Helsinki Wolverines Naisten Vaahteraliigan runkosarjavoittoon

23.7.2018


Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen
Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Velodromilla hikinen iltapäivä – Saints laittoi Roostersin lujille.

Naisten Vaahteraliigan viidennen peliviikolla nähtiin kaksi todella tiukkaa taistoa. Helsingin helteessä pelatuissa otteluissa varmistui kaksi asiaa: Wolverines voittaa runkosarjan sekä Roosters ja Valkyries kohtaavat toisessa välierässä. Ahmat saa semifinaaleihin vastaansa I-divisioonan mestarin eli joko Kuopio Steelersin tai Turku Trojansin, jotka hoitivat viikonloppuna omat välieränsä tyylipuhtaasti.

Roosters – Saints 16–7 (8–7)

Paahteisella Velodromilla Roosters Women otti 16–7 voiton vieraaksi saapuneesta Tampere Saints Naisista. Tamperelaiset pistivät helsinkiläiset tekemään täyden päivätyön voiton eteen. Roosters-päävalmentaja Heli Harjanne oli iloinen hyvän pelirytmin saamisessa päälle heti ottelun alusta lähtien.

– Täysi päivätyö, kovaa vastustaja tuli ja kovaa vastattiin tietysti mekin. Saatiin hyvin pelin alussa rytmistä kiinni ja ensimmäisellä neljänneksellä pisteitä taululle. Puoliajan jälkeen on tärkeätä saada rytmistä kiinni ja tultiin puoliajalta ja heti kolmannella neljänneksellä pisteet. Tätä me halutaan, että meillä on ohjakset ja pystytään tekemään aloitteita.

Tampere Saintsin päävalmentaja Jussi Honkonen oli iloinen, etteivät hänen pelaajansa säästelleet hikipisaroitaan vaan valuttivat niistä viimeisetkin Velodromin tekonurmelle.

– Tämä oli meidän kauden paras peli tähän mennessä. Kyllä jokainen pelaaja tiesi, että pelattiin selkä seinää vasten ja sen mukaan laittoi itsestään viimeisetkin mehut pihalle. Meillä oli muutamia loukkaantumisia, jotka vaikuttivat meidän rosteriin, eli saatiin hyvä joukkue kentälle, mutta mentiin aika ohuella. Se tarkoitti näissä hellelukemissa sitä, että siellä pelaajat taistelivat viimeisetkin hikipisarat pihalle. Tänään se ei riittänyt voittoon, mutta jos meidän kauden teemana oli hakea kokemusta joukkueelle ja elämyksiä ja niitä saatiin tässä ottelussa.

Helteen lämmittämällä kentällä molempien joukkueiden puolustukset pistivät kovasti kampoihin vastustajien hyökkäyksille. Kotijoukkueella olisi ollut enemmänkin mahdollisuuksia pisteiden tekoon, mutta tamperelaispuolustuksen irtitaklaamat pallot keskeyttivät useamman hyökkäysvuoron. Helsinkiläisten onneksi yksi irtonainen pallo päätyi helsinkiläispelaajan haltuun tamperelaisten maalialueella lisäten tulostaululle Roostersin ensimmäisen maalin. 

Pisteet:

Roosters: Janica Välimäki 8, Mari Jääskelä 6, Janna-Jemina Seiles 2

Saints: Katri Kakko 7

Lähde: Helsinki Roosters Women

 

Valkyries – Wolverines 8–9 (8–0)

Helsinki Wolverines onnistui lauantaina kääntämään todella tiukan kamppailun edukseen Brahen kentällä Valkyriesin vieraana. Aurinkoisessa illassa ottelusta muodostui erinomainen puolustusten taisto. Likimain täydellisesti pelitaktiikassaan onnistunut ahmalauma kykeni pitämään Daria Briukhovetskayan ja koko pietarilaishyökkäyksen kurissa – Wolvot ryöstivät pallon peräti kuudesti (neljä syötönkatkoa ja kahdesti peitetyn rähmäyksen seurauksena). Helsinkiläispuolustuksen tähtenä hääri Johanna Pudas, jolle kahden ryöstön lisäksi 6.5 taklausta.

– Oltiin hyvin valmistauduttu ja tiedettiin, mitä odottaa Valkyries-hyökkäykseltä. Avauspuoliajalla kuitenkin tuntui siltä, että Valkyries onnistui sekoittamaan meidän pakan täysin eikä päästy muutenkaan yhtään omalle tasolle. Unohdimme omat vastuumme ja löysäilimme, kommentoi Pudas kamppailun ratkettua.

Rangaistuksiin (13 kpl, 121 jaardia) ja pallonmenetyksiin sortuneiden valkyyrien ainoasta maalista vastasi avauspuoliajalla Briukohovetskaya, jolle touchdown oli kauden viidestoista. Pelinrakentaja Elena Proskurikovalle kaksi lisäpistettä. Avauspuoliajan nimiinsä vieneet pietarilaiset menettivät johtonsa toisella puoliajalla eivätkä kyenneet enää nousemaan takaa-ajoasemasta. Ottelun voittomaalin viimeisteli kolmannella neljänneksellä Wolverines-keskushyökkääjä Jenni Kilpeläinen. Sanni Seppälä potki kertaalleen pallon haarukkaan kolmen pisteen arvoisesti.

– Toinen puoliaika aloitettiin sitten ihan erilaisella draivilla ja pelattiin enemmän yhtenäisenä puolustuksena. Tehtiin enemmän hyviä asioita ja pelattiin vihellykseen saakka. Meidän puolustuksen koordinaattori Joonas Kolunsarkan sanoi puoliajalla meille: "Hymyile, hikoile ja juokse!" – ja johan alkoi tapahtua, kertoo Pudas hymyillen.

Kummankin joukkueen puolustukset olivat oivassa vireessä – hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen kuin seinään. Kovat taklaukset pehmittivät niin juoksu- kuin heittohyökkäyksiä, eikä pelistä muodostunut hyökkäysten juhlaa. Joukkueiden kolmannen yrityksen onnistumisprosentit olivat todella matalat: Valkyries 27% ja Wolverines 15%. Ahmat päästivät kotijoukkueen vain kertaalleen omalle red zonelleen ja pääsivät itse hyökkäämään hyvistä kenttäasemista – kiitos pallonriistojen. Syötönkatkoissa onnistuivat Heta Rantanen, Johanna Pudas, Tiina Möttönen ja Janika Nikander. Pallon rähmäyksen peitoissa olivat Elina Kero ja Pudas paikallaan.

Voittonsa ansiosta Wolverines varmisti Naisten Vaahteraliigan runkosarjan voiton ennen viimeistä kierrosta ja jää odottamaan tuleeko vastaan elokuussa Steelers vai Trojans. Valkyriesille tappio oli kauden kolmas ja vastaan asettuu pudotuspeleissä Roosters, jonka pietarilaiset kohtaavat vielä viimeisellä kierroksella – panoksena kotietu välieriin.

Pisteet:

Valkyries: Daria Briukohovetskaya 6, Elena Proskurikova 2

Wolverines: Jenni Kilpeläinen 6, Sanni Seppälä 3

 

Naisten Vaahteraliiga - Sarjataulukko 2018

Runkosarja

Joukkue

Ottelut

Voitot

Häviöt

Tehdyt

Päästetyt

Maalisuhde

Pisteet

Wolverines

5

5

0

142

43

99

10

Roosters

5

3

2

72

85

-13

6

Pietari Valkyries

5

2

3

122

100

22

4

Saints

5

0

5

58

166

-108

0