt niin paljoa kuin on totuttu ja tämä vaikutti myös Olinin työmäärään.

– Oma roolini jäi lopulta pieneksi. Aloitin tällä kertaa sisempänä takamiehenä (nickel), sillä odotimme Raidersin heittävän palloa aktiivisemmin sisemmille laitahyökkääjille. Raiders kuitenkin pelasi jonkin verran eri strategialla pyrkien juoksemaan heikolle puolelle ja hyökkäämään syvillä heitoilla. Ottelun ensimmäisen downin jälkeen en kai taklannut kertaakaan tai koskenut palloon.

– Yksi ratkaisija oli ehdottomasti Raidersin Vincent Müller, joka palautti syötönkatkon ja aloituspotkun pohjiin. Lisäksi luonnollisesti viimeisen potkumaalin tehnyt Raidersin potkaisija oli kovassa paikassa mutta onnistui, kertoo itsekin urallaan potkinut Olin.

48 pistettä tehnyt Vikings-hyökkäys saa Olinilta varauksettomat kehut.

– Pelinrakentaja Garret Safron pelasi elämänsä pelin, mutta se ei riittänyt. Lisäksi Bernhard Seikovits pelasi hyvin ja oli kentän näkyvimpiä laitahyökkääjiä.

Safron heitti 371 jaardia ja viisi touchdownia ja juoksi itse lisäksi yhden. Seikovits eteni seitsemällä kiinniotolla 181 jaardia ja viimeisteli yhden osuman.

Toisaalta Olin löytää hyökkäyksen puolelta myös yhden ottelun kulminaatiopisteistä.

– Ratkaisu oli mielestäni meidän hyökkäyksen epäonnistunut kolmas yritys lähellä vastustajan maalilinjaa. Sillä tultiin takapakkia kymmenisen jaardia ja jouduttiin turvautumaan potkumaaliin. Toki tämän jälkeenkin tehtiin vielä muutama maali puolin ja toisin mutta emme enää siirtyneet johtoon kertaakaan, ja mahdollistimme Raidersin voiton potkumaalilla.

Olin palaa Suomeen maanantaina ja liittyy maajoukkueen harjoitusvahvuuteen keskiviikkona. Ensi sunnuntaina hänet nähdään EM-kisojen avauspäivän ottelussa, jossa Suomi kohtaa Iso-Britannian. Toisessa lohkossa pelaavan Itävallan joukkueessa puolestaan nähdään runsaasti niin Raidersin kuin Vikingsinkin pelaajia. EM-lopputurnaus pelataan Vantaan Myyrmäessä 29.7. – 4.8. Lisätietoa: www.jenkkifutis2018.fi.