Naisten Vaahteraliigan runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina

27.7.2018


Saintsin naiset saavat olla ylpeitä debyyttikaudestaan Naisten Vaahteraliigassa. Kuva: Harri Koivunen
Saintsin naiset saavat olla ylpeitä debyyttikaudestaan Naisten Vaahteraliigassa. Kuva: Harri Koivunen
Suvi Mikkonen (10) on ollut joukkueensa tehokkain maalintekijä kuudella täysosumalla. Kuva: Harri Koivunen
Suvi Mikkonen (10) on ollut joukkueensa tehokkain maalintekijä kuudella täysosumalla. Kuva: Harri Koivunen

Pudotuspeleihin haetaan asetelmia ja sarjanousijan nousujohteinen kausi päätökseen.

Naisten Vaahteraliigan runkosarjan päättävä kuudes peliviikko pelataan lauantaina Helsingissä. Runkosarjavoiton edelliskierroksella varmistanut Wolverines saa vieraita Tampereelta, jonne upeasti taistellut sarjanousija Saints saapuu. Ulkovelolla puolestaan haetaan asetelmia pudotuspeleihin, kun Roosters ja Valkyries ottavat mittaa toisistaan – joukkueet kohtaavat toisensa myös välierissä. Wolverinesin välierä vastus selviää lauantain I-divisioonan loppuottelussa parista Steelers – Trojans.

Asetelmat välierään haussa

Naisten Vaahteraliigan runkosarja 2018 lähestyy päätöstään. Sarjan viimeisellä kierroksella Roosters Women saa Velodromin ulkokentällä lauantaina 28.7. vastaansa St. Petersburg Valkyriesin.  Joukkueiden väliset ottelut ovat perinteisesti ratkenneet aika pienellä piste-erolla ja Roostersin päävalmentaja Heli Harjanne tähtää huolellisella valmistautumisella parantamaan joukkueensa suorituksia kentällä.

– Peliin valmistaudutaan huolellisesti ja keskittyneesti. Omaa pelaamistamme pyrimme joka peliin parantamaan ja sillä saamaan pelaamiseemme varman rytmin.

Lauantainen kohtaaminen on valmistautumista joukkueiden kohtaamiseen myös välierässä. Tilanne antaisi mahdollisuuksia kokeiluihin, mutta Pietarin päävalmentaja Ilya Kravtsov näkee paremmaksi pitää yllä joukkueen hyvän vireen jatkoa ajatellen.

– Toisaalta tällaisessa ottelussa olisi mahdollisuus kokeilla taktisesti jotain uutta, mutta toisaalta et kuitenkaan halua lähestyä tätä ottelua ilman kunnollista voittamisen tahtoa. Sinun täytyy kuitenkin lähteä oikealla asenteella joukkueiden seuraavaan kohtaamiseen. Et voi vain löysätä ja ottaa rennosti. Joten sanoisin, että keskittymisen ja suorittamisen ylläpito ovat tärkein osa valmistautumistamme.

Sään puolesta odotettavissa on yksi kesän kuumimmista. Molempien joukkueiden hakiessa hyviä lähtöasetelmia ja tunnelmia tulevaan välieräkohtaamiseen päävalmentajat odottavat kovaa kamppailua.

– Uskon että ottelusta tulee samanlainen, kuin edellinen oli, ja se ratkaistaan linjoissa. Vaikka Roosters oli niissä viimeksi vahvempi, niin lopputulos näytti, ettemme anna periksi ilman kamppailua. Tiukka peli tulossa jälleen, Valkyriesin Ilya Kravtsov ennustaa.

Roosters Womenin Heli Harjanne uskoo pelin ratkaisujen koittavan vasta ottelun lopussa.

– Kova ja tasainen fyysinen ottelu tulossa. Peli ratkeaa varmasti vasta viimeisellä neljänneksellä. Koko peli on jaksettava painaa korkealla intensiteetillä.

LA 28.07.2018 | 16:00 | Velodromin Ulkokenttä, Helsinki:

Roosters – Valkyries

LÄHDE: Helsinki Roosters Women

 

Saintsin kausi päätökseen

Tampere Saintsin Naisten Vaahteraliigakausi 2018 tulee päätökseen lauantaina, kun joukkue matkustaa Brahen kentälle runkosarjavoittaja Wolverinesin vieraaksi. Sarjanousijan kausi ei tuloksellisesti ole sujunut mallikkaasti, mutta joukkue on tällä kaudella ihastuttanut monet periksiantamattomuudellaan, viihdyttävyydellään ja yhtenäisyydellään. Laajalla 66 pelaajan rosterilla kauteen lähteneet sini-valkopaitaiset asettivat itselleen tavoitteeksi välieräpaikan, mutta tuo jäi tällä kaudella vielä haaveeksi.

Kelataanpa aikanauhaa vajaa pari kuukautta taaksepäin. Haastajana sarjaan lähteneen Saintsin kausi potkaistiin ilmoille kotiottelulla Pyynikillä Valkyriesia vastaan, josta tuloksena oli kirvelevä loppuhetkien tappio. Sarjanousija osoitti tuolloin, että se kykenee haastamaan tässä sarjassa kenet hyvänsä tasavertaiseen otteluun – olihan vastassa edelliskauden pronssijoukkue. Päävalmentaja Jussi Honkonen kommentoi ottelua kesäkuussa tähän tapaan:

– Kauden aikana kokemuksemme kasvaa ja pystymme jatkossa minimoimaan tämän kaltaiset tapahtumat.

