Naisten Vaahteraliigan runkosarja päätökseen

30.7.2018


Roosters tyylitteli nollapelinsä turvin sarjakakkoseksi. Kuva: Jarmo Vehkomäki
Roosters tyylitteli nollapelinsä turvin sarjakakkoseksi. Kuva: Jarmo Vehkomäki

Helsinkiläisjoukkueet Wolverines ja Roosters nollasivat vastustajansa.

Naisten Vaahteraliigan kuudes ja päättävä kierros pelattiin pois alta lauantaina Helsingissä kahden ottelun voimin. Kotijoukkueet eivät antaneet jaardiakaan ilmaiseksi pääkaupungissa vierailleille Saintsille ja Valkyriesille vaan jättivät heidät tylysti nollille.

Roosters – Valkyries 40–0 (20–0)

Runkosarjan viimeinen ottelu Roosters Womenin ja St. Petersburg Valkyriesin välillä päättyi helsinkiläisjoukkueen kauden suurinumeroisimpaan voittoon 40–0. Joukkueet kohtaavat vielä kerran tulevassa välierässä ja ottelu antoi kotijoukkueelle hyvät lähtötunnelmat valmistautumiseen. Roosters-päävalmentaja Heli Harjanne oli iloinen joukkueen nousujohteisesta esiintymisestä ja uusien pelaajien esiin nousemisesta hyökkäyksessä. Puolustuksen nollapeli oli kauden ensimmäinen, tosin Harjanne pisti merkille ehkä vaarallisimman pietarilaispelaajan Daria Briukhovetskayan puuttumisen kokoonpanosta.

– Hyvä kenraaliharjoitus välierään, saatiin uusia pallonkatajia, enemmän aseita käytössä ja ollaan kehitytty koko kausi eteenpäin. Teemu (Kuusisto) on tehnyt hienoa työtä hyökkäyksen kanssa ja koko ajan kasvetaan ja mennään kovempaa. Puolustus pelasi nollapelin ja se on aina upee suoritus. Tietysti odotetaan, että numero 89 palaa kentälle välieriin Valkyriesin hyökkäykseen ja pitää olla hereillä siihenkin. Hyvä nousujohteinen runkosarja ja siihen me lähdetään tekemään jatkumoa välieriin.

Valkyriesin päävalmentaja Ilya Kravtsov ei niinkään harmitellut ottelun loppunumeroita, vaan joukkueen kokonaissuoritusta lauantai-iltapäivässä.

– Tässä vaiheessa kautta voi tietenkin kokeilla erilaisia asioita ja muodostelmia. Mutta ennen ottelua sanoin että tärkein asia otteluun on säilyttää intensiteetti ja päästä suorituksissa tasolle millä haluamme olla välierissä. Ja mielestäni, välittämättä tuloksesta tai peleistä joita teimme tai emme tehneet, me emme saavuttaneet tärkeintä tavoitettamme. Me emme säilyttäneet intensiteettiämme, emme pelanneet niin keskittyneinä kuin haluaisimme välierissä, emmekä saavuttaneet suoritustasoamme. Se oli meidän suurin epäonnistumisemme tänään, ei lopputulos vaan ettemme pelanneet niin hyvin kuin olisimme voineet pelata.

– Suurin haasteemme ennen välierää on päästä mentaalisesti oikealle tasolle ja pelata jalkapalloa niin hyvin kuin mahdollista. Tänään me emme pelanneet parasta jalkapalloamme ja meillä on kaksi viikkoa aikaa sen korjaamiseen, totesi Kravtsov painokkaasti kamppailun päätyttyä

Roosters vei ensimmäisen hyökkäysvuoronsa maaliin, mutta sen jälkeen Valkyriesin puolustus sai pidettyä helsinkiläiset poissa maalialueeltaan toisen neljänneksen loppuhetkille saakka. Kahden nopean maalin jälkeen väliajalle joukkueet lähtivät lukemissa 20–0. Toisella puoliajalla Roosters sai vietyä viimeistä lukuun ottamatta kaikki hyökkäysvuoronsa maaliin, puolustuksen pysäyttäessä Valkyriesin hyökkäyksen. Viimeisen hyökkäysvuoronsa aikana kulutti Roosters-hyökkäys pelivälinettä eteenpäin liikuttaen pelikellon loppuun.

Lähde: Roosters Women

Pisteet:

Roosters: Mari Jääskelä 18, Katri Ronni 6, Isabella Lievonen 6, Hilkka Rahkonen 6, Janna-Jemina Seiles 2, Valkyries oma maali 2

Valkyries: –

 

Wolverines – Saints 37–0 (17–0)

Brahen helteisellä tekonurmella pelattiin lauantaina niin sanottu panokseton ottelu. Runkosarjavoittonsa jo varmistanut Wolverines kohtasi pudotuspelihaaveensa jo menettäneen Tampere Saintsin eikä ottelusta muodostunut missään vaiheessa mitään jännitysnäytelmää. Tampereelta saapuneet vierailijat joutuivat kylmään kyytiin, kun naisten hallitseva Suomen mestari tyylitteli aurinkoisessa kesäillassa selvään voittoon.

– Pelimme ei missään nimessä ollut täydellinen vaan teimme myös paljon virheitä. Toisaalta tämä ei ole täydellisyyden laji, pohti Wolverines päävalmentaja Pekka Lamminsalo ottelun päätyttyä.

Wolverinesin maaleista vastasi laaja rintama ja puolustus kykeni pitämään Saints-hyökkäyksen poissa pahanteosta. Nollapeli oli helsinkiläisille kauden toinen – tämä lämmitti myös päävalmentaja Lamminsaloa.

– Saimme paljon hyviä onnistumisia – puolustuksemme piti nollan ja onnistuimme aiheuttamaan paljon turnovereita. Myös hyökkäyksemme onnistui mainiosti.

Runkosarjan tappioitta läpi vienyt ahmalauma on kauden edetessä osoittanut omaa suvereenisuuttaan. Kuuteen peliin Wolvot onnistuivat kerryttämään maalisarakettaan 179 pisteellä. Kun puolustus oli vielä läpi kauden kaikista tiivein, päästettyjen pisteiden keskiarvo ottelua kohden seitsemän, omaavat helsinkiläiset hyvät lähtökohdat vajaan kahden viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin.

– Ollaan saatu väännettyä kaikki runkosarjapelit voitoksi ja siinä mielessä tulos on ollut todella hyvä. Olemme kasvaneet joukkueina ja yksilöinä kauden aikana vaikka välillä on totta kai jouduttu ottamaan takapakkia vanhojen asioiden muistuttelussa, pyöritteli Lamminsalo.

Miesten EM-lopputurnauksesta johtuen naisten pudotuspelit pyörähtävät käyntiin väliviikon jälkeen 11.8. Wolverinesia vastaan välierissä tulee I-divisioonan voiton lauantaina ottanut Turku Trojans, joka niin ikään pelasi tappiottaman kauden toiseksi korkeimmalla tasolla. Joukkueiden kohtaamisesta on lupa odottaa värikästä ja intensiivistä – ovathan joukkueet toisiaan tuttuja jo divariajoilta. Myös tuttuja naamoja on nähtävissä linjan toisella puolella.

– Vähän osasimme ounastellakin, että Turku Trojans tulee vastaan. He ovat meille tuttu joukkue jo divariajoilta ja moni heidän pelaajistaa pelasi vielä viime kaudella Naisten Vaahteraliigaa ja meilläkin osa. Luvassa on mielenkiintoinen ottelu. Heillä on paljon lahjakkaita pelaajia rosterissaan, joten täysiä joudutaan pelaamaan heti alusta saakka, mikäli mielimme voittaa, ennakoi Lamminsalo.

Pisteet:

Wolverines: Pia Kosonen 12, Tytti Kuusinen 12, Sanni Seppälä 7, Kiira Kesä-Heino 6

Saints: –

 

Naisten Vaahteraliiga - Sarjataulukko 2018

Runkosarja

Joukkue

Ottelut

Voitot

Häviöt

Tehdyt

Päästetyt

Maalisuhde

Pisteet

Wolverines

6

6

0

179

43

136

12

Roosters

6

4

2

112

85

27

8

Pietari Valkyries

6

2

4

122

140

-18

4

Saints

6

0

6

58

203

-145

0