Seuraavalla kierroksella vastus koveni entisestään, kun Tampereelle vieraaksi saapui edelliskauden hopeajoukkue Roosters. Saints kykeni tuossa ottelussa tiiviin puolustustyöskentelyn avustuksella pitämään vierailijat pois pahanteosta, mutta joutuivat lämpimässä kesäpäivässä lopulta tunnustamaan helsinkiläiset paremmikseen. Tamperelaiset aiheuttivat tuossa ottelussa vierailijoille sydämentykytyksiä siirtymällä kokonaisuudessaan upean kauden pelanneen Suvi Mikkosen (kuusi touchdownia tällä kaudella) maalin turvin karkumatkalle kolmannen neljänneksen alkuun Emilia Hartikaisen (seitsemän alustettua touchdownia ennen lauantain peliin lähdettäessä) upean alustuksen päätteeksi. Tahtojen taistelua Honkonen kommentoi kesäkuun puolessavälissä sanoin:

– Vaikka pääsimme toisen puoliajan unelma-alun jälkeen hetkeksi johtoon, vastustajan vankka kokemus näkyi ja sen avulla he lopulta väänsivät ottelun voiton itselleen.

Koitti juhannustauko. Saints sai hioa omia kuvioitaan rauhassa – joukkue oli edelleen mukana pudotuspelijunassa ja seuraavalla kierroksella vastaan asettuisi sarjan hallitseva mestari Wolverines. Helsinkiläiset löivät luun kurkkuun heti ottelun alussa, eikä kapealla rosterilla otteluun lähteneet isännät pystyneet tuohon vastaamaan. Loppulukemat 7–58 taululle takoneet vieraat osoittivat mahtinsa, mutta tuosta ottelusta koko tamperelaisjoukkue ansaitsee hatun noston: yksikään pelaaja ei luovuttanut missään vaiheessa. Saints-puolustus urakoi, taklasi, löi palloa maahan (8 kertaa) ja koko joukkue kannusti toinen toisiaan.

Kauden viimeiseen (nimelliseen vieraspeliin) kotiotteluunsa heinäkuun 7. päivänä Pyynikille saapui toistamiseen Valkyries Pietarista. Tampereella nähtiinkin todellinen maali-ilottelu. Kentän kuningatar oli Valkyries keskushyökkääjä Daria Briukhovetskaya, joka järisytti kaikkia tilastoja iskemällä peräti viisi touchdownia. Vaikka viihdyttävä kamppailu päättyi tamperelaisten tappioon, saatiin otteluun kuitenkin onnellinen loppu. Palkintojenjaon yhteydessä nähtiin myös liikuttava ja tunteikas hetki, kun pelin ”neljäntenä palkintona” apuvalmentaja Topias Räty polvistui Emilia Hartikaisen eteen.

Viime viikonloppuna Saints pelasi niin sanotusti veitsi kurkulla pudotuspelihaaveiden suhteen. Koska runkosarjapelit muiden joukkueiden osalta olivat menneet niin ristiin, oli tamperelaisilla vielä teoreettiset saumat saavuttaa pudotuspelijuna kahdella voitollaan. Roostersin vieraaksi matkanneet pyhimykset osoittivatkin kaudelta tuttua taisteluilmettään ja pitivät kotijoukkueen niin fyysisesti kuin henkisestikin helteessä eivätkä antaneet mitään ilmaiseksi. Joukkue väänsi ja sai tylsytettyä pahimman terän pois helsinkiläisten hyökkäyksestä, mutta vieläkään se ei voittoon asti riittänyt. Loppulukemat 16–8 tiesivät pudotuspelihaaveiden kariutumista.

Nyt tulevana lauantaina, kauden viimeiselle kierrokselle, Saints matkustaa runkosarjavoiton jo varmistaneen Wolverinesin vieraaksi. Peli on sinällään panokseton, mutta takuuvarmasti tamperelaisvieraat halaavat päättää kautensa voittoon. Taistelu-ilmentymä ja halu osoittaa kaikille ovat varmasti ne päällimmäiset asiat, jotka tulevat kuvastumaan Saintsin pelistä Brahen kentällä. Päävalmentaja Jussi Honkonen ja koko laaja apuvalmennusryhmä ovat tehneet jälleen upeaa työtä joukkueen kanssa. Iso kiitos kuuluu myös pelaajistolle, jotka jaksavat viikosta toiseen taistella täysillä pelistä ja harjoituksesta toiseen rakastamansa lajin parissa. Mikäli kehitystyö jatkuu samaan tapaan, varmaa on, että tulevaisuudessa Saintsin naiset tulevat kamppailemaan vain ja ainoastaan sarjan kirkkaimmista mitaleista.

LA 28.07.2018 | 18:00 | Brahen kenttä, Helsinki:

Wolverines – Saints